А как готвите боб?

  • 14 068
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 329
И аз го приготвям гъст и добавям малко захар, за подправките : джоджен и малко девисил. Много обичам боб с пушени гърди или друго пушено месо, което слагам още при варенето, аромата е страхотен. Накрая слагам запръжка с червен пипер и брашно.

# 46
  • Мнения: 1 440
Последните 2 пъти го готвих в гювеч и стана разкошен  chef
Накиснах от вечерта, после го сложих да се вари с щипка хл.сода ... като хвърлих първата вода и го варих около час и нещо, но на много бавен огън (на моята печка от 1-9 аз готвих на 4 степен). След това го изсипах в гювеча и сложих от водата само да го покрие 1 пръст. Прибавих кромид лук, 1-2 скилидки чесън, доста червен пипер, малко сол, 2 кренвирша и няколко парченца домашна луканка, джоджен разбира се, 2 щипки чубрица, малко олио. Затворих го и във фурната на 140 за около 2-2,5 часа. От време на време ги проверявах как е на сол и дали е сварен, но като цяло си се готвеше сам. Стана много вкусен и гъстичък, както го обичаме, а не чорбалив (иначе с повече вода и другият вариант е доста сполучлив Peace).

# 47
  • Мнения: 375
 Е тук не мога да не се запиша Laughing, тъй като при другите Ви кулинарни магии са пълна нула, но боба ми е стихия. Лично аз винаги забравям да го накисна, затова по стар изпитан начин сменям водата три пъти - става бавно, но сигурно Naughty. Подправките слагам винаги най - накрая /в обилни количества, но без домати/. Обичам си боб яхния, въпреки че като една от съфорумките по - горе любимият винаги се надява и на боб - чорба!!!
    Тъй като гледам някои искат да белят люспите - наскоро в един магазин видях да продават боб без люспи - така че хората са измислили решение и за хора с по нежни стомаси, но незнам дали става сполучлив Thinking - май ще го пробвам.
  А за пръцкането след боба - това си е част от "ритуала" за похапване на боб Joy

# 48
  • Мнения: 1 352
Накиснала съм един боб за утре, мисля в гърнето да го правя и използвам темата, за да задам един въпрос: Какво ще стане ако му нарежа пащърнак newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт