/източник /
Продукти:
* 10 ф. стар хляб , нарязани на кубчета
* 50 гря маргарин, разтопен
* 50 гря стафиди
* 1 ч.л. канела на прах
* 6 яйца
* 150 гря бяла захар
* 2 ванилии
* 1 ч.л. сол
* 700 мел горещо мляко
* щипка индийско орехче
Приготвяне :
В подходящ съд се смесват кубчета хляб, разтопения маргарин, стафидите и канелата.Смесват се добре и се прехвърлят в подходяща на мазнена тава.
В купа се разбиват добре яйцата със захарта, След това се слагат ванилията и солта. Получената смес се добавя към горещото мляко на тънка струя .
С тази яйчената смес се залива хляба . Поръсва се с индийско орехче. Оставя се да се напои 5 минути и след това се пече в предварително загря та до 180 градуса фурна ( пече се около 25-30 минути ) .
* Този сладкиш напомня друг - козунак с крем карамел .Рецептата е канадска , ако не се лъжа , а канадците нямат такъв хляб.
* Моите препоръки е да се направи с козунак като филиите не се режат на кубчета , а се оставят цели.В какъв случай ще се получи оригинален ароматен и сочен сладкиш.
* За съжаление не можах да снимам слакиша - хапнахме половината от него , а другата детето обърна на земята .