Хайде на постите!

  • 67 537
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 481
Аз днес импровизирах с броколи и резултата ми хареса. Направих си салата от броколи, варено на пара, царевица и 1-2 кисели краставички. Полях със соева майонеза и наръсих орехи.

# 676
  • Мнения: 613
Благодаря за темата, момичета   bouquet

Не знаех, че я има. Сега, определено ще ми е много по-леко в остатъка от "постни" дни до Рождество!

# 677
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Оле, момичета, благодаря много:bouquet:
Не съм предполагала, че тиквата ще направи такова впечатление Blush
Използвах кръглата част на тиква- цигулка. Напълних с плодове и ядки от типа "изпразни шкаф" Crazy, в случая - по едно пакетче сушени кайсии, смокини, сини сливи, половин пакетче стафиди, малко орехи, лешници и мед. Увих във фолио и пекох около час и половина на 150- 160 градуса, като в тавата сложих 1-2 чаши вода. После махнах фолиото, както се вижда на снимката, ръснах малко кафява захар по ръба на тиквата да се карамелизира и запекох още за около 20-тина минути. Снимах я непосредствено след изваждането от фурната и се вижда, че вътре има доста течност, но като поизстина, течността се абсорбира и стана превъзходна Peace
Яла съм в едно заведение качамак, поръсен с шам фъстък и мед; беше много странна, но вкусна комбинация за мен Blush
Днес правих грахам хлебчета и салата от типа на "Ропотамо". Една голяма консерва /380гр./ бейби скумрийки в доматен сос смесих с кисели краставички, маслини без костилки, една глава настърган салатен лук. Общо взето измишльотина някаква, но си пасна чудесно с топлите хлебчета и месоядните ми мъже пак пренебрегнаха своята вечеря, както стана, когато правих рибената супа Crossing Arms

# 678
  • Мнения: 175
качамакът стана боомба, спазих всички инструкции - бъркане, маргарин, прибавих накрая задушените гъбки с лук, а на месоядното - и карначе.
Сега съм си заплюла от темата за здравословни рецепти леща по индийски с грах и къри с карфиол и грах.

# 679
  • Мнения: 493
Аз купих един замразен ориз с 3 вида чушки на Анкъл Статис и стана много вкусно.Запържава се както е замразен в 1 лъжица зехтин,добавя се сол и червен пипери после чаша вода и е готов за 15 минути.Много ми хареса.И баклава съм замислила за днес,но незнам дали ще успея,че малката ми е доста крива.

# 680
  • Мнения: 279
Момичета, дайте някоя идея за сладкиш с ябълки, без щрудел ,че вече два пъти правих, а ни се яде нещо по-различно!

# 681
  • Норвегия
  • Мнения: 115
Стела 70, заповядай ето тази любима в нашето семейство рецепта, аз я знам от мама, но я има и на много места в Интернет.

Постен ябълков сладкиш


Продукти:

1 чаена чаша брашно

1 чаена чаша грис

1 чаена чаша кристална захар

1 кг ябълки

1 чаена чаша растително масло

1 пакетче бакпулвер

25 г маргарин (заради постите, иначе го правя с масло)

1 кафена чашка счукани орехови ядки.


Начин на приготвяне:

Брашното, грисът, захарта и бакпулверът се размесват добре. Половината от сместа се изсипва в намазана с кравето масло тавичка и се поръсва с половината от растителното масло. Отгоре се поставят ябълките, измити, почистени от семенната част, настъргани и размесени с канелата и ореховите ядки. Прибавя се втората половина от сместа, поръсва се с останалата половина от растителната мазнина и се заглажда. Сладкишът се пече при умерена температура, охлажда се, нарязва се на квадратни или правоъгълни парчета и се поднася поръсен с пудра захар.

Да ви е сладко!  Peace

# 682
  • Мнения: 175
Пробвай постните шоколадови квадрати, по-напред са в темата!

# 683
  • Мнения: 279
Bittersweet,благодаря!
olemale,въпросът е да се оползотвори известно количество ябълки Wink

# 684
  • Мнения: 493
bittersweet извинявай за невежеството,но брашното грисът,бакпулвера и захарта като се смесят какво става?Няма ли някаква течна съставка?Не трябва ли да се получи някакво тесто,а не прахообразна смес? Embarassed

# 685
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Няма течна съствка Peace Ябълките си пускат сок и овлажняват. Става много вкусно. Ето и парченце на снимка Peace

# 686
  • София
  • Мнения: 478
Аз купих един замразен ориз с 3 вида чушки на Анкъл Статис и стана много вкусно.Запържава се както е замразен в 1 лъжица зехтин,добавя се сол и червен пипери после чаша вода и е готов за 15 минути.Много ми хареса.

днес и аз пробвах ориз на Анкъл Статис само, че Мексикански. Много ми хареса, а бях много скептична към такива замразени яденета. Сервирах го със салата от домати.

Bittersweet , тази рецепта звучи страхотно Crazy


Goldie, благодаря за рецептата  bouquet
 

# 687
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
При нас, т.е. при мен Mr. Green днес беше скромно - зеленчукова супа и мандарини за десерт Flutter

# 688
  • София
  • Мнения: 478
скумрия със зехтин на фурна и салата от зеле и моркови

# 689
  • Мнения: 3 094
Щрудел с ябълки правя в момента. Ще се опитам и зеленчуково пюре да направя, че ми седят доста изостанали кореноплодни и прочие в храдилника.

Общи условия

Активация на акаунт