Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 45

  • 37 266
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
alexsb, разтопи си ги в микровълнова. Изсипи ги върху подложка от захарно тесто която ще ренесеш върху тортата. Но първо изчакай леко изстиване. Можеш да си вземеш направо сини желибони.

Ванче, неуморна си- признах те  Hug

# 61
  • София
  • Мнения: 2 114
Ванче, вчера мернах тези кутии и нещо ми подсказа, че трябва да имат отношение към нашите работи...Браво, че си тествала въпроса, значи биха спасили положението при необходимост:)))

Джемма, пропуснах вчера да поздравя майка ти - да ти е жива и здрава дълги години! Маслените рози дори и на цвят са като божур, а обожавам това цвете почти толкова, колкото и маковете!

# 62
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
здравейте
Пробвах си новия уилтон с марципан Варна ,но нещо не се справих.Само малките листинца.Явно очаквах да става по-лесно.Нито розите, нито нарцисите.Кажете - слагате ли тия телчета и от какво най-често правите  формите?

Последна редакция: нд, 10 авг 2008, 18:14 от tarlio

# 63
  • Мнения: 1 965
Ванче, вчера мернах тези кутии и нещо ми подсказа, че трябва да имат отношение към нашите работи...Браво, че си тествала въпроса, значи биха спасили положението при необходимост:)))
Определено биха спасили положението. Но ще трябва да намерим нещо вкусно, защото това чудо има вкус нещо средно между бял шоколад, Варна и халва. Става и малко по-зърнесто. Но той си е по-зърнест и в кутията. Тук в къщи доста течен шоколад преминава покрай децата, та мога да кажа че съм виждала и по-гладък от този. Ще видим цените в МЕТРО на големите разфасовки, ще видим и утре фирмата какво ще предложи за кувертюр и вече ще си търсим най-удачния материал.  Това ще си остане като резерва.  За чаршаф, няма да има проблем, но ще трябва да се пренася с хартия. За кърпене и заглаждане също няма проблем.
Аз вчера започнах едната шахматна дъска от Милката и определено ми се ревеше. Сега смесих с това чудо.... Не че стана кой-знае какво, но ще се получи с повече търпение и инат. Ще забъркам и една доза, като увелича глюкозата. Може пък да стане по-плътно. Ще видим. Но засега -толкова....
alexsb - Пепи ти е казала. В МВ. Ако си нямаш, на водна баня. Много бързо кипват, внимавай. Не че е фатално, не се променя нищо, но като изкипи.... трудно се чисти. Можеш малко олио да добавиш, за да не се желира отново като се охлади.

# 64
  • София
  • Мнения: 2 671
alexsb, май е малко късно, но и от мен една идея - вместо с вода желето за езерцето да се направи с алкохол /водка съм пробвала с ароматизирани американски желета - супер на вкус; друг вариант - мента, ама по-на блато ще го докара/, само дето трябва да внимаваш да не стигне до някое детенце "езерото".

# 65
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Здравейте момичета. Много работа ми се струпа последните дни и направо нямам време да седна на компютъра, а още по малко да пиша в любимата ми темичка. Вие доста пишете и направо не мога да ви насмогна, дори и сега не успях да прочета последните странички за да видя какви сте ги творили  Embarassed, но  се надявам да не ми се сърдите  Hug. Исках само да ви споделя нещо, което отдавна имах мерак да пробвам, но все не стигах до тоя момент и онзи ден се реших провокирана от тортичката на Тандури от тортеното предизвикателство. Става дума за дантелите  Flutter. Ужасно много ми допадат и винаги съм искала да си купя силиконови формички, но ми се виждаха доста скъпи и до тоя момент не се реших. Обаче нали неволята учела та реших да намеря начин в домашни условия да си измайсторя нещо, което да наподобява поне малко от малко това, което искам  Mr. Green.
Идеята ми бе следната: Да намеря мотив от брюкселска дантела с достатъчно дълбок и плътен релеф и да я залея със силикон за да получа отливка на дантелата. Оказа се трудно да намеря подходяща дантела, че тук не зареждат по кинкалериите богат асортимент от подобни неща, а и като реших да пробвам нямах хубав силикон, та съм ползвала съвсем обикновен топъл силикон от магазинчетата по 1 лв .... абе възможно най-простия е, но това имах под ръка  Mr. Green Първата ми проба не е за показване, направих я само за да видя дали ще има задоволителен резултат на релефа, но не бях предивидла някой подробности и отливката не бе добра. Втория път обаче имах изградена тактика ... всех си поука от първия опит и се получи ето това като резултат от отпечатъка на силиконовия модел върху моделиращата маса (фондана):

Това е едно съвсем мъничко мотивче, само това имах под ръка. Тук не съм го изрязала, за да се види по-добре релефа  Laughing

Това е изрязаното мотивче от първия линк и едно друго мотивче, но релефа не е добър, защото дантелата не е брюкселска  Mr. Green
Това се получи като пръв опит, като се има предвид, че дантелата не е това което исках и че всъщност съм заляла с възможно най-простия топъл силикон  ooooh!  мисля, че резултата е задоволителен  Party. Всъщност аз ви давам идеята, която със сигурност може да се подобри  Wink. Ако ви харесва резултата ще ви обясня по-подробно как ги направих в следващите редове Heart Eyes
Когато заливах първия път силикона не предвидих най-важния момент, а именно че силикона трябва да залее само отгоре, не бива да влиза и милиметър под краищата на дантелата, защото след това излишното ще трябва да се изчагърква на ръка иначе отпечатъка няма да е добър.  Затова направих следното; Залепих с лепило С200 гърба на дантелата върху една твърда найлонова подложка като внимателно запълних всички макар и минимални пролуки по края за да не прониква там силикона. Оставих да изсъхне за 1-2 часа.  ??? на снимката дантелата е от този вид които са нашити върху плат (не е подходяща много, че релефа не е толкова дълбок)
Това е мотивчето :
След това взимам пистолета за топъл силикон и внимателно като гледам да не пропускам никъде заливам мотивчето. Оставам да изстине добре и внимателно отлепям найлоновата подложка (стана по-лесно отколкото предполагах  Mr. Green) Ето това е отлепения модел все още с дантелата :

После внимателно отстраних дантелата (трябва да се внимава, защото силикона минава във всяка дупчица между конците и ако се дърпа яко може да се наруши релефа). И отливката е готова. аз разточих една малко топче моделираща маса и я напудрих с нишесте след което я положих върху силикона и разточих с точилката за да слегне добре. Отсраняването стана супер лесно, трябва дамо да не се работи с много мека моделираща маса, че при ваденето ще се разтегне мотива. Оставих леко да поизсъхне и отрязах готовото мотивче. Това е  Hug. Надявам се да ви хареса идеята, аз лично съм доволна  Mr. Green. Тук при мен имам още една залепена вече дантела и тия дни ще пробвам да видя какво ще се получи, но мисля да използвам този път  санитарен силикон  newsm78.

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 18:16 от КорНиШонка

# 66
  • Мнения: 68
големи красоти правите в тази тема.от доста време ви чета.по-назад имаше питане как да се докара черен цвят за точки на калинка.може или с разтопен черен шоколад или от боите се смесват синьо и кафяво.

# 67
  • Мнения: 2 185
Записвам се, че ви изпуснах  Crazy
Имам едно въпросче, как бихте закрепили малка фигурка на 2 крака, така че да стои изправена върху тортата...идея си нямам може ли да стане, животни всякакви съм успявала или по-големи човечета с обувки, но сега концепцията ми е за мъничка фигурка с боси крака и не мога нищо да измисля  Thinking

# 68
  • Мнения: 68
а също така мисля,че може да пробвате да работите с натурален шоколад-изсъхва по-бързо от млечния.

# 69
  • Мнения: 68
Записвам се, че ви изпуснах  Crazy
Имам едно въпросче, как бихте закрепили малка фигурка на 2 крака, така че да стои изправена върху тортата...идея си нямам може ли да стане, животни всякакви съм успявала или по-големи човечета с обувки, но сега концепцията ми е за мъничка фигурка с боси крака и не мога нищо да измисля  Thinking
пробвай да забиеш клечки за зъби отдолу в краченцата,които пък после забиваш в тортата.

# 70
  • Мнения: 1 491
а също така мисля,че може да пробвате да работите с натурален шоколад-изсъхва по-бързо от млечния.

Тука предимно с натурален работим, не знам защо реши че сме лаици  newsm78

# 71
  • Мнения: 200
Здравейте,
имам да правя торта чанта в цвят шампанско.Има ли някой идей как се постига този цвят?

# 72
  • София
  • Мнения: 2 114
Корни, чудесна работа, мисля да се възползвам, само ми кажи моля те, имаш ли снимка на фондановия отпечатък?

Clairette, мосля, че трябва да уцелиш и поза и център на тежестта, а иначе, идеята за клечките е добра, но може би трябва да са малок по-дълги, че да държат, ако фигурката натежи напред или назад...Предполагам, че ще трябва и арматура във фигурката...всъщност зависи колко е малка...

# 73
  • Мнения: 2 185
Мисля, че с клечки за зъби няма да стане, аз обикновено така закрепям, но в случая едва ли ще се получи, ще го мисля. Мерси за идеите  Hug

# 74
  • Мнения: 668
asti - това е горе-долу като слоновата кост, зависи и ти какви бои имаш. Може би съвсем леко розово и само намек от жълто, може би ще се получи. Но трябва да опиташ на едно малко парче ММ, за да видиш как ще стане. Търсих таблици за смесване, ама за съжаление компетентен съвет не открих.  Confused Дано се справиш.  Praynig

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт