Повечето питки за които питате ги имам снимани стъпка по стъпка, ще гледам да се организирам и да ги кача скоро снимките.
За 3-та питка виждам че сте питали, тя е като първите две, просто плитката е по-ситна. Ето тук имам обяснено за този вид питки, може би повечето вече са го виждали.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg1485.html#msg1485
Последната пък е много мързелива, от тестото се отделя топка за в средата. ОСтаналото тесто се разточва на голям правоъгълник, намазва се с масло и се навива на руло. Рулото се слага в тавата, около средната топка и с една ножица се правят напречни разрези.
Това разпукване което пишеш че става е може би защото питката не е била добре втасала преди да я сложиш във фурната, или пък фурната не е била напълно загрята. Питките ги мажа преди да ги сложа да се пекат в предварително загрята до 190С градуса фурна.