Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 44

  • 55 775
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 2 114
Вери, чудесна торта, ако поводът за нея си ти - Честито! Много свежи цветове и идеята си я бива! Ще чакам септемврийската:)

# 256
Нашите любими торти са от Хъни кетъринг..много са вкусни и леки..когато ги купувате са дълбоко замразени, но когато ги оставите за 1 час на стайна температура стават много сочни и вкусни..подходящи са и за детски рожден ден и може да пратите картинка, която да отпечатат отгоре..дори и снимка на рожденника..най-вкусната е ЛЕ ГУРМЕ - стрхотен крем , малини и шоколад..имат уебсайт, но нямат сладкарница , а работят само по поръчки..наистина са по-ралични от всички други торти..иначе в къщи правим торта с малките обикновени бисквитки и заквасена сметана, а отгоре се поръсва в какао..супер лесна и вкусна..

# 257
  • Мнения: 484
Момичета,аз тия дни нямам много време и все набързо ви преглеждам,че се върнах при новородените и имам доста работа,а и мисля торта за изписването на малката,само дето още незнаем кога ще я изпишат,иначе имам идея.
А сега да ви подхвана:
Марулке,честит рожден ден с малко закъснение!!А тортата е многоо вкусна!Аз отдавна се каня на тази торта.
Пепи,поредната прелестна торта!
Dianthus,честито прохождане на детенцето ти!!А ти хапна ли си повечко торта-сега ще ти трябват повуече сили Wink
Пина,благодаря за тортите,направо ми взеха акъла.
lillka,много хубави торти имаш!Браво!
Ванче,розата е страхотна!!Твоите опити са ми много полезни!! HugАко знаеш колко пакетчета жели-бонки имам вкъщи........
Мимито,тортата с женката(така каза моя син като я видя) е много оригинална!
ЕленаК,много вкусно изглежда мммммммммм....
veri,много нежна тортичка,а цветята са много красиви!
Ако съм пропуснала някого не е нарочно!  bouquet

SonyNik1609,"нашите любими торти" са си наши,собственоръчно приготвени !Тук май рядко някой купув готова торта.Разходи се из темата и ще видиш какви майсторки има тук.

# 258
  • Мнения: 1 173
Оранжево небето не знам какво да те посъветвам - аз винаги украсявам няколко часа преди това именно защото ММФ кондензира. Така и търся друго тесто което да ми допадне за работа и да не кондензира . При тази жега и да не е в хладилника едва ли ще стане , сигурно масления крем отдолу ще се свлече  newsm78 . Аз бих покрила , сложила в картонена кутия и ще сложа най-отдолу в хладилника. Но очаквай конденз - знаеш ли всъщност как изглежда, тортата става лъскава ,като изпотена. Няма да се разпадне със сигурност , ще си направите снимки и после ще си я изядете. Ето виж конденза на последната ми торта        
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=269492
 Криското е вид мазнина на основата на соя- като консистенция е като свинска мас . Аз го ползвам само да си намажа ръцете за да не лепне  много сместа от бонбоните , но може и да се пропусне . Предполагам и мас да използваш ще се получи.

# 259
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Ако Tedy чете тук да си изчисти кутията за да и пиша ЛС!

# 260
  • Мнения: 4 358
Veri - прекрасна торта Peace.Много свежа украса се е получила.
Момичета дебатите за тестото от бонбоните маршмелоуз живо ме интересуват за тортата ми дето ще я правя август.
Точно като Оранжево небето и аз ще искам да си помогна няколко дена предварително с теста и фигурки.
Ще  следя информацията, която споделяте Hug
В момента съм в размисли......като я измисля окончателно ще пусна идеята като кремове...покрития и т.н да ме посъветвате дали ще стане.
Трябва да не се провалям този път Sick, обещала съм.

# 261
  • Мнения: 466
Вери, чудесна торта, ако поводът за нея си ти - Честито! Много свежи цветове и идеята си я бива! Ще чакам септемврийската:)


Не, за моя рожден ден ми се искаше да направя торта, но понеже мислих, че няма да го празнувам не направих. Мъжа ми ми направи изненада и вечерта отидохме на едно заведение близо до нас уж щяхме да бъдем сами, но като пристигнахме ме посрещнаха много роднини и приятели предварително поканени от него.  Всички през деня ми се обаждаха и пожелаваха приятно прекарване , но никой не се издаде, че всъщност е поканен. Беше наистина голяма изненада за мен. Пак имах хубава торта, но купена.

Тази я правих за една приятелка.

Бъни, благодаря!

Между другото като ми свърши готовата маса и аз мисля да се пробвам с маршмелоуз, така че и аз ще следя съветите ви.

# 262
  • Мнения: 4 358
Elena K - пропуснах те Embarassedизвинявай
Много апетитна тортичка.Гостите харесаха ли я?
Вери - браво на мъжа ти PeaceСтрахотна изненада Peace

# 263
  • Мнения: 1 271
Вери, много ми хареса тортичката ти.Цветята са станали превъзходни.
Елена К., тортичката е станала много апетитна!

# 264
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Мимито, Вери Много интересни тортички  bouquet  bouquet
Irinka28,silrai, Бъни Наистина стана много вкусна. С готови блатове е и с муса на Танита.Обрах овациите с този крем. Първия път когато го  правих  нещо не го доизкусурих сгафих някъде, но този път стана разкошен. Преди време бях питала тук във форума някой дали знае как се прави крем "Римски нощи", но никой не ми отговори.Приготвят го в сладкарници" Шаклиян " мисля че е точно такъв на вкус като крема на Танита.

# 265
  • Мнения: 324
Момичета, да знаете колко се радвам - успях да покрия торта и то що-годе добре - само с две гънки беше Grinning Не стана мечтаната от мен торта, защото много бързах, имах куп неща за вършене и ревяща рожденничка и не направих нищо от замислената украса. Импровизирах в последните минути, но пак се получи. Ще покажа снимки, като ги сваля от апарата. Всички много я харесаха и на вкус - блат от 6 яйца, 1 1/2 чаша захар и по чаша брашно и орехи; муса на Tanita и варен маслен крем на Pina. Ползвах готов марципан (Краси.мира, като този от Метро), като го размесих със 100 г пудра захар. Нямам база за сравнение, но мога да кажа, че се работи лесно и се оцветява добре. Една опаковка е достатъчна, за да се покрие торта 26 см. Децата хапваха топчетата марципан като бонбони Simple Smile
Tanita, Pina, благодаря ви за споделените рецепти!   bouquet
Мегита, може би вече си намерила как се прави къщичка, но виж и това: http://www.kuharka.ru/_gallery/img/1160992464_3.jpg
BTW купих едни бонбони маршмелоуз и после видях, че на опаковката са дадени набодени на шиш над барбекю. Дали са същите като тези за покритието?

Последна редакция: пт, 08 авг 2008, 14:21 от Слънчогледка

# 266
  • София
  • Мнения: 114
Здравейте, момичета!  Simple Smile
Отдавна ви чета и се наслаждавам на вкуснотиите, които творите. Опитите, които съм правила не са документирани, а и признавам, че трудно ще събера смелост да ги покажа, особено след като съм видяла вашите красоти. Rolling Eyes
А сега на въпросът! Синът ми ще навърши 4 години на 20 септември. Иска ми се тази година да му направя по-различна торта. За миналата правих VW Beetle 1300, изрязана по шаблон и полята с оцветена шоколадова глазура. Тъй като у дома всички сме любители на шоколада, тази година изборът ще е отново с преобладаващо негово участие. Проблемът ми е, че се получава разминаване между това, което на мен ми се искаше и това, което Тоди си поръча. Той естествено не подозира, че искам торта с фигурки отгоре.
Бях намислила да направя прословутата шахматна торта. Колебаех се дали отгоре да я направя като шахматна дъска, или като дъска за табла (по-лесно ще направя пуловете и зарчетата, отколкото фигурите, в извайването на чиито форми, някои от вас са достигнали съвършенство   bouquet , за което дори не смея да мечтая  Confused ). После, следвайки един от линковете, които сте дали, открих нещо, заради което реших, че нищо не пречи да модифицирам класиката с нов завършек, който си представях като
това
или
това
Да, ама не!  ooooh! Тоди взе, че видя в една от книгите ми снимка на торта Шварцвалд и каза "Ето такава шоколадова торта искам".
Дайте съвет, моля!  Praynig В Шварцвалд ими доста алкохол, а ако го пропусна тортата изобщо няма да е същата. Да не говорим за декорацията...
Безизходицата ми е тотална, добре поне че ви има вас, а и все пак около месец и нещо.
Благодаря на всички, които в тази жега биха отделили време, за да ми отговорят! Hug

# 267
  • София
  • Мнения: 2 114
ignition, жегата наистина е голяма, дано не ми е размекнала съвсем мозъка и мога да съм ти поне малко полезна - за 4-ри годишно дете, дали не е малко скучно шах или книга? Торта Шварцвалд не съм правила, когато публикуваха рецептите ги четох, но не помня точно каква му беше обработката на алкохола (кога влизаше в употреба) - само ще ти кажа, че на Коледа за 2-ра година правих щолен, от онези, които се поят доста дни с коняк или друг подобен алкохол, но то си изветрява алкохолът и остава само аромат, малкият (сега ще направи 3) и двете години яде доста и ние също не усетихме да сме поели алкохол...Ако толкова иска такава торта, можеш да направиш малка тортичка, част от украсата, която да изглежда като тази, с коктейлни, безалкохолни черешки отгоре и да я обявиш като тази (едва ли е чел рецептата:)), а иначе, да направиш торта по твой избор, така че да ти е интересно, той няма да се обиди на фигурки, почти съм сигурна:))))

# 268
  • Мнения: 1 854
Цял ден не успях да вляза в подфорума...от Интернета ли, от сьрвьра на сайта ли....

raya_usa, освен да си направя фигурките/орнаментите за тортата, примерно от мастика няколко дни преди РД,с ММФ да покрия тортата сутринта, в деня на РД.Блатовете и крема ще направя ден преди това.Нещо такова ми се вьрти в главата като организация.

Тортата ти вече видях в торт.предизвикателство и е една от любимите ми.Все едно си скулптор и си я направила от мрамор, много ми харесва, дори с конденза повече, сьвьршенна е Wink

Сльнчогледка, браво!Любопитно ми стана за тортичката и ще чакам снимките.И аз сьм решила да използвам рецептата за мус на Танита.И аз купих такива бонбони, предполагам, че стават и за фондан, освен за BBQ.Аз сьм решила да паправя една репетиция на малка тенджерка, купичка и т.н с ММФ, че да видя какво ще излезе..да няма неприятни изненади в последния момент Mr. Green

# 269
  • София
  • Мнения: 2 671
"Предизвикателството" още не е приключило, ама аз вече започвам да се отчитам с научени уроци:



http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2#73

Тортата е с блатове с нескфе, сиропирани с нескафе+какао, по идея на Силви. Шоколадов крем= пудинг+ сметана. Покрита е с готова маса, оцветена с течна боя. Този път пробвах да оцветявам не с четка, а като пръсках от шишенце с флакон - е, такава цапаница станаааа... и аз и кухнята сме в черно от-до, въпреки че очаквах някакви поражения и се бях подготвила като бях застлала полота с найлон 1 м. Иначе добре покрива и няма ефекта както при четката "на резки", ама другия път с гъбичка ще пробвам  Wink
Идеята за фона с пердето е на Тандури, да бях прихванала и малко как се правят снимки, ама - не... та ако и да не се вижда много добре, тортата е черна със златна фигура.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт