26 януари (събота) ЛЛЛ среща - Пловдив

  • 1 605
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 23 674
Таковата...имам проблем..... тиквата поизгоря Embarassed..... дали ще ме приемете без тиква? Няма от къде да купя друга тиква посреднощ.......

# 31
  • Мнения: 488
Уважаеми другарки, тъй като не съм присъствала отдавна, ще ме приемете и без манджа.
Ще водя една бременна. Не става за ядене  Mr. Green
Дръжте се прилично, че да не се откаже от кърменето преди да е почнала  Laughing

# 32
  • Мнения: 126
Тук ли ще си пишем рецептите на вкусотиите, които опитахме на 26-ти?

# 33
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 825
Тук ли ще си пишем рецептите на вкусотиите, които опитахме на 26-ти?
Тук Simple Smile
Ето моята:

Млечна майонеза
100 мл прясно мляко
200 мл олио (или зехтин)
(или - 1 част мляко, 2 части олио)
¼ ч.л. лимонтузу (или сок от пресен лимон)
¼ ч.л. сол
за овкусяване по избор: магданоз, нарязани кубчета лимон без кора, зелени маслини, пресен босилек или риган, зелена или червена чушка, горчица и др.

Млякото и олиото се слагат в подходящ висок съд и се оставят да се темперират 10 минути. Добавят се лимонтузуто и солта и с пасатор се разбива майонезата. Подправя се с нарязан магданоз, лимон и други по желание. Става винаги, бърза е, значително по-лека е от традиционната яйчена майонеза и е много подходяща за бременни и деца – за разлика от класическата майонеза не съдържа сурови яйца и е с доста по-малко олио. Ползва се също като яйчена майонеза – за салати, заливки или върху сандвичи.

# 34
  • Мнения: 2 614
Снимки! Снимки! Снимки!!!!

Калина беше с Т, не знам шарка ли беше, какъв дзвер беше това, но вчера и избиха пъпки след 4-дневна Т и днес ни Т ни пъпки!  newsm78

Янтра, разкажи поне за тази тиква, моля!   chef

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 23 674
Тиква. Режа капаче, махам семките. Пълня с каквото има. Слагам стафиди, сушени сливи, фурми, сушени кайсии, сушени или пресни ябълки, дюли, моркови.............. Смесвам всичко в голяма купа, мед (захар, кафява захар) на вкус, канела, малко галета да попива сока, който излиза като се пече. Напълвам тиквата, слагам капачето отгоре и пъхам във фурната да се пече. Аз пека на 160-170грд, бавно и славно. А, понеже тиквата много омазва тавата е добре да е застелеш със фолио.
А ако не ми се месят разни мъже в готвенето, особено едни малки такива, да въртят копчетата на фурната............


Абе има ли някой болен от събота от грип? Аз май съм била болна без да знам. В събота късен следобед ме прасна една глава и си полегнах. После ме заболя врата, гърба, раменете. Взех да кашлям. После и гърло ме заболя. И до вечерта умирах от грип.

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Абе има ли някой болен от събота от грип? Аз май съм била болна без да знам. В събота късен следобед ме прасна една глава и си полегнах. После ме заболя врата, гърба, раменете. Взех да кашлям. После и гърло ме заболя. И до вечерта умирах от грип.

Аз се разболях в неделя.... слава богу малкия е добре. При мен основно ми е заушен носа. Температура не съм вдигала, така че може би не е грип, а настинка  Sad

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 23 674
Не, при мен е типичен грип с болки в мускулите и ставите. Суха кашлица. Главоболие. Никаква настинка не е.
А, Иван-Асен не е болен Wink

# 38
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
EТО рецептата на тортата с мюсли която правих и  снимка на самата торта и други вкусотии около нея. За плодовете импровизирайте спрямо сезона Wink



А оттук нататък са всички снимки които направих.

# 39
  • Мнения: 8 242
Тиква. ...

Абе има ли някой болен от събота от грип?

Другия път без тиква да не се явяваш  Twisted Evil

Ние сме тип-топ, няма болни  Peace

# 40
  • Мнения: 257
Абе има ли някой болен от събота от грип? Аз май съм била болна без да знам. В събота късен следобед ме прасна една глава и си полегнах. После ме заболя врата, гърба, раменете. Взех да кашлям. После и гърло ме заболя. И до вечерта умирах от грип.
И аз така, в събота вечерта усетих, че се разболявам. Хрема, главоболие, гърлоболие... но не беше силно като цяло, днеска вече съм добре. На малкия нищо му няма. Момичета, оправяйте се и вие по-бързо.

Ето ги моите рецепти от елда:

Елда с извара и стафиди на фурна.

елда - 1 ч.ч.
вода - 3 ч.ч.
извара - 1 ч.ч.
стафиди - 150г.
мляко - 1 ч.ч.
яйца - 2бр.
захар(кафява) - 8 с.л.
краве масло - 4 с.л.

Елда се сварява (1/3 с вода), обърква се с другите съставки. Тази смес се слага на тава, намазана с масло и се запича във фурна до златист цвят.

Елда с пуешко филе.

елда - 1 ч.ч.
вода - 3 ч.ч.
пуешко пушено филе - 200г
яйца - 3бр.
доматено пюре - 3 с.л.
сол, пипер...

Елда се вари (1/3 с вода), пуешко се нарязва на много дребно или се рендосва, разбъркват се всички съставки и се слага на тава, намазана с масло и се запича във фурна 10-15 минути. 
това ястие добре върви с постни супички, като зелева чорба например.

# 41
  • Мнения: 126
Ето рецептата на кремчето.

500 гр. извара, 2 средно-големи банана, 2 суп. лъжици мед, 2 суп.лъжици зехтин, 2 чаени лъжички ленено семе /по желание/. Всикчко се пасира до получаване на хомогенна смес. Прибавят се 50 гр. стафидид /или др.вид сушен плод/ и 50 гр. нарязани орехи /или др. вид ядки/.

Както виждате има много варианти. Да ви е вкусно! Grinning

Ние сме здрави и двете, но на следващите 2 дни аз давах вит.С на Десана, за всеки случай след срещата с толкова много хора наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт