време е за зимнина

  • 77 441
  • 204
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 134
mamasvetla няма значение какви чушки слагаш.

# 31
  • Мнения: 594
Ей тази я направих миналата година, но не стигна. Тази година дозата ще е двойна!!!
тук

# 32
  • Мнения: 124
Ето и една рецепта от мен.Това ми е любимата туршия-салата с люти чушлета-бърза, лесна, вкусна. Необходими продукти:
2кг краставици
1 кг зелени люти чушлета (аз ползвам "рибки", ако искате да е много люта - "шипка")
330 г олио, 300 г захар, 400 г оцет, 1/2 ч.ч. сол, 8 аспирина (слага се накрат претрит), копър, чесън, чер пипер на зърна.
Саламурата се вари и след като изстине се заливат продуктите.Престояват три часа, НЕ СЕ ВАРИ.
Чушлетата се препърлят и се цепят връхчетата им.Краставиците се режат с кората на кубчета (може и с корнишони).
Слагам ги в малки бурканчета ( от детски пюрета) и направо в мазето, не се варят, не се развалят, пробвайте, не можете да устоите на такъв вкус!!!

# 33
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 699
Не мога да не се запиша тук, по-късно ще давам рецепти.

# 34
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Момичета,а как консервирате доматето?

# 35
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 559
Момичета,а как консервирате доматето?
Аз го нарязвам на дребно и го пълня в буркани, с една равна лъжица сол. Зимата го пасирам преди консумация.

# 36
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Момичета,а как консервирате доматето?
Аз го нарязвам на дребно и го пълня в буркани, с една равна лъжица сол. Зимата го пасирам преди консумация.

А колко време се стерилизират?

# 37
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
ако питаш за червени домати - 15-20 мин . силен врелец
можеш и да ги настържеш на едрото ренде , без да белиш
ние го минаваме през машинка с отделяне на сепки и люспи - доматен сок

# 38
  • Разград
  • Мнения: 3 110
ако питаш за червени домати - 15-20 мин . силен врелец
можеш и да ги настържеш на едрото ренде , без да белиш
ние го минаваме през машинка с отделяне на сепки и люспи - доматен сок

  bouquet

# 39
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 346
А как да си направя пържени тиквички в буркани. Какво точно се слага и колко време се стерилизира?
И ако дадете идеи и за други подобни работи за ядене (не салати) ще съм много благодарна, защото мъжът ми пътува в чужбина и му е писнало от суха храна.

# 40
  • Мнения: 131
 Ето и моята рецепта  за салата  ропотамо
 2 кг бял боб
5кг камби
2б кисели краставички
700мл оцет
1л олио
10 с. л сол
5 с.л захар
1п дафинови листа
връзка кервиз
1п чер пипер
1п бахар
МАРИНАТА
олиото ,оцета,захарта,солта,бахара,чер пипера,дафиновите листа кервиза се слагат да заврат.
Зеленчуците сме си ги нарязали,а боба сме си го сварили.
Като заври марината прибавяме морковите врът 15 минутки и прибавяме камбите след това боба и на края киселите краставички.  Даже може да прибавим краставичките като сме го свалили от огъня слагаме в буркани  и стерилизираме 10 минути
Може да гарнираме риба, наденички на скара и каквото се сетим.
ДА ВИ Е СЛАДКО 1dating

# 41
  • Мнения: 131
А как да си направя пържени тиквички в буркани. Какво точно се слага и колко време се стерилизира?
И ако дадете идеи и за други подобни работи за ядене (не салати) ще съм много благодарна, защото мъжът ми пътува в чужбина и му е писнало от суха храна.
   
Не съм чувала за пържени тиквички в буркани,ще питам свекито (свекърва ми)тя знае много подобни и утре ще ти пиша. Става ли?

# 42
  • Мнения: 131
Иначе правих едни мариновани патладжани ъъъъъъъъъъъъъъъм страхотни станаха  моята половинка много ги хареса.Аз също събирам храна за обяд
6кг патладжани
700мл оцет
вода1л и 400мл
1л олио
5 с.л захар
1глава чесан
връзка магданоз
Обелваш и нарязваш патладжаните,нареждаш ги в тава и ги посоляваш, оставяш ги за една нощ да се изкиснат от горчивото.
Слагаш оцета със водата и подправките да заврат,като заври потапяш патладжаните за около 10-15 мин.да променят цвета си и ги изваждаш, а забравих преди това ги измиваш обилно с вода преди да ги потопиш в марината.Препържваш леко олиото и объркваш патладжаните надробяваш чесана слагаш в буркани и стерилизираш за 10 мин.

# 43
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 346
Ок Мерси! Аз чера правих мариновани патладжани. Изпържих ги, наредих ги плътно в буркани като между тях сложих чесън, магданоз и капки оцет. Отгоре ги залях с мазнината, в която са пържени и стерилизирах 15мин.

# 44
  • Мнения: 354
Моята рецепта за печени червени чушки:
5 кг. едри месести червени чушки
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. оцет
1 ч.ч. захар
сол на вкус
10 аспирина
Чушките се изпичат и обелват. Аз ги чистя предварително от семената.Нареждат се в подходящ съд и се заливат с маринатата приготвена от изброените продукти, като аспирина се стрива предварително в хаванче. Съда се оставя на хладно място за 24 часа, като може леко да се поразместват чушките, за да попият добре маринатата. След това се нареждат в компотени буркани, разпределя се и  маринатата, затварят се и се държат на хладно. Аз ги държа в хладилник. До февруари - март са си екстра, ако останат  Wink

Забележка за марината: аз лично слагам по-малко от 1 ч.ч. олио и повече от 1 ч.ч. оцет, а за захар и сол  опитвам и добавям, докато  ми допадне вкуса.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 18:47 от Нaдето

Общи условия

Активация на акаунт