Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 37

  • 34 670
  • 306
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 2 116
Аз само "лека нощ" мога да кажа, приключих със сглабянето на двата етажа...Утре ще украсявам...Не мога да си събера мислите и ако пропускам произведение - извинете ме!

Ванче, тази тема в онзи е от 2 поста, датиращи отпреди 4 месеца, не си разваляй настроението...Информацията ти е много интересна за сладкарницата, явно от Кадемлия ще трябва  да си търся гелово червено...

# 16
  • Мнения: 1 173
Зори Уауууууу. Леле каква красота -като истински куфар. Браво.
Корнишонка Твоя малък мъж е голям сладур( жалко че имам по-голяма щерка , уф Wink) а дино-игуаната на мен страшно ми харесва. Как си я изпипала   bouquet
Ванче я да видим ти защо забрави огледалата Mr. Green Ей това малките са страшна работа - всичко виждат. А колата си е направо "дизайнерска"   bouquet
Аз съм си чак на мен ми се прияде този "ежко"   bouquet
Нели-на много красива торта.   bouquet
Кар4ита за първа торта си се справила блестящо. Зарази ли те Силрай. Да знаеш голяма краста е тази тортена тема.
Бъни да си жива и здрава. newsm59  party023  Gift Трюфела изглежда страхотно. Само с натурален шоколад ли го прави. Аз последния път го правих с млечен и натурален , майка ми каза че не бил същия вкуса ( ама на мен нещо горчива ми дойде само с натурален)
 Аталанта не помня питах ли те , но кажи какви са блатовете на последната 3ри етажна торта?
theragonbg много добре се е получила тортата.  bouquet
 Дали изредих всички newsm78 -надявам се да . Аз смятам да спретна едно фалшиво Тирамису. Ванче знам че те питаха , но аз да попитам пак - ако го покрия с шоколадов фондан ще издържи ли. Фалшивото Тирамису е крема сирене , сметана и заквасена сметана? Запалихте ме по този шоколад че сега 2 дни не съм на работа да взема да пробвам.

# 17
  • Мнения: 7 091
При мен не се очертават скоро торти, но се каня все да пробвам да направя петифури с топен фондан, че никога не съм правила, ще се отчета как е ( а може и с бял шоколад да ги направя като се замисля). Някой ако е правил може ли да даде съвети? Никога не съм разтапяла бял шоколад, същото ли е като черния?
  bouquet

# 18
  • София
  • Мнения: 2 116
При мен не се очертават скоро торти, но се каня все да пробвам да направя петифури с топен фондан, че никога не съм правила, ще се отчета как е ( а може и с бял шоколад да ги направя като се замисля). Някой ако е правил може ли да даде съвети? Никога не съм разтапяла бял шоколад, същото ли е като черния?
  bouquet

Белият гори много по-лесно от черния и малко по-лесно от млечния. Явно наличието и количеството какао за сметка на маслената маса са от значение, но трябва да се наднича в МВ по-начесто, на по-ниска Т и като се разбърква, ако са останали около 1/3 парчета нестопени, те само с бъркане се стапят.

За фондана за заливане - скоро правих (нали се пробвах да поправя първото тяло на бебето от бебешката торта) много бързо става, ако се държи по подходящ начин на Т за течно състояние, ок, но трябва да се нацели да се залива, докато е най-течно, иначе само попадайки на изделието се втвърдява като восък и няма замазване и дооформяне... (аз по тази рецепта го правих - http://www.baking911.com/recipes/cakes/fondant_poured.htm)

...Аз смятам да спретна едно фалшиво Тирамису. Ванче знам че те питаха , но аз да попитам пак - ако го покрия с шоколадов фондан ще издържи ли. Фалшивото Тирамису е крема сирене , сметана и заквасена сметана? Запалихте ме по този шоколад че сега 2 дни не съм на работа да взема да пробвам.

Ами последната торта, кафявата с розите, беше класическо тирамису и издържа на всичко, но аз я правих от цели бишкотени блатове, отстрани направих обиколка от блат и завърших с блат:) За спойка намазах преди покритието с неразбито ганаче.

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Добро утро в новата тема. За сега само се записвам. Утре или в петък ще показвам торти  Mr. Green
Копривке, Rumya искаше моделираща маса. Пиши и ако искаш да се разберете. А на теб пожелавам скорошно отминаване на неприятния период  Simple Smile

# 20
  • Мнения: 7 107
Добро утро и от мен kaffeetrmker_2!
Пожелавам на всички тортоправещи спорен и успешен ден  Grinning!

# 21
  • Мнения: 1 965
Здравейте и от мен в новата тема. Проверявам ви, докато не са ме нападнали да работим...
veri - Забелязала ли си, че от различните цветове тестата стават различно твърди? Червеното май е най-проклетия цвят. Някое от Е-тата прави белята. Винаги зеленото ми става най-кашаво, а червеното най-твърдо.
По този повод да Ви кажа че тези гелови бои които били от Кадемлия, се използвали за покритията. Младежът изришно ме предупреди да внимавам с червеното. Жестоко нацепвало и освен това нямало миене.... Ако някой си купува, да внимава. Иначе били добри геловете.
Clairette - шаблончето е на 1ва стр.
raya_usa - Ще издържи, но ако можеш, остави тортата да стегне хубаво преди това. Върху крем директно не съм слагала шоколада....Не е лошо да завършва на блат, за да може добре да се опъне отгоре....Едно капаче ли да и сложиш за завършек???? newsm78
Драконче - найлона ти е сбръчкал чаршафа. На хартия за печене става по-добре. Ако ти е тясна, "снади" си я. Снадката след това лесно се замазва с топла лъжичка. Нагрей я на котлона или във вряла вода но я подсуши. След това горещината използвай за поялник. Но много внимавай да не стопиш до "дупка"

Взела съм си апарата тук, ако ми остане време да сваля снимките ще ви покажа поредният си експеримент. Ако не... довечера

# 22
  • Мнения: 2 282
Бъни, да си жива и здрава, миличка! Много радост и слънчево настроение ти желая! smile3525 между другото - страшно апетитен трюфел!

Моята двуетажна торта най-сетне е готова. Учудващо за мен, спах и двете нощи преди празника, вчера стоях до късно, и то само до 0:30 Simple Smile Работата със шоколад за чаршаф се оказа направо песен, в сравнение с Варна-та! не се къса, и най-вече, ако нещо не е наред, се коригира лесно с нещо топло. Влюбена съм! Язък само, че няма бял шоколад без мляко (заради АБКМ де). Отвътре е трюфел, и на двата етажа (по поръчка на шефката, че да е еднакво за всички). Ванче, специални благодарности на теб, че ме вдъхнови и научи за работата със шоколад!
 

А сутринта в яслата една леличка ми се накара, че само моето дете нямало да яде торта на празника, да съм и била спретнела някакво парченце... и аз нали съм послушна метнах набързо това от остатъци, че и бях обещала мечо пух. Общо взето установих, че нямам скулптурски талант  Grinning и друго установих - че толкова съм се извратила, че не мога да направя нещо простичко  Joy лошо ми действа форума. Отвътре е нишесте с пасиран банан и остатъци от блатове (на принципа на кръглата торта) - въпреки че сложих наполовина от водата, необходима за нишестето, не се втвърди достатъчно и се обезформи. Но пък се получи страшно вкусно (така че не бих пропуднала шанса да направя Муса на Ванчето с банани).


А, да кажа - за втори път се издънвам с готварска сметана Мегле 20% масленост.  #2gunfire
Свърши ми Президента, а наблизо имаше само Мегле от хубавите, и крема естествено не се втвърди, колкото и да го разбивах! Ама миналата седмица от Метро си купих втвърдител за сметана (за всеки случай), та пъхнах един вътре. Въпреки това, крема стана по-мек от този с Президент-а. Предния път опитах с нея да правя Муса на Танита - добре, че магазините още не бяха затворили...

Готовия бадемов марципан - не е никак лош, вкусен е и лесно покрива!

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 09:42 от Сребърен облак

# 23
  • Мнения: 484
Да се запиша в новата тема.

Бъни,честит рожден ден!Много щастие и любов ти желая!
Да похваля и всички торти от последните страници на предната тема,че нямам много време!Браво момичета!!!!!  bouquet

Ванче,най-отгоре наистина пише специални благодарности на Наталина,но ако не е вярно,имам малко спешна работа и после ги почваме.. #2gunfire #2gunfire #2gunfireТрябва да си браним съкровището.Само кажи и ги почваме.....
Лек ден на всички!

Сребърен облак,страхотни торти! smile3501

# 24
  • Мнения: 1 491
Сребърен облак невероятна торта  smile3501 smile3501 

ТОВА ми изпратиха да гледам и да се уча (с пояснението, че на мойте години трябва да съм перррфектна) ....  Mr. Green

# 25
  • Мнения: 492
Облаче, много елегантен трюфел  bouquet  bouquet  bouquet   и супер сладурка детска тортичка newsm10

# 26
  • Мнения: 4 358
Raya - да ти отговоря Hug, Трюфела го правих само с натурален шоколад на Своге.Прекрасен вкус се получи, влюбена съм в тази торта Peace.
Обаче що така си мисля, че крема от рецептата е малко и сиропчето също.Следващия път ще направя повечко крем newsm78
Облаче - какъв Трюфел само ooooh!, почти като моя Mr. Green, ама някой друг път.Справила си се просто перфектно.Много елегантна торта, супер, за шефката казваш а  Mr. Green - подмаз, подмаз.
Пък това дето уж набързо си го направила - верно си се извратила hahaha - представям си като правиш не набързо а на бавничко какво ще се получи Peace
Violetblue - таз мома ми скри шапката.Я гледай тия двамата родители ми се видят - бизнес от таз девойка могат да направят  hahaha hahaha hahaha
Ванюша ти си уникум - сега ни намери и къде да доработваме.На някои де  Mr. Green - мене нема да ме вземат.Аз само смеси мога да джуркам.На вкус ги докарвам, на вид - живи и здрави къмто 2010 година  hahaha Joy

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 10:46 от Бъни

# 27
  • София
  • Мнения: 2 658
Сребърен облак, поздравления за страхотните торти.

Това е тортата за рождения ден на мъжа ми днес. За съжаление гелът ми стана по-редък, май попрекалих с водата и не ми покри добре ябълките и те покафеняха  Embarassed
Иначе тортата е много вкусна. Рецептата я записах веднъж от един майстор сладкар в Бон апети. Плодово-бисквитена е, със страхотен крем-сметана, картофено пюре, нишесте, лешници и сусамов тахан. За разлика от мъжа ми аз не обичам бисквитени торти, но с този крем е страхотна.

# 28
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Здравейте майсторки!
От няколко дни разглеждам галериите ви и старите теми и съм меко казано възхитена!
 newsm20 поклон пред таланта Ви!
След две седмици имам рожден ден и искам да изненадам семейството с някаква такава красота. Не съм съвсем вързана в ръцете, но ми липсва време за експерименти и затова ви моля за съвет - семейството ми обича шоколадово-плодови торти, доста сиропирани. Коя рецепта е подходяща и възможно ли е силно сиропирана торта да се покрие с чаршаф? В Метро видях готова моделираща маса - добра ли е за начинаещи или да забъркам нещо от първа страница?

# 29
  • Мнения: 1 491
Петя, супер плодова тортичка   bouquet   Я вземи сподели рецептата, защото сигурно това е черта на повечето мъже, защото и моят е луд по бисквитени торти... Аз се чекна с нещо по-така, а той като рече - а не може ли едни бисквитки с кремче? ....  #Cussing out



Радинче, къде в Метро видя готова моделираща маса? Има готов марципан, дори разточен, който само го развиваш и слагаш върху тортата  Mr. Green  Но аз се съмнявам силно сиропирана торта да успее да задържи чаршаф... Но нека и някоя майсторка да си каже мнението  Party

Общи условия

Активация на акаунт