Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

  • 41 848
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 3 926
Корни, кажи само как ги разточи такива тънки и къде ги остави да изсъхнат. Защото аз имах проблем да ги направя от млечния марципан... Та, готова моделираща маса ли ползваш?
Иначе тортата е съвършенство  bouquet
silrai - тортите са много оригинални. Китарата е страхотна. А дупето.... доста триизмерно Wink Grinning  bouquet
Нели, тортата ти е страхотна. А цветовете са много наситени. Изобщо не знам какво имаш предвид под "безумни". Може би си искала да изглежда като полянка? Е, не изглежда съвсем, но това не означава, че не е хубава. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! Heart Eyes
Следващия път пробвай да рисуваш директно върху марципана. Аз открих, че така се получава много ефектен резултат. Не, че момичетата не са го казвали преди това, но като опиташ сам... тогава разбираш за какво иде реч Simple Smile

# 241
  • Мнения: 1 069
Нели, тортата ти е страхотна. А цветовете са много наситени.

Благодаря ти, ами вярно е наситени са цветовете, ама розовото трябваше да е червено. Как да го направя червено хич не знам...

# 242
  • Мнения: 3 926
Всъщност изобщо няма как да направиш червеното червено, ако боята не е читава. Моето червено също розовее. Но мисля, че това е защото е на прах. Следващия път ще си взема течни и ще видя кое как ще стане.
А за лилаво - наистина човек трябва да е доста навътре в художествените техники, за да докара цветове... Аз онзи ден прилагах 4 години обучение на практика и добре, че сработвам бързо как да си оправя гафовете иначе.... Та лилаво постигнех като смесих червено и синьо, но не в равни количества; Размих червеното и после топнах четката леко в синьото и пак върнах при червеното. Тогава стана лилаво. По същия начин дествах с кафявото. Първо смесих синьо и жълто, за да ми стане тъмно зелено, после прибавих от тази смес в предварително разредено червено и ... се получи някак. Но съм изцапала поне 6 съдинки преди да получа дадения цвят. Rolling Eyes

# 243
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
silrai - страхотни торти! Китарата е като истинска, а за дупето не коментирам Mr. Green
Корни, вече не знам как да ти коментирам тортите - ами те са  една от друга по-хубави и професионални!
benmary 2, Много ми харесват сладките на клечки - ти си наистина талане за рисуване! Наистина сядай пред Фотошоопа ако те интересува - мисля, че ще си много добра! Hug
Nelly Dieva и твоята тортичка е чудесна!   bouquet

Благодаря ти, ами вярно е наситени са цветовете, ама розовото трябваше да е червено. Как да го направя червено хич не знам...

Нели, опитай следващия път да рисуваш с четка върху цветята и фигурките с разредена в алкохол боя - стават много наситени цветове!  Hug

Меги, чакаме тортата! Whistling Mr. Green

# 244
  • Мнения: 1 069
Наталина, ще пробвам да рисувам, въпреки че ме няма много в тази част

Момичета да питам, трансфера може ли да стане само с бял шоколад, и в шоколада могат ли да се разтворят прахообразните боички?

# 245
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ето я моята торта:  Идея нямах никаква, опекох блатовете и реших, че ще мисля по-късно каква ще е тортата, по-късно пък нямах време за това...

     

А ето тук се вижда колко много лепне покритието. Не можах даже да му направя резки с тъпото на ножа, както обсъждахме по-рано


Мислех, че съм я напоила добре, но можеше още. Напоена е със сок от компот от къпини, за да се вижда цвета.

Крема е муса на Танита - от моите гости още една голяма червена точка за този крем. Много им хареса.

# 246
  • Мнения: 3 926


Ето тук има още снимки.
Лилавата торта е за РД на зълва ми. А Книгата, всъщност е режисьорска книга на филма "Междузвездни войни" и е за един колега. И двете торти са по рецептата на Йоли за торта Династия. Ще я пусна след малко Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 20:33 от ПАТИЛАНЕЦ печен

# 247
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Nelly Dieva , какво се оплакваш от цветовете бе мила  Shocked, дай ги тия боички насам. Ужасно ме кефи тоя пастелен цвят, ама много ти казвам. А тортата е много нежна и красива, ... ох тия цветове искам и аз такива  Cry. То май който каквото няма това иска, ама наистина много ми харесват  Rolling Eyes.
silrai, ПАТИЛАНЕЦ печен  браво милички, супер са тортите ви.  Hug Hug Hug
Аталанта, ами айде чакам да видя рисунки върху торта, аз вече се запалих тотално радвам се, че има и други няма да съм сама я  Mr. Green
А аз отново благодаря за похвалите  Crazy. Значи, явно снощи съм забравила да дам пояснение за тортичката  Embarassed. И на тази и на предната торта бялото покритие е готова моделираща маса. За чаршафа на предната е бавносъхнеща, а за цветята и на две е е бързосъхнеща. И с двете се работи ужасно лесно и е просто удоволствие. Цветята стават без никакъв проблем и резултата винаги е на макс. Препоръчвам ви я горещо, аз лично съм много доволна  Peace. Листенцата са от маслен крем съвсем обикновен. Вътре тортата е торта с рула, но не шоколадова. Рулата са с плодови а крема е подобен на смес за чийзкейк - крем сирене, заквасена сметана, течна готварска сметана, лимонов сок и лимонова кора настъргана на ситно, захар ествествено и смлени орехи, а плодовете вместо банан сложих портокал и да не забравя желатина  Mr. Green.  Орхидеите стават също много лесно, гледах по схема от книжката с формичките за цветя на Уилтон. Книжката я има и в нета и мисля, че може да се опита да се направят орхидеите и от някакви подръчни формички и шаблончета, мисля, че ще се получи също добре. Това е!  Hug

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 13:38 от КорНиШонка

# 248
  • Мнения: 2 282
Момичета, има ли изписано съдържание на етикета на бързосъхнещата маса? Моля ви, проверете, много ме интересува, дали има някоя без млечни продукти вътре! Hug

# 249
  • Мнения: 3 927
Ето какво пише на кофата на съхнещата маса:

захар, глюкоза, нишесте, Е 413, оцветители (Е 102, Е 104, Е 110, Е 122, Е 124, Е 171, Е 132, Е 131, Е 150), е 466, консервант Е 202, аромат.

# 250
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Привет и от мен!  bouquet

Гледам, не сте стояли със скръстени ръце и резултатите са чудесни! Браво на всички!!! smile3501 smile3501 smile3501

Време е и аз да покажа тортата, която правих за сватба:




В кухнята на ресторанта я бяха поначупили, но... важното е, че се хареса. Grinning Надписа и връвта са правени със златен блясък на прах, вътре е тортата с рула на Лео, намазана с ганаш. Чаршафът е от покритието на Мишел. Благодаря още веднъж за идеята на ПАТИЛАНЕЦ печен!   bouquet

# 251
  • Мнения: 3 926
Гушанка, справила си се превъзходно Hug Изглежда стилно и забавно едновременно  bouquet Аплодисменти Grinning
Момичета, аз се извинявам  за големите снимки, но съм много зле с машинките във всичките им варианти и мнооого трудно успявам да ги смаля Embarassed

# 252
  • Мнения: 6 243
Асето, ползвай това: http://www.shrinkpictures.com/

# 253
  • Мнения: 2 282
Ето какво пише на кофата на съхнещата маса:
леле, супер! ама това бързо или бавно съхнещо е? Твоята от склада на "Български орел" ли е?

# 254
  • Мнения: 247
Благодаря за похвалите,това ме мотивира още повече.
Nelly Dieva -курабетата са от готова смес,а покритието е марципан ,който залепих върху изстиналите вече курабета с малко вода.Лесно и чудесно Simple Smile
Наталина,голяма съм му мераклийка на този фотошоп,особенно като видях какво сте сътворили вие...но  трябва да си  го инсталирам първо .

Общи условия

Активация на акаунт