Пиле с майонеза
В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета (горе-долу до средата на тенджерата), следващия ред се слагат едро нарязани гъби и най от горе едро нарязан стар лук на колелца (всичко това до ръба на тенджерата). Захлюпва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал и се залива с 1 кутийка майонеза, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече майонезата (да стане като златиста коричка).
Аз сложих 50:50 пилешко месо и свинско. Другото го направих по рецептата. Миля, че едни кисели краставички добре ще се паснат към ястието. Обаче, беше безсолно. Може би трябва да се сложи все пак малка сол или сух бульон.
Време за печене около 2ч., като първоначално на слаба фурна и постепено увеличавах градусите.
Много е вкусно! Пробвайте непременно!