Раирани кифлички с кашкавал

  • 32 234
  • 147
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 11 747
Да кажа, за на който му е любопитно, какво става с много мая - ако се хване на време да не превтаса, вида е съвсем приличен, мирис и вкус на мая има силен. Това ми се случи, когато бях 15 годишна и за първи път месех тесто с мая. Четох в тетрадката, но дозата беше за 100кг брашно, а аз с математиката не съм добре  Embarassed  Laughing и какво делих, какво пресмятах, ама накрая бях сложила 100гр мая, вместо 10гр.....  ooooh!

# 136
  • Мнения: 3 405
И аз ги правих със стара мая, доста се беше спаружила, горката  Laughing
Но станаха чудесни и снощи моите мъже буквално ги вдишаха  Mr. Green

# 137
  • София
  • Мнения: 2 658
миналата седмица ги правих, защото ги обожаваме, особено дъщеря ми, а тя е доста злояда. Ще взема утре пак да ги спретна. Рецептата е страхотна и още веднъж благодаря на авторката, че сподели рецептата с нас.   bouquet

# 138
  • Мнения: 940
Днес ги правих за първи път и са страхотни.  bouquet Половината са ми със сирене, другата половина с локум. Май трябваше двойна доза да замеся.

# 139
  • Мнения: 39
Ето и моя резултат  Mr. Green



Светкавицата доста се е постарала  ooooh!

Благодаря за споделянето на рецептата smile3525

# 140
  • Мнения: 930
момичета, колко броя кифлички излизат

# 141
  • под тепетата
  • Мнения: 9 320
Тестото се разделя на 16, следователно 16 кифлички !
 Съвет- не си играй да правиш една доза, толкова са вкусни, че правя по 4 дози наведнъж  Blush

# 142
  • София
  • Мнения: 117
изглеждат страшно вкусни...ще ги пробвам и аз!

# 143
  • София
  • Мнения: 140
Миналата седмица ги направих със сирене и течен шоколад.
Бяха ужасно вкусни, което разбира се доведе до забъркването на още 2 дози от тях.Това са най-вкусните кифлички, които съм правила до сега.

# 144
  • Мнения: 2 099
Ще се пробват задължително!Благодаря за рецептата!

# 145
  • Мнения: 2 950
200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 с л суха мая ***
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

150 г нарязан кашкавал тип Гауда (Балкан, Витоша и т.н.)

1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио[/b][/font]

. Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
. Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
. Брашното се пресява заедно със солта, добавя се захарта, млякото и шупналата мая.
. Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото (олио).


Извинявам се за въпроса, но не искам да объркам нещо.  Embarassed В рецептата пише, че маята се смесва с малко мляко, захар и брашно. Това част от дадените пропорции ли е или е отделно? Имам предвид после 200 мл мляко, 300 г брашно и 2 с.л. захар ли се слагат или 100 мл мляко, 1 с.л захар и брашното без 1 с.л от него?

Дано сте ме разбрали!  Praynig

# 146
  • София
  • Мнения: 140
DessiJ, общо цялото мляко за рецептата е 200 мл.Аз обаче смесвам маята в цялото мляко-200 мл. и нямам проблеми с тестото.

# 147
  • Мнения: 2 950
Благодаря!  Hug Домочадието пак ще яде нещо вкусно благодарение на форума. Тези дни ги засипах с мъфини, кексове, торти... Joy

Общи условия

Активация на акаунт