рецептата ми е с кисело зеле, не зная какво ще стане с обикновено можеш обикновеното да го попариш с вряла вода, малко захар и оцет и пак става като кисело като преседи малко сухи чушки и при мен няма и правя нормални. задушавам един праз нарязан наситно, като омекне слагам гъби също наситно до омекване, после добавям ориз - при мен 1.5 чаша и седи докато стане стъклен от мазнината, слагам 1лъжица червен пипер, разбърквам хубаво, махам от котлона и слагам бели стафиди - половин чаша, пак разбърквам добре, завивам сърмичките - по-хлабаво, защото ориза ще набъбва или пълня чушките. в тенджера под налягане на дъното слагам няколко зелеви листа, отгоре редя сърмички и чушки, най-отгоре слагам чиния, заливам със сока от зелето и варя час в тенджерата под налягане. това е