Торта Династия - Къде сбърках?

  • 22 761
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 382
Имам малко въпроси, преди да започна тортата, че отдавна съм и хвърлила око.
Относно кремовете:
- някой опитвал ли е с млечен шоколад, вместо с натурален и има ли съществена разлика във вкуса
-лъжиците с брашно равни ли са или с връх и 8 с.л. не са ли малко за 1 л мляко
- обсъждаще се, че когато има яйца е необходимо кратко варене, за да не се втечни кремът.Тук яйцата се разбъркват с брашното и млякото още в началото- правилно ли съм разбрал, т.е няма как да се избегне дългата термична обработка
- колко време стягат кремовете в хладилник, преди да се сглоби тортата?

# 46
  • Мнения: 2 382
Аз си повдидгам въпросите, че ще родя, докато успея да я направя Crazy.

# 47
  • София
  • Мнения: 2 658
Аз си повдидгам въпросите, че ще родя, докато успея да я направя Crazy.
чакай, отговарям ти  Laughing

- не  съм опитавала с млечен, но кремовете стават достатъчно сладки и без да е млечен шоколада. Аз и ползвам полу-сладък шоколад(50-60% какао)
- не заравнявам лъжиците с брашно, не не ги и препълвам, не са малко за 1 литър мляко, аз правя и друг крем, който е без яйца и слагам 4 лъжици брашно.
- като заври сместта при непрекъснато бъркане, изчакваш максимум 5 минути и махаш от котлона, много бързо се сгъстява кремът, но изпуснеш ли момента, се втечнява необратимо.
- охлаждам, колкото да не се разтича като сглобявам тортата, а после като престои в хладилника, стяга много добре.

# 48
  • Мнения: 2 382
Много ти благодаря  за изчерпателните отговори  bouquet!Тези дни ще запрятам ръкави Party.

# 49
  • Мнения: 1 173
Шейн спокойно си сложи натурален шоколад - няма да се усети много при този крем . Аз по принцип не харесвам натурален шоколад и в кремове като Ганаш го замествам с млечен, но при този тук определено е по-добре с натурален.

Аз не правя крема с брашно , а с натурално нишесте - слагам 6 с.л .

# 50
  • Мнения: 2 382
Пшеничното нишесте ли се води натурално?С брашно не съм правила крем от много време.

# 51
  • Мнения: 1 173
Пшеничено ,царевично ...да няма аромат  Wink

# 52
  • под тепетата
  • Мнения: 9 319
Четох, четох, четох....главата ми вече пуши, щото се колебая между Династията и Трюфела  ... Правилно ли съм разбрала - блатовете на Династия не се сиропират?

# 53
  • Мнения: 2 000
Четох, четох, четох....главата ми вече пуши, щото се колебая между Династията и Трюфела  ... Правилно ли съм разбрала - блатовете на Династия не се сиропират?

Не се сиропират  Peace На мен лично Династията ми харесва повече от Трюфела Simple Smile

# 54
  • под тепетата
  • Мнения: 9 319
Благодаря, Катя!

# 55
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
за мен и моето семейство по-хубава торта от династия няма ето няколко варианта от мен

за други не щат и да чуват

# 56
  • под тепетата
  • Мнения: 9 319
Благодаря, Бети! Друго си е да чуеш и видиш   bouquet И на мен ми се мотае нещо с шоколадов борд от бял и кафяв шоколад, мисля го още...Освен това имам филирани фъстъци за украса и се чудя дали да не сложа в блата смлени фъстъци вместо орехи...

# 57
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Здравейте!
След като изчетох толкова суперлативи за тази торта,хитринки и тънкости за приготвянето и,се впуснах да я правя,почти сигурна в добрия резултат!За съжаление се получи едно голямо НИЩО Cry
Успях да използвам само кремовете(които между другото са наистина вълшебни),но блатовете отидоха на боклука.Изпълнявах указанията стъпка по стъпка.Единствената разлика беше при орехите-не ги смлях съвсем ситно,а имаше по-едри парченца.Възможно ли е заради орехите да съм провалила изпичането на блатовете? Thinking
Отгоре и отдолу останаха лепкави,въпреки че изчаках порозовяването.Беше невъзможно да ги отлепя от хартията без да се разпаднат в ръцете ми Confused
С такова желание започнах,а останах изключително разочарована от провала си:oops:

# 58
  • София
  • Мнения: 2 658
Женичка, щом така са ти лепнали, значи не са се изпекли добре. При такива белтъчни блатове, от една страна следиш да не се препекат, защото стават чупливи и не може да се махнатт от хартията, а от друга да не ги оставиш недопечени. Следващия път ги остави още малко и ги пипай лекичко отгоре. Фина работа е да се пекат такива платки и аз през две минути някой път ги пипам, за да не ги изпусна и да се препекат. Направиш ли един блат добре, вече ще знаеш как да ги печеш. Успех следващия път и не се отказвай, тортата си заслужава. Peace

# 59
  • Стара Загора
  • Мнения: 56
Благодаря,petia_tag   Hug
Толкова се притеснявах да не ги препека,а съм ги оставила сурови ooooh!
Не си и помислям да се откажа.Няма да е първият ми несполучлив опит,но така се учи човек Blush
Обещавам при успех да пусна снимка. Hug

Общи условия

Активация на акаунт