Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 41

  • 24 167
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 2 658
димитрина, да и аз щях да питам, каква е отвътре, с какво прави маковете и пуричките и от какво са, много вкусна изглежда и е страхотно изпълнена.

Пепи, и за теб суперлативите винаги са бедни. Страхотна е тортата, езерцето от какво го правиш. Винаги съм искала да те питам и как правиш тревичката? Много добре изглежда.

# 256
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
dimitrina73, злото да те забрави мила. ЧРД и от мен. Бъди много щастлива, обичана и всеотдайна. Здравето и късмета да вървят с теб ръка за ръка.


petia_tag, езерцето е от желатин- писала съм назад в темите. Тревата е прекарано през сито захарно тесто Wink

Момичета, до петък не ме търсете. Отивам да се боря с поредната огромна торта  ooooh!

# 257
  • Мнения: 1 491
Аз работа, работа и тука... лаптоп. красоти разни ...  Mr. Green

mimito чудесен пират, да ти е живо и здраво момченцето и много радости да ти носи  Tada

Димитрина, ЧРД   bouquet  bouquet Много здраве, щастие, любов и успехи ти желая  newsm59  А почерпката .... (тука се облизвам, ама виждали се  hahaha)

Пепи, чудесна, прекрасна, удивителна ... (оставям си малко суперлативи и за следващата торта  Mr. Green) Ама и улицата като годините ... Как ти хрумват такива неща...

Ванче, жена, нали щеше да почиваш?  newsm78  А ти ще извадиш поредната торта за този месец  Mr. Green

# 258
  • Мнения: 1 965
Димитринаааааааа..... толкова дълго не бях се вторачвала в торта. Невероятна красота!!! Тези толкова изкусително черни блатове, какви са??? Пурите ми приличат на шоколад, ама дали???

# 259
  • София
  • Мнения: 2 114
Пепи, violetblue, благодаря!

Сега ще обясня за пуричките, после ще напиша рецептата, защото ще отнеме време:)

Пуричките ги намерих преди време като техника обяснени в cakecentral. Запазих си публикацията и сега реших да я пробвам, ще ви дам линк към сайта на авторката, защото там се отварят повечето помощни файлове, а в cakecentral - не, пък и за там иска абонамент - http://www.how2cakes.com/cigarettes.html. Следвах почти дословно указанията, почти, защото за някои етапи такива липсват, но ако някой реши да се захване, да се обади - мога да допълня в частта по монтирането на пуричките. Ползвах нещо, което ми приличаше на ацетат, а именно едни листи А4, които се продават в Офис 1 за корици на колирани документи, като за дипломните работи...Сравнително твърдо, прозрачно фолио. Нарязах, както е дадено в сайта и мазах с разтопен шоколад Каty и някакъв черен, предполагам Своге.

# 260
  • Мнения: 541
Димитрина каква красота само, поздравления, много благодаря и за обясненията.

Момичета да попитам крем ганаш може ли да стане с подсладена сметана, в рецептата от първа страница пише неподсладена?

# 261
  • София
  • Мнения: 2 114
Крем (от една книжка, издадена от Бон Апети, за тайландката кухня)

4 жълтъка
200 мл кокосово мляко
200 кондензирано мляко (подсладено)
1 пак. желатин
сок от 1 лайм (лимон)

Жълтъците се разбиват с телена бъркалка, добавят се кокосовот мляко  и кондензираното мляко и се сгъстява на водна баня (на котлона, защото на водна баня взе да ми става горещо, нервно, а сгъстяване нямаше). Желатинът се разтваря в 200 (150) мл вода в МВ за 3 минути, охлажда се и се добавя към лимоновия сок. Разбърква се и се сипва в млечно-яйчната смес. Разбива се добре, охлажда се.

Сините добавки в скоби са моите корекции на рецептата.

Блат - той е от онзи сайт baking911...Този път ще замижа силно и ще го напиша -


RED VELVET CAKE
2 cups all purpose unbleached flour; spoon into dry measuring cup and level to rim
1/2 cup natural cocoa powder; measure and sift
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt

1 cup buttermilk, well shaken; can be cold from the refrigerator
1 tablespoon vanilla extract
4 tablespoons (2 ounces) liquid red food coloring; use liquid food coloring from the grocery store
SARAH SAYS: Post about using beet juice instead of red dye

1 cup (2 sticks) unsalted butter; can be cold from the refrigerator
1 1/2 cups sugar

4 large eggs; can be cold from the refrigerator

SARAH SAYS: If you substitute the liquid red food coloring with gel, powder or paste food coloring, make sure you also add in 3 to 4 tablespoons water to the recipe.

INSTRUCTIONS
1. Position the oven rack in the center of the oven and preheat to 350 degrees. If using a dark, nonstick or glass pan, reduce oven heat by 25 degrees F.

2. Generously grease two, 9- x 2-inch pans with shortening or spray with Baker’s Joy or vegetable oil spray.

3. In a medium size bowl, combine flour, cocoa powder, baking powder, baking soda and salt with a spoon. Sift ingredients together if the cocoa powder clumps. Set aside.

Mix the buttermilk together with the food coloring and vanilla extract. Set aside.

4. In the bowl of a stand mixer fitted with a paddle attachment, beat the butter on low speed until soft. (If the butter is cold, it will warm quickly from the beaters - taking about 60 seconds). Add the sugar in a steady stream at the side of the bowl. Increase speed to medium and beat for 2 minutes until light yellow and fluffy. Stop the mixer and scrape the side and bottom of the bowl with a large rubber spatula.

5. With the mixer on low, add the eggs one at a time and beat for 20 seconds after each addition. After the eggs have been added, increase the mixer speed to medium and beat the mixture for 2 minutes. (If the eggs are cold, the batter will curdle slightly. It's ok. It will come together as the batter warms from the beaters. ) Set the kitchen timer to help you keep track of the time. The mixture will become fluffy and aerated.

6. With the mixer on low, add the flour mixture in 3 equal portions, alternating with the milk in 2 equal portions, beginning and ending with the flour. (If the milk is cold, the batter will curdle slightly. It's ok. It will come together when you add the flour.)

Add the flour and liquid ingredients in increments quickly; do not wait in between additions too long as you don't want to overmix the batter.

After completing the last addition of flour, stop the mixer, and scrape the side and bottom of the bowl with a large rubber spatula. Then, let the mixer run for 30 seconds on LOW. The batter will be thick and fluffy. STOP the mixer. Do NOT overmix.

7. Remove the mixing bowl from the mixer. With a large rubber spatula, give the batter ONE or TWO quick folds to incorporate any stray flour or milk left at the sides and bottom of the bowl. Then, STOP!

Scrape into the prepared pan and lightly smooth the top. The pan should be about 1/2-full.

8. Divide the batter in the prepared baking pans (should fill 1/2 full) and lightly smooth the tops. Bake for 20 to 30 minutes or until the top feels firm and gives slightly when touched or until the cake springs back when lightly touched in the center. If you insert a toothpick in the middle and remove, it should have a few moist crumbs attached, but not batter. Take from the oven to a wire cake rack and let sit for 10 minutes. Loosen the sides with a small metal spatula or sharp knife, taking care not to scratch the cake pan. Invert onto cake rack and place upright to cool completely.

NOTE: The cake can be baked in a 9 x 13 x 2-inch, greased cake pan, taking 30 - 35 minutes to bake. Cupcakes take 20 - 30 minutes to bake.


Вместо червена боя за блата ползвах концентриран сок от червено цвекло (концентриран ще рече, че три пъти купувах по 2 опаковки някаква замразена зеленчукова семс "Украинки борш", отделях кубчетата цвекло, в сокоизтисквачката изтисквах сока, варих докато се редуцираше до няколко супени лъжици, но...3 пъти правих това, защото първите 2, по различни причини, редуцирах до пълно изгаряне...Simple Smile) Накрая се оказа, че 1/2 чаша какао на Йоткер прави нещата черни и няма нужда от оцветяване, но идеята беше да стане червен блат...Следващият път ще е с по-скапано какао:))) Блатът е много крехък, сочен и адски вкусен. Кремът има лек вкус, усеща се лимонът и цялата комбинация е много лятна и хич не е тежка.

Превод на блата ще има, но пожалете ме днес, нека е утре:)

# 262
  • София
  • Мнения: 2 114
Момичета да попитам крем ганаш може ли да стане с подсладена сметана, в рецептата от първа страница пише неподсладена?

За ганаш е добре да бъде високомаслена животинска сметана, като тази на Президент. Не знам дали те имат подсладена, но ако ползваш бял шоколад, ще стане твърде сладко с подсладена, а за черния...може да се добавят няколко лъжички преди възваряването на неподсладената...Не съм пробвала с подсладена, за да ти кажа със сигурност - "няма проблем" Само си мисля, че не би трябвало да се отрази на друго, освен на вкуса.

Петя, питаше за маковете - от смес шоколадово тесто и ММФ са. Тичинките са спагети. Маковете съм ги гледала като направа от тук

# 263
  • София
  • Мнения: 2 658
estrella, подсладената сметана се пресича при по-висока температура и няма как да направиш ганаша с нея. Иначе също като Димитрина бих те посъветвала да вземеш Президент, защото има разлика във вкуса.
Димитрина, благодаря още веднъж за разясненията. И аз мислех, че такова тесто си ползвала, защото има характерен блясък. Wink Приятно изкарване на рождения ден и ще очаквам и аз превода, че не съм много добре с английския.

# 264
  • Мнения: 492
Мими, много сладурски пират  bdbaloni на момченцето ти 
пепи, твоят стил на моделиране, изобретателност и перфектност от далеч се разпознава. като правиш езерцата слагаш ли нещо под желето за да не се разтопи масата  и имали някоя тънкост която трява да се знае ?
димитрина  hbday много елегантна тарта

Последна редакция: ср, 16 юли 2008, 19:46 от svetlane

# 265
  • Мнения: 484
Димитрина,честит рожден ден!!!Много щастие и любов ти желая!!!!А тортата ме смая-прекрасна е!!!

Пепи,
този Маккуин и компания няма да го показвам на моя син,че ще иска веднага да му го направя,пък аз съм скарана с моделирането!Браво,като истински са!!

Мими,пирата е много оригинален!! HugЧести рожден ден на детенце!! newsm59

# 266
  • Мнения: 1 122
Fior и dimitrina73  да сте живи и здрави.   party023  Димитрина тортата е страхотна и това парченце дето си показала ми изглежда мнооого апетитно. Първоначално помислих, че цветята са истински.

estrella аз използвам само подсладена сметана за Ганаш и резултата винаги е отличен. На Хопла съм взимала, на Халта също, но в последно време съм най-доволна от Мегле.

Пепи
  Peace сигурно много си се измъчила с колите? Но резултатът е страхотен.

Мими
пирата е много готин.  newsm59 на детенце.

irinka28 благодаря, че сподели за магазина за накрайниците.   love001 Днес и аз се сдобих с тях.

# 267
  • София
  • Мнения: 618
dimitrina73 честит рожден ден тортата е страхотна  Peace
mimito честит празник и на теб, пирата е много сладурски  Heart Eyes
Пепи перфектна работа, както винаги  smile3501
estrella и аз съм ползвала само подсладена за ганаш (Хопла), не съм имала проблеми  Peace

# 268
  • Мнения: 4 358
Тези шоколадови пурички от тортата на Димитринка - абе аз не разбрах на какво всъшност се навиват.Димитринка ти какво използва за целта newsm78

# 269
  • Мнения: 541
...........
Димитрина, благодаря още веднъж за разясненията. И аз мислех, че такова тесто си ползвала, защото има характерен блясък. Wink Приятно изкарване на рождения ден и ще очаквам и аз превода, че не съм много добре с английския.

Как го правите бе момичета, как познавате тези блатове и кремове, аз един обикновен крем не мога да запомня и гледам по няколко пъти, а  ако някой ме попита от какво съм го направила доста се замислям и пак гледам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт