Как правите фрикасето?

  • 2 833
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 314
аз го правя като Мишле_    Peace 

# 16
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Аз запържвам в масълце 3-4 с.л. брашно и като стане златисто добавям на порции от бульона, в който е вряло пилето, бъркам непрекъснато и оставям да поври до желаната гъстота. Като поизстине малко добавям 1/2 кофичка кисело мляко с разбито 1 яйце и пак бъркам.
Става чудесно! Peace
Така го приготвям и аз. Обаче слагам само 2-3 жълтъка+кис.мляко за да не се присече белтъка. Като го махна от котлона добавям пресован чесън и черно пиперче.

# 17
  • Мнения: 13 188
Запичам брашно  в тигана, добавям чисто масло 1:1, посолявам, за да не става на бучки, добавям черен пипер, бульон. После слагам яйца и лимонов сок.

# 18
  • varna
  • Мнения: 676
Вместо мляко може да се сложи готварска сметана.А за подправка-мащерка.Става много ароматно.

Общи условия

Активация на акаунт