тесто за пица

  • 81 787
  • 54
  •   1
Отговори
Мили Мами помагаите да направя вкусна Италианска пица днес.Не знам как се прави тестото а като продукти имам прошуто,саламче някакво,пипер,кашкавал,домата.Благодаря ви предварително

# 1
  • Мнения: 3 036
Ето избери си
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1423.0
А тази ни е любима на семейството
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=286404.0

# 2
  • Мнения: 9 123
ето ти още малко пици.

# 3
На Шеф-Диригента пицата изглежда страхотно не се сьмнявам и че е превьзходна.Ще опитам нея вьпреки скромните си вьзможности.Благодаря ви от сьрце както винаги сте Велики Мами Heart Eyes

# 4
  • Мнения: 3 316
аз правя тесто за пица така :

1 ч.ч. топла вода
1/2 пакетче мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
 
разтварям маята в топлата водичка , слагам солта , захарта и брашното и разбърквам с миксер и го оставям 10 минутки - не се меси  Naughty  изсипва се в намазнена тавичка и се разпределя равномерно  Peace

винаги става супер  Hug

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 22:37 от stanislav4eto

# 5
  • Мнения: 407
Цитат
аз правя тесто за пица така :

1 ч.ч. топла вода
1/2 пакетче мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
 
разтварям маята в топлата водичка , слагам солта , захарта и брашното и разбърквам с миксер и го оставям 10 минутки

винаги става супер 


A каква мая ползваш - жива или суха?

# 6
  • Мнения: 3 316
sladunka_medunka  жива мая ползвам около половин кибрит  Peace

# 7
  • Мнения: 9 123
....упс, обърках темите   Embarassed

но пък за маята мога да кажа: прясна към суха 1:3 в грамове  Peace

# 8
  • Мнения: 3 360
аз правя тесто за пица така :

1 ч.ч. топла вода
1/2 пакетче мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар 
 
разтварям маята в топлата водичка , слагам солта , захарта и брашното и разбърквам с миксер и го оставям 10 минутки

винаги става супер  Hug


Още днес ще пробвам!На мен все не ми се получава тестото,но дано този път стане хубава пица!

# 9
  • Мнения: 1 810
Откакто пробвах тестото на Мариета, само него правя. Лесно, икономично и винаги дава добър резултат. Може да се разточи според предпочитанията до почти прозрачен лист или пък да се остави по-дебело за любителите на пухкави блатове. Оформянето с ръце също е възможно.
Копирам от моя компютър:

Тесто за пица, солени кифлички и др mari_eta


400 гр. брашно
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио
230 мл. вода
1/4 кубче жива мая.

Програма Тесто - при мен с втасването е 1 1/2 часа.

# 10
  • Мнения: 369
Това ми е слабостта.Събирам рецепти.  bouquet

# 11
  • Мнения: 5 001
Най - вкусното тесто за мен е това на Верди.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120

# 12
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Най - вкусното тесто за мен е това на Верди.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
Подкрепям 100% за Верди..Peace
Имаше преди 2-3 год.едно тесто дадено от Мамица,също мноого добро,но сега съм на работа и не мога да дам рецепта.....

# 13
  • Мнения: 369
Най - вкусното тесто за мен е това на Верди.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
Подкрепям 100% за Верди..Peace
Имаше преди 2-3 год.едно тесто дадено от Мамица,също мноого добро,но сега съм на работа и не мога да дам рецепта.....

Нещо не я виждам тази пица на Верди.
Пуснете я.  bouquet

# 14
  • Мнения: 5 001
ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"



оригинална ресторантска рецепта


500 гр. брашно
20 гр. мая - 1/2 кубче
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
8 с.л. олио

Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата. Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало. Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин.

 Не е нужно да втасва, нито да се разточва. Количеството става горе долу за 2 тави.


"Парадизо"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено пиле, пушено сирене, царевица, чеснов сос, маслини, магданоз, риган


"Бягащо пиле"

кашкавал, дом.сос, пушено пиле, гъби, царевица, риган


"Вегетариана"

кашкавал, дом.сос, гъби, царевица, чушки, маслини, грах, магданоз, риган


"Калцоне"

кашкавал, дом.сос, шунка, пушено сирене, гъби, чорбаджийски чушки, чеснов сос, магданоз, риган


Лично съм изпробвала рецептата и е страхотнаааа..., 1:1 като в тези елитни пицарии "Верди". Тя е взета от там. Само продуктите са по желание. Успех на тези , които ще предпочетат да си я направят в къщи!!!

П.П. КОПИРАХ ПОСТА НА СИЛИЯ   bouquet

# 15
  • Мнения: 6 038
Тази на Верди става страхотна. Днес правих  Peace

# 16
  • София
  • Мнения: 140
Момичета благодаря за рецептата, това тесто за пица от пицария Верди ми е едно от най-вкусните попадение Mr. Green
Запалих и колежките за нея и май май тез дни задружно се приготвя пица....  Crazy


Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 13:24 от explanet

# 17
  • Мнения: 154
Някоя мама, подвизаваща се в Италия, няма ли да сподели с нас оригинална рецепта за пица? Доколкото знам, традиционното тесто се прави без мая, ендо такова постничко е  Thinking.

# 18
  • Мнения: 2 804
Някоя мама, подвизаваща се в Италия, няма ли да сподели с нас оригинална рецепта за пица? Доколкото знам, традиционното тесто се прави без мая, ендо такова постничко е  Thinking.
Ми да си призная , за пръв път го чувам това .
Мъж ми работи вече 4 години  в ресторант , където се предлагат - пици , спагети , макарони , рибни специалитети и дюнер от таз година . Та бая специалисти на пици познаваме и до сега никой не ми е дал рецепта за тесто без мая .

Аз правя тестото по следния начин :
брашно около 600гр
мая суха 7- 10 гр.
вода топла 2 чаени чаши
1 ч. л. сол
2  ч.л. захар

Меся меко тесто и оставям да втаса на топло .

Точа кора с дебелина около половин см. , отгоре правя дупки с вилица след което си слагам 2-3 суп л. от предварително приготвената смес / доматен сос , зехтин , сол , черен пипер , босилек / .
Редя тиквичка нарязана на тънки колелца , царевица , колбас по желание , моцарела обилно , ако нямам стържа кашкавал .
Пека във предварително загрята фурна на около 270 градуса за около 10-15 минути .
Важното е фурната да е много загрята .
Тук се пече на около 400 - 450 градуса .

# 19
  • Мнения: 818
До скоро и аз много харесвах тестото на пица Верди.Но откакто пробвах тестото на Пеп-4о друго не ща да видя  Peace

# 20
  • Мнения: 369
До скоро и аз много харесвах тестото на пица Верди.Но откакто пробвах тестото на Пеп-4о друго не ща да видя  Peace
Напиши рецептата,моля  bouquet

# 21
  • Мнения: 9 123
До скоро и аз много харесвах тестото на пица Верди.Но откакто пробвах тестото на Пеп-4о друго не ща да видя  Peace

от доста време гледам тази пица Верди. И тези дни си мислех, че скоро трябва да я пробвам. Но горното ти мнение ме отказа моментално  Peace познавайки вкусовите качества на домочадието, може сама да си я ям - те и без това ме гледат със съмнение, ако блата е по-дебел от 1см.

Благодаря за доверието, Бамбинкамалинка   bouquet
До скоро и аз много харесвах тестото на пица Верди.Но откакто пробвах тестото на Пеп-4о друго не ща да видя  Peace
Напиши рецептата,моля  bouquet

АИЯ,  вече дадох линк в тази тема за тестото

# 22
  • Мнения: 369
Pep-4o,  bouquet
Много Благодаря

# 23
  • София
  • Мнения: 4 051
Най - вкусното тесто за мен е това на Верди.....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.120
УАУ, това е най-хубавото тесто, което съм правила Heart Eyes

# 24
  • Мнения: 5
Благодаря за споделените рецепти.  Това са първите ми пици с направено от мен тесто.  Първо пробвах рецептата от пица "Верди" - резултата:



Днес пробвах и тестото на Пеп-4o.  По вкусна пица в домашни условия не съм опитвал.  Благодаря за рецептата - стана лесно и бързо.  Резултата:

# 25
  • Мнения: 2 375
Искам да кажа, ако някой не го знае, че пицата не трябва веднага да се мята във фурната, като я "сглобите". Аз преди правех така и все ми се получаваше едно такова твърдо.. Sick Готовата сурова пица е добре да престои около 15 тина минути за да се надигне и тогава вече отива в нагорещената фурна.
пп. Аз в тестото добавям винаги една с.л кис мляко или няколко капки оцет. Peace

# 26
  • Мнения: 9 123

Днес пробвах и тестото на Пеп-4o.  По вкусна пица в домашни условия не съм опитвал.  Благодаря за рецептата - стана лесно и бързо. 

Хей, човече, много се радвам, че ти е харесал резултата   Grinning Съвсем случайно и аз днес правих пици  Laughing от три дни си ги мисля  Blush



Всички в къщи обичаме пици с тъъъъъъничка коричка и сочна плънка  Wink   Особено пък, ако е със завити краища, пълни с кашкавал  Embarassed Embarassed

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Момичета, използвам темата, за да отправя своето питане, въпреки че резултатът, който търся, не съвпада с търсения в темата Rolling Eyes Моят мъж е полудял да му правя пица, чието тесто е като на пиците, продавани в България преди 20-30 години. Според него се е наричала "Гарнирана пита" и тестото е било като дунапрен. Не знам дали някой има идея какво имам предвид Embarassed Аз имам много смътен спомен, че като дете съм яла такива пици, правеха ги в едни черни къдрави форми, но нямам идея как да постигна такъв ефект с тестото. Имам си сполучливи /според мен/ рецепти за пица, но той продължава да настоява да търся рецепта "като от едно време" ooooh!
Много ще съм благодарна, ако някой има такава рецепта и я сподели Praynig
Правих "Верди" - не се хареса у дома определено Confused

# 28
  • Мнения: 9 123
Голди, моите първи пици бяха такива с дебеличък, макар и пухкав блат. Пробвай  като: сложиш 1 пак мая от 42гр на 350-400 мл вода/прясно мляко и брашно за меко тесто, без допълнителни яйца и млека итн.
Потърси тънка тава за печене, вместо нормалните - те са от по-дебел материал  и от там също има разлика.
Направи пицата, остави да почине 15-20 мин. с плънката  и вместо в предварително загрята фурна, сложи и тогава включвай фурната. Когато я правя така, блата е пухкав  Peace

# 29
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Голди, моите първи пици бяха такива с дебеличък, макар и пухкав блат. Пробвай  като: сложиш 1 пак мая от 42гр на 350-400 мл вода/прясно мляко и брашно за меко тесто, без допълнителни яйца и млека итн.
Потърси тънка тава за печене, вместо нормалните - те са от по-дебел материал  и от там също има разлика.
Направи пицата, остави да почине 15-20 мин. с плънката  и вместо в предварително загрята фурна, сложи и тогава включвай фурната. Когато я правя така, блата е пухкав  Peace
Пепчо, благодаря Hug Явно в тавата и във фурната е чалъмът Rolling Eyes Аз тестото за пица го правя с половин кубче мая /21гр/, по1ч.л. сол и захар, 1с.л. зехтин, 0,5кг. брашно, 240мл. вода и няколко капки оцет. Явно проблемът не е в тестото, но не изчаквам с плънката и пека в загрята фурна Embarassed А и тавата ми е алпака, а те са си с дебело дъно. Ще пробвам с предложените подобрения и ще пиша за резултата.
Иначе, имам претенции да се справям без грешка с питки, хлябове и прочие тестени, но пусто тая пица "като от едно време" много ми се опъва ooooh!
Благодаря още веднъж   bouquet

# 30
  • Мнения: 9 123
  Аз тестото за пица го правя с половин кубче мая /21гр/, по1ч.л. сол и захар, 1с.л. зехтин, 0,5кг. брашно, 240мл. вода и

на това количество мая намали водата на 180-200мл.
Успех  Peace

# 31
  • Мнения: 155
Здравейте, искам да разбера какво е тестото за пица на пеп-40, не ми се отваря сайта където е публикувана. Моля ви някой да го напише, благодаря   bouquet

# 32
  • Мнения: 5 001
Здравейте, искам да разбера какво е тестото за пица на пеп-40, не ми се отваря сайта където е публикувана. Моля ви някой да го напише, благодаря   bouquet
Заповядай!
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2394.msg59328.html#msg59328

и тук ще напиша моята рецепта за пица - основно тестото, другото е импровизация винаги, но  основните продукти за плънката са едни и същи. Блата винаги е тънък и с хрупкава коричка, защото така харесва на моите канибали  , както и плънката да е двойна    Призната като несравнима (егати самохвалството)   от мойте трима тийна и поне още дузина приятелчета


та


Пица  




Продукти:

за тестото:

150 мл топла вода
150 мл прясно мляко, или сухо, разтворено в топла вода
30гр прясна мая (2/3 кубче)
1 ч л захар
1 ч л сол
брашно - около 600-700гр, за меко еластично тесто - толкова, че да не лепне по ръцете.


От тази доза тесто правя две тави пица - тавата е с диаметър 40-41 см.

за точене - 4-5 с л царевично (или друго, неароматизирано) нишесте


за плънката - за 1 тава:

задължително:


шунка/филе/колбас какъвто и да е/ наденица - около 300гр.
кетчуп - домашен, ако няма - консервирани домати - само месестата част - вадя, изцеждам и пасирам - около 4 с л за намазване на блата
1 к л бял риган, 1 к л чубрица
1 малка глава лук (от топчестия, воден мисля  е)
1 голям домат
250-300гр кашкавал или моцарела


С това по-горе я яде щерката (и нищо друго), затова правя 1/3 или 1/2 от тавата само така.

На останалата част слагам каквото има:
100- гр мариновани гъби
варено яйце
обезкостени маслини
пилешко филе
други видове сирена


Приготвяне:


* Включвам фурната на мах (при мен е 300*)
* "Хващам" маята с топлата вода, сол и захар и брашно толкова, че да стане на кашичка.
* Оставям  да втаса - да шупне и се увеличи поне двойно
* Разбърквам, прибавям прясното /или сухо разтворено/ мляко, останалото брашно и обърквам, после омесвам  .
* Тук е мястото да кажа, че вече не меся тестото - събирам го на топка, добавяйки брашното.
* Разделям тестото на две и прибирам половината в намаслена торба в хладилник.
* Втората топка оформям добре с ръце, поставям на плота - поръсен с нишестето и точа кора, тънка около 5 мм.  
* С точилката хващам кората и пренасям в поръсената с малко брашно или нишесте тава.
* Поставям така, че да има борд по стените на тавата около       1 см.
* Ако излезе по-голяма кората - изрязвам излишното.
* Разбърквам сместа - кетчуп или домати с подправките и намазвам кората с четка така, че да има навсякъде. Вече ще добавям и чесновото масло   одобриха го.
* Поръсвам обилно с нарязания на ситно колбас, филе итн
* Тук разделя тавата мислено и прибавям в по-голямата част останалите продукти.
* Лука режа на тънки шайби и поставям отгоре на няколко места.
* Домата също на тънки шайби и нареждам отгоре.
* Ако е кашкавал - настъргвам на едрото ренде (разстила се равномерно), ако е моцарела - нарязвам на ленти и поставям.
* Поставям в загрятата фурна най-отдолу
* Пека около 7-9 мин.

А за собствено удоволствие аз си слагам на малка част и миризливо сирене  

--------------------------------------------------------------------------------
 
 

# 33
  • Мнения: 155
ТheNMaster, благодаря много   bouquet

За съжаление и от този линк нищон е става и не само това ами започват да ми се отварят все нови и нови страници, рестартирам компа вече за не знам си кой път, трябва явно да се напише, или да се копира и пейстне, но ако тази рецепта, която си написала за тесто за пица е същата няма да има нужда  Wink

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 11:15 от Vividas

# 34
  • Мнения: 5 001
Vividas   Hug Hug
Аз съм я пейстнала рецептата....Линка е даден само  за да се знае от къде е....Иначе текста е същия  Hug

# 35
  • Мнения: 9 123
може да ти е от браузъра, на мен си ми се отваря  newsm78

# 36
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Още един глас за пица "Верди" - много вкусно е тестото, тъничко, хрупкавко, точно както го обичаме, според скъпия е малко безсолно, но той си ходи със солницата под мишница и не му обръщам внимание Joy.Като изчетох темата стигнах до извода , че трябва да пробвам и пицата на пеп-4o  Wink.

# 37
  • Мнения: 155
Вчера месих тесто за първи път, тестото на пеп-40, останахме супер доволни от резултата с милото. Блата беше невероятно мек, пухкав, като донапренче, точно както го обичаме. Аз предпочитам блата да е дебел 7-8мм, но да е мек и пухкав, отколкото много тънък и като подметка. Стана точно както исках, останах супер удовлетворена от себе си  Flutter Обичам нещата, които готвя да стават както ги обичам. Специални благодарности за бързата реакция на TheNMaster и за прекрасната рецепта на пеп-40  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 38
  • Мнения: 52
Ползвам готово замразена тесто на Мис Каприз, много добре става

# 39
  • Universe
  • Мнения: 1 556
Тестото на "Верди" = едно семейство по-малко като клиент на едноименните пицарии  Wink
Благодаря   bouquet

# 40
  • Мнения: 1 798
Тестото на "Верди" = едно семейство по-малко като клиент на едноименните пицарии  Wink
Благодаря   bouquet
Още един глас за тестото "Верди" Peace

# 41
# 42
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
И ние харесваме тестото "Верди".  newsm10

# 43
  • Мнения: 4 916
Пробвахме тестото  "Верди"  Peace Peace Peace Стана страхотно. Остана една малка дозичка - сложих я в малък йенски съд, наръсих я със зехтин, чесън и подправки и стана фокача  Party
Голямо благодаря за рецептата   bouquet

# 44
  • Мнения: 3
Нека споделя и рецептата, по която аз го приготвям... Взела съм я от опаковката на пакет брашно, но е много сполучлива и лесна.

500 гр. брашно
25 гр. бирена мая, разтворена във вода с 2 ч.л. захар
50 гр. зехтин
сол
около 250 - 300 мл. вода

# 45
  • Мнения: 126
   Вече няколко пъти правя тестото ВЕРДИ - просто невероятни пици стават , правя го в ел. тава за пици , разкошно е , миналата вечер имах гости , останаха много доволни , моят каза , че повече нямал да ходи на пицариия. Незнам кой беше го пуснал , но хидяди благодарности  !!!!!

# 46
  • Мнения: 126
   Извинявай те пак съм аз , но някой правил ли е нещо друго с това тесто на пицата Верди

# 47
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
  Извинявай те пак съм аз , но някой правил ли е нещо друго с това тесто на пицата Верди

Имаше цяла тема за това тесто. В нея бяха дадени и други неща направени от него, ако не се лъжа някой беше пробвал мекичета, имаше и още. Темата не мога да я намеря, ако някой я открие да я пусне.  smile3529

# 48
  • Мнения: 133
Рецептата за тестото на пица Верди е дадена за две тави,вьпросьт ми е дали мога едната част да я оставя в хладилника и на следващият ден да я ползвам?Ще окаже ли влияние вьрху вкуса му?

# 49
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
бебешор , струва ми се , че по време на престоя тестото ще втаса, а това тесто е замислено като тънко и хрупкаво, точно като в пицариите, та не знам дали няма да ти стане дебеличка пицата с него newsm78.Аз лично винаги съм пекла незабавно след омесването, дано се включи някое момиче, което го е държало в хладилника и да сподели.

# 50
  • Мнения: 133
Аз пак да питам като вечно не разбрала :blush:8те льжици олио за кьде са?За тестото или за мазане на рьцете и тавата?Извинявам се за глупавите вьпроси.Но в описанието сякаш ми убягна точно кьде се слагат ooooh!

# 51
  • Мнения: 970
За пица правя това тесто на Пепчо
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,176.0.html

за три тави от фурната правя половината доза ,разточвам на тънко и става пицата супер  Peace

# 52
  • Пловдив
  • Мнения: 2 209
8те льжици олио за кьде са?За тестото или за мазане на рьцете и тавата?
Аз го омесвам в тестото  Peace
Тестото съм го оставяла в хладилник и пиците пак си стават чудесни, може и мекици да направите за закуска Peace

# 53
  • Мнения: 133
Да кажа ,че най-накрая я направих пицата ooooh!Стана страхотнаааа!!!Благодаря!Едната доза я оставих в хладилника ,изобщо не бухна  тестото и пицата стана пак супер!Малко с олиото се поизложих,сложих по-малко,че ми се видя много,но следващия пьт ще я правя едно кьм едно!
Благодаря на момичетата които са ми отговорили!  bouquet

# 54
  • Мнения: 6 059
това е моето тесто :
500 г. брашно
1 суха мая(или половин кубче прясна)
300 мл. вода
1 к. л. сол
1 к. л.захар
3 с. л.олио(зехтин)
олио за разточването
Тестото е достатъчно за две големи или три по малки пици зависи от желаната дебелина .

Общи условия

Активация на акаунт