200 гр шоколад
90 гр (6 с.л.) краве масло
110 гр (1/2 чашки) ситна захар
щипка сол
3 яйца
1 ч л ванилова есенция /или пликче ванилова захар/
210 гр (1 1/2 чаши) брашно
25 гр (1/4 чаша) какао на прах
1/2 ч л бакпулвер /аз сложих цяло пакетче/
3/4 чашки пудра захар
Получават се около 40 бройки.
Маслото и начупеният шоколад се разтопяват на слаб огън до еднородна смес, като се разбъркват непрекъснато. Свалят се от огъня, добавя се захарта и се разбърква до стопяването и. /Е, моята не щя да се стопи, така си остана на зрънца/. Сместта се изсипва в купата на миксера. Добавят се яйцата, едно по едно, като след всяко яйце се бие с миксера около минута-две. Добавя се и ванилията. Получава се хубав гладък крем.
Пресятото брашно, какаото, солта и бакпулвера се слагат в шоколадовата смес и хубаво се смесват. Аз го направих с миксера. Купата се завива с фолио и се слага за час-два в хладилник, за да се стегне тестото.
Фурната се загрява до 160 градС / 325 по Ф.
В тавичка слагате хартия за печене или я намазвате с олио. В купичка слагате пудрата захар. С чаена лъжичка гребвате от тестото, оформяте топче с размер 2.5 см /1-inch, тестото трябва да е плътно и студено, и го овалвате много хубаво в пудрата захар. Редите в тавата на разстояние 4 см. Докато първата тава се пече, тестото стои в хладилника. Използвах камерата, защото нямах търпение /
Трюфелчетата се пекат 10-15 мин. Оставят се в тавата за две-три минути, после се редят на решетка, в чиния, в кутия. Съхраняват се в затворен съд.
Съжалявам за лошите снимки, но в момента разполагам само с телефон, в действителност са по-красиви. Истинската им красота може да видите в руския сайт.