йенска тавичка

  • 10 272
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 2 202
Аз най-често в такава тава готвя картофи, нарязани на колелца, осолявам и заливам със сметана и олио, след около 30 мин слагам бекон отгоре и става страхотна гарнитура а и за основно сме го ползвали. Бисквитината торта също в нея си я правя, защото е правоъгълна! Peace

# 16
  • Майничка
  • Мнения: 12 582
Студена в загрята фурна досега не ми се е пукала, но мъжът ми бастиса вече една тавичка и 2 капака като ги сложи директно от фурната на студен плот.

# 17
  • Мнения: 3 166
Като се замисля - най-често готвя в йенската тавичка - пържоли, картофи-огретен и едни солени макарони с домати, кашкавал и колбас. Но ги ползавм и за друго - като пека нещо на скарата, след като го изпека веднага прибирам в такава тенджерка, за да стои по-дълго топло. Същото важи и за пържените картофи.

# 18
  • Мнения: 1 679
Можеш да опечеш пита, да направиш крем карамел и каквото друго се сещаш. Използвай фолио да покриваш, когато се налага.  Laughing

# 19
  • Варна
  • Мнения: 1 123
И аз съм фен на йенските съдове - имам и с капаци и без, дори формата ми за кекс е такава Peace
Слагам винаги в студена или съвсем леко загрята фурна.
Напоследък само избягвам да ги слагам в съдомиялната, защото забелязах че помътняват и се понадраскват.

# 20
  • варна
  • Мнения: 1 830
Всичко готвя в йена и винаги слагам в гореща фурна Peace.Да си призная чесно не знаех, че трябва да се слага в студена фурна Embarassed.Вече ще внимавам Hug

Общи условия

Активация на акаунт