(източник: Cuisine végétarienne, издателство Maxi)
Рецепта за пресни картофи с малко по-различни аромати
500 гр. пресни картофи
няколко стръка пресен лук (без най-зелените пера, около 10 см. дълги)
2 с.л. зехтин
10 скилидки чесън (небелени)
1 с.л. прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
Измийте и изтъркайте с четка картофите (ако са големи ги нарежете на едро). Разрежете лука на две по дължина.
Загрейте зехтина в тиган, сложете картофите и ги оставете няколко минути да се пържат като ги обръщате от време на време, за да се зачервят от всички страни.
Добавете лука и скилидките чесън, оставете да се пържат заедно с картофите още 5 минути като разбърквате от време на време.
Сложете солта, черния пипер и мащерката. Налейте малко вода, покрийте тигана с капак и оставете картофите да се задушават до омекване още 10-15 минути (разбърквайте от време на време).
Сервирайте топли.