Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 35 208
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 2 671
Зa Koлeдa съм си хaрeсaлa тук: трeтaтa гoрe в лявo http://www.gunillawall.se/english/galleri/hogtid.htm, нo нe  мoга да реша от kakвo дa нaпрaвя S-чeтaтa?

# 31
  • София
  • Мнения: 1 941
Моля ви един спешен въпрос - опитвам се да разбия млечна сметана със захар и да стане на крем, обаче тя се втечни Sad Къде бъркам?

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Angela, заквасена сметана ли имаш предвид? Ако е така няма да ти стане никога на крем. За крем се взима растителна сметана от този тип :
А ако е със заквасена трябва задължително да се добави желатин. Тогава ще получиш нещо като парфе Wink

# 33
  • София
  • Мнения: 1 941
Сметаната ми е млечна, а не растителна. Правя на Танита тирамисуто http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg17451.html и там пише течна млечна сметана. Взела съм една на Мегле, пак в кутия и е течна. Не знам къде бъркам? Tired

# 34
  • Мнения: 265
Angela млечната сметана се  разбива мнг по трудно от растителната  Wink просто бъди малко по-настоятелна  Peace Аз я разбивах 30 мин(да не те плаша,но май толкова си беше )
 Успех  Hug

# 35
  • София
  • Мнения: 1 941
Нали с миксер разбивате или с тел на ръка?
Благодаря за помощта. Hug

# 36
Сърдечни благодарности на barcela, за търпението и стимула, който ми даде. Благодаря ти мила   bouquet
 Работих с марципан Варна, но розичките много трудно ми се отдадоха и по- точно краищата им не станаха хубави явно някъде бъркам. Ето я и нея http://images22.snimka.bg/004745904.jpg
Дано съм успяла.

# 37
  • Мнения: 371

ето го и моя първи опит. Не се получи нищо с оцветяването, ама карай, на следващата, важното е че имам желание Peace Бъдете снизходителни, все пак ми е сефтети и си страшна смелост да ви я покажа Blush
нещо бяло , много са си готини розичките Peace

# 38
  • Мнения: 7 091
Тандури, имам един въпрос относно роял айсинга. Пишеш, че трябва да съхне поне една седмица, за да се отлепят лесно фигурките и да не се натрошат. А дали не може да се съкрати процеса на съхнене като ги поставя във фурната само на вентилатор и примерно на 30 градуса  newsm78
Така мисля, че може да се симулира съхнене при стайна температура и вътре да ги оставя поне няколко часа  newsm78

Саси, в никакъв случай няма да стане във фурната! Това не са целувки. Няма проблем с отлепянето, не си разбрала добре. Отлепят се без проблем, но се разтрошават когато ги повдигнеш( просто се разпадат, защото са меки). Нищо не втечнява така бързо айсинга както топлото, нищо няма да стане.
За съжаление в домашни условия няма много как да се съкрати периода на съхнене, поне аз не знам за такъв. Освен да сложиш в хладилника да съхнат, но имай предвид, че после като ги изкараш в помещение, което е по-топло от хладилника, ще с еполучи конденз и пак ще се размекнат.  Peace

Дианчето, не мога да повярвам, че това ти е първи опит! Shocked Браво на теб!  bouquet

# 39
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
нещо бяло, грешката не е в твоя телевизор, Марципан Варна не е толкова еластичен като готовата моделираща маса и затова се напуква.

diancheto, браво за тортичката

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
нещо бяло, diancheto , браво и на двете. Много добри първи опити  Simple Smile
diancheto, а за оцветяването просто трябва да омесиш много добре парчето моделираща маса в което си сложила боята Wink

# 41
  • Варна
  • Мнения: 2 378
diancheto, страхотни розички - много ми харесаха. По кой начи ги прави?

# 42
  • у дома
  • Мнения: 1 581
със страхотни първи опити се започва в новата тема  Hug   bouquet

и аз ще покажа какво сътворих за годишнината на родителите ми, не е нищо особено... дори много не ми харесва на мен  Thinking но пък с кеф ги правих цветчетата, първите ми с комплекта на Уилтън  Mr. Green


       


тортата е Сахер на Taneto, но отгоре и отстрани сложих крем ганаш (нямам идея защо и едните цветчета се сливат, ама карай  CrazyMr. Green

# 43
  • Мнения: 505
Браво момичета ! Много хубави торти ! И аз скоро ще се отчета!  bouquet

# 44
Благодаря Ви момичета, Вие сте толкова добри в моделирането, че трудно ще ви впечатля с умения.  Наистина Ви се възхищавам на това което правите и доста честичко надзъртам в темата.
В къщи не ми разрешават толкова често да правя торти и сладкиши така, че ще използвам намалението  Winkзадават се доста празници за семейството и ще се поупражнявам в тортоправенето.
 Весела Коледа на всички!

Общи условия

Активация на акаунт