Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 43

  • 32 020
  • 296
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 668
Ванчето, Пепи - Благодаря. И аз за последната торта процедирах като Пепи - бърхак тестото накуп и после пекох по отделно. Ще видим, утре ме чака...
Tedy - добра идея. Ще се пробва при удобен случай.

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 21:39 от thedragonbg

# 46
  • Мнения: 4 358
Само да си покажа набързо спретнатия за днес десерт - Плодова торта с карамелизирани орехи.
 
и парченце

Иринка използвах едно от твоите кремчета, само че с шоколадов горещ шоколад - не намерих бял.Благодаря ти Hug - много се хареса.
Снимките ми са ужасни Sick - много по хубава е тортата всъшност Sick Rolling Eyes
Редих в купа по подобие на тортата на Лео.
Момичета сега излизам - утре ще чета и ще хваля - само минах во верев, пак страшни торти Heart Eyes Peace - още от минала тема имам до ви хваля, поименно утре Hug

# 47
  • Варна
  • Мнения: 252
blueeye® ,pokahontas,благодаря за подробните разяснения.  bouquet
Момичета - имам нужда от съвет:
1. Кой от вас пече цял блат и го реже после? Каква точно е технологията? И приложима ли е за пандишпанов блат? (не ми се бъркат 1000 блата отделно  Embarassed )
И за прахообразните бои от "Три уши" - качествени ли са и как са като цени?
  bouquet Предварително благодаря.
Аз съм правила два пъти пандишпанов блат и го рязах на две-първия път с нож както е пояснено на 1-ва стр. и втория път с конец,но и двата пъти не бях много прецизна в рязането и станаха доста кривички,че се налагаше с крема да оправям нещата.
А за боичките и мен ме интересува тази информация.

# 48
  • Мнения: 765
Миналата седмица Ви бях молила за помощ - идеи за торта - халба бира.
Това сътрових в крайна сметка за р.д. на съпружеското тяло.
Остана много риятно изненадан, а аз очарована от бързината на правене и резултатите.
Бишкоти и два крема ползвах. Стана фантастична на вкус.
Единият е с целувки вътре, а другият с течен шоколад. сиропирах с кафе.


http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.DownloadItem& … g2_serialNumber=2 - разрез
http://galeria.biberonbg.com/main.php?g2_view=core.DownloadItem& … g2_serialNumber=2 - разрез

# 49
  • София
  • Мнения: 618
evak наистина изглежда вкусно, а и сега като я гледам халбичката се оказва и лесна за правене Hug Да ти е жив и здрав мъжа и мнооооого лИбов за двамата Heart Eyes

# 50
  • Мнения: 765
destini, благодаря за хубавите пожелания.
да, доста е лесна за правене. Оставих я и във фризера да се постегне добре. Правих я във нещо като ринг. По-висока е от това, което се вижда на снимката.

# 51
  • Мнения: 484
Бъни, бива ли такова нещо...тъкмо днес "унищожихме" едни парфенца и хладилника стои самотен без сладичко и  ти хоп торта точно по моя вкус... Laughing радвам се,че моята идея за крем ти е харесала.Сигурна съм,че и с шоколад е многооо вкусно!!  bouquet
Мисля си,че и с други вкусове ще стане вкусно.Утре ще ходя до Кауфланд и ще видя какви видове има,ако не се лъжа има ягода,банан,капучино.Ще купя и ще спретна едно торте.

еvak,тортата е много оригинална!!

Дими,тортата кученце е много,много суперска!!Кученцето е като истинско!!!

# 52
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Бъни, evak  smile3501 smile3501

ето аз какви ги сътворих днес (вчера):




утре (днес) ще ги изчистя и намажа с мед  Simple Smile НО ?! сега, ако някой сподели как и къде да ги съхранявам 10 дни тези мушмороци, цена няма да има  newsm78  Hug Hug  bouquet

# 53
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Момичета - имам нужда от съвет:
1. Кой от вас пече цял блат и го реже после? Каква точно е технологията? И приложима ли е за пандишпанов блат? (не ми се бъркат 1000 блата отделно  Embarassed )
Ако не ти е късно за съвета - реже се студен блата - на повече от 2 е трудно, но не е невъзможно - режи с конец - по-добре става само прорежи ръба с нож за да влезе конеца.

blueeye® страшни са фигурките - браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: нд, 27 юли 2008, 02:10 от shemet_neveroiaten

# 54
  • Мнения: 2 185
И аз ще режа блатове за сефте, тъй че мерси за съвета.
Някой добър човек ще ми даде ли линкчето на пепи за това как прави рози, да пробвам и нейния метод. Сигурна съм че го запазих някъде, но не го намирам
Блуай много са сладки  Peace Иначе за съхранението, ако правилно съм разбрала, трябва и да ги скриеш нали? Аз обикновено съхранявам на дъска, покрити с нещо, или в кутия с отворен капак. Можеш да ги сложиш в кутийка в някой висок шкаф, където хуната няма как да ги забележи, а тамън като са в шкафа няма да се прашат Peace

# 55
  • Мнения: 1 271
Здравейте, аз пак съм тук и утре ще ви показвам тортичките от последните 3 дни...

За рязане на пандишпанови блатове-изчакват се да изстинат много добре и тогава се режат.В зависимост от височината на изпечения блат може да се разреже на 2 или на 3 части.Реже се с много остър нож или конец(с него е по трудно)
Дебелината на пандишпановия блат е горе долу дебелината на пръста ви.
Това е-бързо, лесно, вкусно...
Айде от утре пак, че сега вече ми се дреме  Confused

# 56
  • София
  • Мнения: 618
Синеочке така ме развесели тази сутрин с фигурките невероятно сладки са Hug

И по този повод се сещам че никой не прави Кенга Thinking а е толкова сладко

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Бъни, много апетитна торта

evak, браво за халбата. Много е сполучлива

blueeye®, Пух и ко са големи сладури. За съгранение в кутия с леко отхлупен капак и някъде на сухо място... в шкаф, върху секция... където ти е удобно

Clairette, ЗАПОВЯДАЙ.
На всички, които им трябват розите които показвах, влизате в албума с опитите ми в кухнята от подписа, а оттам в албум Други Wink

# 58
  • Мнения: 326
аз установих, че ми е най-лесно да режа блата с ножа за хляб - от тези дългите и къдравите. С нормален нож ми е по-трудно.

# 59
  • София
  • Мнения: 2 113
Бъни, evak, браво - вкусни и апетитно оформени! Халбата е много сполучлива, не съм си мислила, че може да се докара така ефектно без много сложни намеси:)))

За рязането на блатовете - и аз режа изстинал блат с къдравия нож, то май така си и трябва, но кой с какъвто нож си реже най-добре-. Скоро, обаче си купих от Хит (мисля, че на Fackelman)една режеща джаджа за блатове - един път я използвах - доволна съм, но пак си иска внимание, иначе и с нея могат криво да се режат

Общи условия

Активация на акаунт