Френски мадами - 10

  • 19 295
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 85
Ами виж на лични тогава  Grinning

# 271
  • Мнения: X
Овесени трици, за ядене, от дебели възрастни.

# 272
  • Мнения: 545
Овесени трици, за ядене, от дебели възрастни.

 Joy Mr. Green
Ти ме разби!

Тогава виж на втория линк, който ти дадох (клик на възрастен). Te се наричат céréales или flocons de qqch.
Трици не знам точно как е на френски, не съм и виждала.
Овес е avoine.

# 273
  • Мнения: X
son d'avoine - oвесени трици
son de blé - пшенични трици
Май е това, което търся. Благодаря много за помощта!

# 274
  • Мнения: 11
Аз си купувам pain de son и pain de seigle. Вторият е по-добър на вкус, докато първия горчи... трици все пак  Laughing
Pain aux céréales et pain complet също са добри за диета. В пълнозърнестия (complet) също има трици. Май изброих цялата гама диетични хлябове  newsm78
Иначе за диета можеш да ползваш Germes de blé, слагат се в салата, аз си ги правя и на кашичка, вкусни са.

До скоро и успех с диетата  Wink

# 275
  • Мнения: 1 194
Овесени трици, за ядене, от дебели възрастни.

Flocons d'avoine
ili "Quaker Oats" ot Casino
Bon appétit!
Това са тези "люспи" за каша или с кисело мляко...

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 15:26 от mariakara

# 276
  • Мнения: 2 907
Разбрахме мистерията на овесените флокони. Ти нещо да не си на диета, сбъдваща мечта такава?  Grinning

Да си кажа, че днес напазарувах на детето от солдите. Купих и одежди за сватбата, но кракирах и за няколко блузки и един пуловер. Уж солди, ама солени излизат накрая.

Новата ми мания е да слагам на всичко, което ям ( тоест на зеленчуците ) джинджифил. Само така издържам на баналната зелева супа, че и на другите безвкусни зеленчуци. И да ви кажа, влюбена съм в тази подправка. Не че е точно подправка, но идея нямам към кое растително семейство принадлежи.
Даже чай от джинджифил си купих Wink

Мари, аз очаквах подробен разказ за раждането, очаквах да споделиш дали беше толкова страшно както мислеше, а ти много лаконично представи събитието  Naughty

# 277
  • Мнения: X
Овесени трици, за ядене, от дебели възрастни.

Flocons d'avoine
ili "Quaker Oats" ot Casino
Bon appétit!
Това са тези "люспи" за каша или с кисело мляко...

Тц, това са овесени ядки. Не ми трябват те, ами онова горе, дето съм си го написала. На български му казват трици, иначе не знам как се превежда оригинално. Потърсих в първоизточника на диетата, която почвам, там е посочено точно това - son d'avoine. Него ще търся.

Мистикова, че разбира се. От септември съм така, с малък успех. В същност се оказа че успеха не е малък, ама е бавен. Сега искам да го позабързам, че доста още остава до крайната цел.

# 278
  • Мнения: 545
Мистик, корените на джинджифилът са много силен афродизиак, нали знаеш?  Mr. Green
Пък и енергостимулиращи. Аз го обичам най-вече маринован, нарязан на много тънки люспи. Както го дават в японските ресторанти в малка купичка до ориза. А как върви със суши от Сан Жак, нямам думи..  Crazy Crazy

Сигурно от спорта на обяд ми се прияде така яко сега... Rolling Eyes

# 279
  • Мнения: 1 909
Мише, какво ги правиш тези трици, ако не е тайна? Покрай твоята диета най-после разбрах  какво  е това  pain de son - хляб от трици, значи...

Mystic, добре правиш, че наблягаш на джинджифила преди сватбата - нали знаеш, че има афродизиастичен (уф, ега ти думата) ефект Wink  Ама защо само на зелева супа караш? Звучи ми направо депресиращо...

Ние пък сме акро на blettes - така и не съм разбрала как се казва на български, а скоро сигурно съвсем ще позеленея от толкова много tarte aux blettes и други такива. По местен пример, и аз ги слагам къде ли не - в супата, в лещата... отделно че има един специалитет от Ница, tourte aux blettes, който е десерт.

# 280
  • Мнения: 11
Разбрахме мистерията на овесените флокони. Ти нещо да не си на диета, сбъдваща мечта такава?  Grinning

Да си кажа, че днес напазарувах на детето от солдите. Купих и одежди за сватбата, но кракирах и за няколко блузки и един пуловер. Уж солди, ама солени излизат накрая.

Новата ми мания е да слагам на всичко, което ям ( тоест на зеленчуците ) джинджифил. Само така издържам на баналната зелева супа, че и на другите безвкусни зеленчуци. И да ви кажа, влюбена съм в тази подправка. Не че е точно подправка, но идея нямам към кое растително семейство принадлежи.
Даже чай от джинджифил си купих Wink

Мари, аз очаквах подробен разказ за раждането, очаквах да споделиш дали беше толкова страшно както мислеше, а ти много лаконично представи събитието  Naughty


Аз много ползвам джинджифил, но го слагам в сладките ястия. Иначе напоследък съм луднала по кориандър - върви ми на всичко - месо, бешамелов сос, фрикасета ... всичко.
Като стана дума за soldes - можете ли да ми кажете докога са? Така и не им научих датите  Rolling Eyes

# 281
  • Мнения: 2 907
Въх, не знаех, че е афродизиак. Обаче сега и на мен ми се приядоха сан жак.

Пак да ви питам нещо за лекарства. Имам силно възпалени сливици. Дали ще ми дадат от аптеката нещо ефикасно? Не смятам пастили за смучене и спрейове за ефикасни. Защото аз на лекар повече НЯМА да ходя! А сливиците ми са толкова подути, че изпъкват на врата ми.

# 282
  • Мнения: 1 909
Моля за малко организационно съдействие, SVP!

Имам съмнения за някои мами откъде са и дали искат да бъдат включени в картата:

Ve4na
Sea-fr
Mei - Bordeaux?
Notre Dame

Svety - Toulouse

Mama Svetli, Veli22 - като френски мами, макар и в България

Моля, който може да даде информация да пише, може и на лични

# 283
  • Мнения: 545
Чумби, дай някоя рецепта с тези листните за тарт. И аз ги гледам във фермата, но не смея да взема...Правя асоциация със селери и тръпки ме побиват.   Mr. Green
Със chèvre май ще е добро.

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 18:35 от cleoven

# 284
  • Мнения: 1 909
Клео, няма нищо общо с кервиза. А пък аз правя едно пюре с кервиз, което дори и Сашо обича - какви са тези предубеждения, моля ви Laughing

 За тарт трябва да се махнат дръжките (които могат да се сложат в супата, например) и да използуваш само зелената част, почти като спанак. Аз специално ги минавам на пара (но може и да се задушат с малко мазнина), хубаво е да поизстинат след това, понарязваш ги и после ги смесваш с някакво сирене - с фета става, също и с Пармезан съм правила, защо пък не и с козе, щом си падаш. Разбивам три яйца, и ги добавям, малко сметана и някакъв аромат, например джоджен, чубрица, и малко индийско орехче... и се изсипва върху patte feuilletée. Печенето предполагам ти е ясно - в сгорещена на 220 фурна 20 мин. Бон апети! 

Много добре става и с агнешко (без тарт) Laughing

Общи условия

Активация на акаунт