За пилешката супичка?

  • 1 011
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 15 232
didka_2 , ето две хитринки за "борба" с купените продукти:
За месото-първата вода, в която е вряло 5-10 минути я изхвърлям. Преди време във форума една майка, която живее в Израел, писа, че тамошните педиатри съветвали така. В първата вода се отделят голяма част от гадостите, с които тъпчат животните.
За зеленчуците-киснене в студена вода. Така пък се отделяли голяма част от нитратите.

# 16
  • Мнения: 1 032
По-хубава е от бутче. Слагаш морковче, картоф, каквито зеленчуци имаш; и зехтин, и олио са ок  Peace

Бутчето е по- вкусно спор няма, обаче именно в него се отлагали по- голямата част от боклуците, с които тъпчат пилетата. Даваха някакъв документален филм и там обясняваха, че месото в пилешките гърди е най- чисто, за разлика от това в бутчетата. До годинката и аз се втелявах и готвех само месото от гърдите. Сега готвя всичко, като задължително изхвърлям първата вода, в която е варено месото.

# 17
  • Мнения: 623

Мерси за отговорите!
Vivi,
А в детските кухни дали се съобразяват с тези тънкости? Confused

# 18
  • София
  • Мнения: 15 232
Не съм чак такава оптимистка.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт