Примерна схема на захранване (7)

  • 53 562
  • 599
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
  • Мнения: 972
Оризови блокчета - на 8-9 месеца му давах да си ръфа.. И досега други бисквити не признава Simple Smile
Каква  марка са тези блокчета  Rolling Eyes

# 76
  • Мнения: 527
Каква  марка са тези блокчета  Rolling Eyes
[/quote]
Аз взех Chelebicki- полски са Peace

# 77
  • Мнения: 8 242
Оризови блокчета - на 8-9 месеца му давах да си ръфа.. И досега други бисквити не признава Simple Smile
Каква  марка са тези блокчета  Rolling Eyes

Ми едни полски да Simple Smile Има само оризови, ориз с царевица, микс семена.. няколко вида са. Големи пакети цветни - жълто, зелено, червено - около 1-1,20 им е цената  Peace
На щандовете за диетични в големите магазини или в специализираните  Hug

# 78
  • Мнения: 6 444
Със сигурност ще потърся.Благодаря ви за информацията  Hug Определено ми се струват по-добри от разни солети и бисквитки. Peace

# 79
  • Пловдив
  • Мнения: 972
Оризови блокчета - на 8-9 месеца му давах да си ръфа.. И досега други бисквити не признава Simple Smile
Каква  марка са тези блокчета  Rolling Eyes

Ми едни полски да Simple Smile Има само оризови, ориз с царевица, микс семена.. няколко вида са. Големи пакети цветни - жълто, зелено, червено - около 1-1,20 им е цената  Peace
На щандовете за диетични в големите магазини или в специализираните  Hug
Благодаря ви мацки, ще ти потърся   bouquet

# 80
  • Мнения: 527
Какъв зехтин ползвате?Аз нямах друг и сложих салатен на Olitalia,пише че става за всякакви ястия-салати,варене,печене,пържене.Не съм го преварявала

# 81
  • Бургас
  • Мнения: 2 350
Зехтин за малкия не ползвам сега, готвя му с краве масло, но преди ползвах мисля Екстра Върджин Коста Доро.
Тези оризовите бисквити и аз съм ги взимала от диетичните магазини/щандове, но Пеш се светна, че съществуват други по-интересни и сега не ги иска. Иначе Хогаренас взимах, ама и тях не ги иска вече.....

# 82
  • Мнения: 6 444
И аз готвя с краве масло,но съм слагала няколко пъти зехтин,но само домашен.  Peace

Хугаренас при нас се харесват  Peace

# 83
  • Мнения: 19 350
Моля ви кажете киселото мляко обезмаслено или пълномаслено трябва да е в крайна сметка. Прочетох много теми по въпроса и съвсем се обърках. Защо в детските бисквити и каши пише обезмаслено мляко?

Вие всички яденета ли приготвяте с краве масло? Shocked
Според мен зехтинът е по-полезен.

# 84
  • Мнения: 6 444
За мен кравето  масло си е по-полезно,защото незнам какво точно има в зехтинът.В Германия  може би контролът на продуктите е по-стабилен,но тук,не мерси.

За киселото мляко-ако си го въвела пълномаслено,ако не-обезмаслено.  Peace

# 85
  • Мнения: 19 350
Виви,за био-пюрета незнам,но в едно село до Русе-Мартен,оранжерията им произвежда био-зеленцучи  Peace
Благодаря за инфото. Ще поразпитам освен в русенската тема.

Аз давам някакъв био зехтин, но го нося от там ooooh! А за маслото какво купувате от тук. Майка ми каза, че в много български марки слагали свинска мас  Shocked

Кисело мляко искам да давам домашно подквасено. Обаче то май е с много голяма масленост. Повече от 4.5%. Освен да купувам от магазина.

# 86
  • Мнения: 1 449
Моля ви кажете киселото мляко обезмаслено или пълномаслено трябва да е в крайна сметка. Прочетох много теми по въпроса и съвсем се обърках. Защо в детските бисквити и каши пише обезмаслено мляко?

Вие всички яденета ли приготвяте с краве масло? Shocked
Според мен зехтинът е по-полезен.

Категорично пълномаслено мляко между 1-вата и 2-рата година.
Това е стандартната препоръка. Няма единодушно мнение в официалните препоръки дали млякото да е пълномаслено или нискомаслено за възрастта между 2 и 3 год.

Нормалната масленост е от 3% нагоре. Колкото по-висока масленост, толкова по-добре, макар че в натурален вид самото краве мляко трудно би могло да има масленост по-висока от 5-6%. За детенце над 1 год. е напълно подходяща масленост 4-5%. Отделно, обезмасляването всъщност е доста противоестествен процес на допълнителна обработка… Освен това, купеното кисело мляко задължително се пастьоризира (което ограничава ценната млечно-кисела ферментация), а домашното – не. Ако е от сигурен източник, домашно е по-добрият избор.

На кърмените деца над 10-12 м. може да се предложи направо пълномаслено кисело мляко.

Кашите и бебешките бисквити са с обезмаслено мляко, защото са продукти за консумация преди прехода към обща храна - когато стомахчето е затруднено да се справи и с белтъчния състав, и с животинските мазнини на млякото.

Видове мазнини след 1 год.
Освен 'скритите' мазнини (в млечните продукти, месото, сухарите и т.н.), към храната трябва да се добавят и млечни, и растителни мазнини. И двата вида имат важен хранителен принос, имаше доста мнения назад в темите.
От растителните видове олио са подходящи маслиново, слънчогледово, царевично, от гроздови семки, рапично. Маслото да е безсолно.

Количество мазнини дневно за 12-18 м. (два варианта):
1 к.л. (= 5 г) растителна мазнина + 1 к.л. (= 5 г) масло
1½ к.л. (= 7-8 г) растителна мазнина + 1½ к.л. (= 7-8 г) масло

# 87
  • Мнения: 1 449
Какъв зехтин ползвате?Аз нямах друг и сложих салатен на Olitalia,пише че става за всякакви ястия-салати,варене,печене,пържене.Не съм го преварявала

Достатъчно е да бъде есктра върджин ('първа преса' студеноизвлечен зехтин с киселинност под 1%). За марките има доста теми, но няма единодушни мнения. Има и био.

Ако се готви с него, не трябва да се загрява над 175 градуса, иначе губи качествата си. С хубавия екстра върджин всъщност не се готви.


Да добавя - важно е как се съхранява:
- далеч от топлина, влага и най-вече светлина (окислява се)
- използва се до 3-4 месеца след отваряне (после губи част от качествата си)
- не се смесва с други мазнини
- за предпочитане да бъде в тъмна бутилка

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 05:25 от Косе Босе

# 88
  • Мнения: 19 350
Косе Босе, много благодаря   bouquet

# 89
  • Мнения: 2 652
- не се смесва с други мазнини


Хм, а защо не се смесва?

Общи условия

Активация на акаунт