Чували ли сте за фурни, които готвят и на пара?

  • 4 801
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 037
http://www.wisegeek.com/what-is-a-steam-oven.htm тука пише за въпросните фурни
под комбинирана фурна се разбира пара+конвекция, конвекцията се осъществява от вентилатор (перка) която разпредела (обдухва) равномерно парата около ястието, но въпреки всичко ефекта на запечено, го няма.
Мерси! Интересна информация.
Това са така наречените convection фурни/печки. Имат вентилатори, които разпределят въздуха/парата и храната се пече по- равномерно. По принцип печките са комбинирани- за нормално печене и за пара. Използва се по- ниска температура, но май- се изисква повече време. Моята има тази функция, но аз нещо не мога да и хвана цаката и си печа по нормалният начин Embarassed.

Моята е такава:
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8627211&type=p … ;id=1194054041569
иначе пече страхотно.


Ето това е вече друга теза. В сайта на английски пише, че става готвенето по-бързо от "нормалните". Така и на други места четох. А явно нейната е и комбинирана - обаче дали наистина има функция за готвене на пара? Личи, че има за почистване.

# 16
  • Мнения: 1 800
Аз пък каква глупост съм написала  ooooh!
Исках да кажа, че с по- ниска температура, а пък по- бързо става. Мале, че съм заплес...

# 17
  • Мнения: 22 978
Ето това е вече друга теза. В сайта на английски пише, че става готвенето по-бързо от "нормалните". Така и на други места четох. А явно нейната е и комбинирана - обаче дали наистина има функция за готвене на пара? Личи, че има за почистване.
Аз не видях да има готвене на пара,а само такова почистване.

# 18
  • Мнения: 1 800
Според мен convection е готвенето на пара, но май се бъркам. Сорри, ще ходя да търся разликата между двете

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 23:04 от benson10

# 19
  • Мнения: 1 426
конвекцията не е готвене на пара, а обдухване равномерно на ястието. Всички нови фурни имат тази функция т.нар.  "вентилатор", за да има готвене на пара, фурната трябва да има спец.клапа която да не изпуска парата на вън, докато не приключи готвенето и във самата фурна парата да е концетрирана нещо като "стерилизацията на беб. шишета в микровълнова".

# 20
  • Мнения: 22 978
конвекцията не е готвене на пара, а обдухване равномерно на ястието. Всички нови фурни имат тази функция т.нар.  "вентилатор", за да има готвене на пара, фурната трябва да има спец.клапа която да не изпуска парата на вън, докато не приключи готвенето и във самата фурна парата да е концетрирана нещо като "стерилизацията на беб. шишета в микровълнова".
Точно така,аз имам такава микровълнова с конвекция.Ама тези фурни на пара се са същите,според мен.Аз не намерих комбинирана фурна в нета,хем електричска,хем на пара.Конвекционални и такива на пара ,които могат леко да пекат има.

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 10:22 от ДесиХ2

# 21
  • Мнения: 2 037
Явно трябва да направя запитване и към производител на фурни/печки.  Thinking
Много ми се иска да е комбинирана.
Благодаря за помощта.

Общи условия

Активация на акаунт