телешка пържола

  • 44 047
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
За манджа с телешко и аз винаги ползвам тенджера под налягане,като там месото е на хапки,и винаги става крехко Wink

# 16
  • Мнения: 3 268
Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.
Сок от  лимон според мен би превърнал телешкото месо в подметка.

# 17
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.
Сок от  лимон според мен би превърнал телешкото месо в подметка.

Никога не ми е ставало на подметка.

# 18
  • Мнения: 107
Аз правя марина от зехтин, мед, сок от лимон и малко водка. Пържолите натривам с малко черен пипер и чеснов прах , слагам марината и така ги оставям една нощ. Не слагам сол и соев сос в марината, защото солта стяга месото. След това ги запържвам леко и ги слагам в  глинено гърне или йена, добавям малко бяло вино, морковче, гъбки и стават много крехки и сочни.

# 19
  • Мнения: 3 268
Ще ви се доверя и ще сложа лимон,ама само да ме лъжетееее

# 20
  • Мнения: 1 101

Е, има в метро аржентинско от специална месна  порода, но е към 40 лв. кг. ако не се лъжа  Confused

ако е подобно на това то е невероятно вкусно но става само на скара и си има тънкости при приготвянето...
Тук е деликатес Peace
А ина4е теле6ки бифове(както ги нари4ат тук) правя винаги по един и съ6ти на4ин  тънко нарязаното месо налагам с вино ,4есън на прах, едра сол,и дафинов лист да постои най малко 4ас...след това пържа, заду6авам( понеже изсиспвам и марината вътре) в маргарин докато се изпари те4носта и се позапържи малко.
По принцип теле6кото се втвърдява при продължителна обработка Peace bowuu

# 21
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Да точно така е ,телешкото се втвърдява,ако се обработва по дълго от необходимото. PeaceТова го установих сама,след като започнахме да купуваме по често телешко  в нас и да го приготвям по начина ,който съм писала по надолу.Момента е много тънък за това да го "уловиш",кога да го махнеш от котлона,трябва сама да го усетиш....затова писах,че се махат шницелите веднага след като побелеят и съвсем леко започнат да се зачервяват Wink
Сега се сетих,че имаше една много хубава рецепта дадена от една дама от форума....Червено Винце и е ника.Правила съм я и става божествена,но е за тенджера под налягане Peace
Ако се интересуваш пусни търсачката Hug

Общи условия

Активация на акаунт