Корона

  • 2 622
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 505
Това го направих днес,видях го от един блог испански,но за съжаление не си записах от къде,за6тото прегледах няколко,а ми се искаше да видите и оригинала на рецептата.      
  Продукти:150мл.прясно мляко,1 щипка сол,50гр.масло,3 белтъка,20гр.мая на прах,400гр.брашно 
     
Вси4ко се смесва и се омесва еласти4но тесто,расто4ва се на правоъгълник и се намазва с разтопено масло,а върху него се намазва и един слои от: зелени подправки с 1-2 скилидки 4чесън и зехтин(пасират се).Върху тестото се слага малко 4черен пипер,натрошено сирене и обелени слън4огледови семки.Завива се на руло и края се намазва с вода,за да залепне по-добре.Рулото се завива в кръг и се реже с дебелина около 1,5-2 см.,но не се стига до края с разрезите,те се подреждат в леко наклонено положение,намазват се с белтък и се поръсват с настърган кашкавал.Короната се слага в тави4ка с пекарска хартия отдолу във фурната на 50 градуса отна4ало,за да увели4и обема си и след това на 180 градуса за 25-30 мин.   
        

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 4 576
Ефектно наистина! Браво!

Колко голям става кръгът?

# 2
  • Мнения: 48
 Браво! Много ми хареса "Короната", имам един въпрос обаче за маята: какво значи 20 гр. мая на прах?  newsm78
Мисля да го направя с половин кубче прясна... Peace

# 3
  • Мнения: 1 505
Благодаря ви моми4ета,4е сте я харесали.Ами не става много голям кръга,аз го правих на тави4ката от фурната,но тя е малка.Избирам си рецепти,които горе доло да стават за двама.А за маята-колкото орех е 20 грама суха или на прах(ами не знам на бг как се казва).И освен,4е е ефектно,мога да кажа,4е е и невероятно вкусно.

# 4
  • Мнения: 795
 Heart Eyes Много апетитно изглежда!!!! Зле съм с месенето на тесто, пробвала съм и не ми се получава, но ако реша да опитам наново - това е рецептата!! Hug

# 5
  • Мнения: 1 505
На мен също не ми се получаваше в началото нищо,аз меся от 1 година на сам,и се научих след няколко неуспешни опити,но с инат,защото не се отказах.Банално ще звучи,ако ти кажа да опиташ(независимо коя рецепта),просто пробвай.Поздрави.

# 6
  • Мнения: 1 777
Браво! Много ми хареса "Короната", имам един въпрос обаче за маята: какво значи 20 гр. мая на прах?  newsm78
Мисля да го направя с половин кубче прясна... Peace
20 гр. мая на прах е много за това количество брашно,сигурно има предвид 20 гр.прясна мая.За това количество брашно мисля ,че 7гр(1 пакетче) суха мая е достатъчно. Simple Smile

# 7
  • Мнения: 3 314
немога да меся  Cry  иначе много ми хареса  Confused

# 8
  • Мнения: 311
Това е следващото тестено, което ще направя. Изглежда страхотно, а и с подправките ..... мммм

# 9
  • Вече на село
  • Мнения: 569
 Peace и на мен ми хареса идеята, защото освен да е вкусно, държа и да е интересно поднесено, браво!

# 10
  • Мнения: 1 505
Да,наистина е ефектно,а и много вкусно.Ниама да съжалявате ако го опитате.

# 11
  • Мнения: 1 283
Това го направих днес,видях го от един блог испански,но за съжаление не си записах от къде,за6тото прегледах няколко,а ми се искаше да видите и оригинала на рецептата.
Много ми хареса   bouquet. Можеш ли да изровиш линка на рецептата - сигурно има и други интересни неща  Praynig

# 12
  • Мнения: 1 505
Ами това правя,тарся я от в4ера,намеря ли я 6те я покажа.

# 13
  • Мнения: 311
В тестото се слагат само белтъци, така ли?  newsm78 А с жълтъците какво направи?

# 14
  • Мнения: 1 505
В тестото се слагат само белтъци, така ли?  newsm78 А с жълтъците какво направи?
С жълтъците можеш да направиш не6то в което се изисква само жълтъци,аз например добавих о6те две яйца и направих пълнени 4ушки с яйца и сирене.Но в самото приготвяне на тази корона,аз я намазах с единия жълтък,за6тото в оригинала на рецептата не пишеше дали е нужен о6те един белтък за намазването отгоре,а аз реших да си ги оставя целите 3 за самото тесто.Поздрави.

# 15
  • Мнения: 1 505
http://lascosillasdemonica.blogspot.com/2008/02/corona-rellena-saladath.html  Ето една рецепта(съ6тото е приготвянето на тестото),но не от тук видях оригиналната.Продължавам да търся.

# 16
  • Мнения: 320
Изглежда супер   bouquet Ще се пробва  Peace

# 17
  • Мнения: 1 505
Изглежда супер   bouquet Ще се пробва  Peace
И като го пробваш да споделиш резултата с нас после.

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
enamorada, супер изглежда!   bouquet

# 19
  • Мнения: 1 679
Записвам рецептата, изглежда много вкусно!  Peace

# 20
  • Мнения: 48
http://lascosillasdemonica.blogspot.com/2008/02/corona-rellena-saladath.html  Ето една рецепта(съ6тото е приготвянето на тестото),но не от тук видях оригиналната.Продължавам да търся.
Благодаря за линка, има много интересни неща! А това можеш ли да го преведеш? Предварително благодаря  bouquet
http://lascosillasdemonica.blogspot.com/2008/01/uvas-de-la-suerte.html

# 21
  • Мнения: 1 505
Грозде на щастието     
500гр.брашно,75гр.масло,75гр.захар,1 яйце,1 пакет4е мая на прах,1/2 4аша хладко мляко,1/2 лъжи4ка сол,зехтин       
     
Разбъркват се яйцето,захарта и маслото,когато са добре смесени се добавят  млякото и брашното,и последно се добавят солта и маята.Когато имаме еласти4но тесто добавяме 2-3 с.л. зехтин.Откъсват се еднакви по големина топки от тестото,придават им се кръгла форма и ги доближаваме една до друга като грозд.Оставяме да втаса 3 4аса и го намазваме с 1 разбито яйце.Пе4е се на 160 градуса.Когато е ве4е студено го режем по средата.Пълни се с крем(който какъвто иска).

# 22
  • Мнения: 48
Грозде на щастието     
500гр.брашно,75гр.масло,75гр.захар,1 яйце,1 пакет4е мая на прах,1/2 4аша хладко мляко,1/2 лъжи4ка сол,зехтин       
     
Разбъркват се яйцето,захарта и маслото,когато са добре смесени се добавят  млякото и брашното,и последно се добавят солта и маята.Когато имаме еласти4но тесто добавяме 2-3 с.л. зехтин.Откъсват се еднакви по големина топки от тестото,придават им се кръгла форма и ги доближаваме една до друга като грозд.Оставяме да втаса 3 4аса и го намазваме с 1 разбито яйце.Пе4е се на 160 градуса.Когато е ве4е студено го режем по средата.Пълни се с крем(който какъвто иска).
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
много те обичкамммм, като го направя ще почерпя
рр. Топките ги преброих - 15

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 22:31 от Лийра

# 23
  • Мнения: 4 380
Какво значи "зелени подправки"? Ти какви именно сложи? Прясни или сушени?

Интересно защо само на мен ми правят впечатление такива недоуточнения... newsm78

# 24
  • Мнения: 1 679
Ами предполагам, защото едва ли има кой знае какво значение - зелени подправки на вкус. Аз правя подобна пита със спанак и пресен джоджен. Който иска да си слага магданоз, лапад, коприва - каквото му харесва. Аз не бих сложила обелените слънчогледови семки.

# 25
  • Мнения: 1 505
Xenia веднага ти отговарям,нормално е да ти правят впе4атления такива недооту4нения.Аз сложих това което имах в момента(сух магданоз,по-то4но замръзен),но в оригинала на рецептата именно не се ото4ниава какво се слага и аз така съм го написала,за6тото всеки има разли4ен вкус и ако напи6а не6то на друг ниама да му хареса и съм оставила врати4ка за собствения ви вкус.Както аз никога не се придържам към една рецепта на 100 процента,така и предполагам и вие не го правите.Поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт