Манджа от типа "много ме мързи":)

  • 6 783
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
РОзичка, това малко като шпек салама ли дето е на вкус. Абе в Лидъл съм го виждала ама не мога да сетя кой от всичките видове беше. Вкуса малко между шпек салам и луканка?!
Ами да. Аz много го харесвам. Той е пушен салам от свинско месо

Последна редакция: сб, 02 юли 2005, 15:21 от rosa

# 16
  • Мнения: 588
Пробвах манджичката страхотна  е, много вкусна, eat а и лесно се готви  chef и бързо Grinning

# 17
  • Мнения: 1 269
Снощи хапнахме пилешки дробчета с лук:
   
      2кг.кромид лук нарязан на ситно се задушава в олио или зехтин до омекване.В иенаглас тенджера слагаме задушения лук ,600-800 гр пилешки дробчета ,2-3 рендосани домата ,китка нарязан магданоз ,черен пипер ,лъжица соев сос ,щипка канела ,посоляваме и заливаме с 200мл. бира .Печем на умерена фурна докато остане на мазнина .
Много вкусно и лесно ястие !Добър апетит ! Kissing Heart

# 18
  • Мнения: 750
Хайде и аз да се наредя на опашката с бързите рецепти.
Преди няколко дни пробвах една на пръв поглед засукана (всъщност много лесна) манджичка, препоръчана ми от Един досаден всезнайко готвач, но не мога да не призная, че много ми допадна.
И така:

ПИЛЕ С ТИКВИЧКИ, ПЕСТО и ПАРМЕЗАН

Продукти:
2 пилешки пържолки от бутче
3 тиквички
сос песто (продава се готов в малки бурканчета)
пармезан
зехтин
сол на вкус

Приготвяне:
В тефлонов тиган запържвате месото, нарязано на късчета с 1 суп.л. зехтин. Като се зарозови добре от всички страни, добавяте тиквичките, нарязани на ситно, малко сол и още 1 суп.л. зехтин. Пържите добре, докато тиквичките омекнат съвсем и водата, която пуснат се поизпари.
Сервирате с по малко сос песто, накапан отгоре (около 1 чаена лъжичка на порция) и поръсено с настъргано пармиджано (пармезан) или Гран Падано.

Да ви е вкусно!

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Ето и от мен една "мързелива манджа", която спретнах преди няколко дена.
В намазнена тавичка в предварително нагрята фурна слагам картофи и тиквички - нарязани на кубчета (осолени, малко мазнина, 0.500гр. вода и 1 бульон). Като се запекът, слагам около 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. грах (може и морков) и скилидки чесън - около 1-2 глави. Доливам още вода.
Когато ориза се посвари, всичко това го заливам с 3 яйца разбити с черен пипер, кукума и подправки по желание или под ръка.
Запича се до златиста коричка.

Общи условия

Активация на акаунт