Имам нужда от помощ за прясното мляко

  • 1 164
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 908
Това е така,ама аз пак не схващам-какво общо има това с моят въпрос преди-май затъпявам Confused

# 16
  • Мнения: 4 447
Това е така,ама аз пак не схващам-какво общо има това с моят въпрос преди-май затъпявам Confused

То не е в отговор на твоя въпрос, а допълнение към него. С две думи и аз се питам, каква е разликата, ако предположим, че прясното мляко на някоя фирма е изкупувано от селата?

# 17
  • Мнения: 2 908
Ами и аз така си помислих,но нали все първосигнално смятам,че няма друг в този форум,мислещ подобно на мен,та.... Peace

# 18
  • Мнения: 887
Моят педиатър категорично ми каза, че домашно мляко се препоръчва след 3 год. възраст след като синът ми получи алергия точно от такова мляко. Беше проверено, но все пак...

# 19
  • София
  • Мнения: 15 222
?не схванах това последното?

Исках да кажа, че не им го изкупуват за собствена консумация. Продават го като кисело и прясно под фирмено лого/име "Дядо и Баба" да речем.

Само че в млекопреработвателните предприятия преминават през проверка.
Баща ми работеше в такова предприятие преди да се персионира. Самото предприятие имаше лаборатория, в която на всяка цистерна суровина, която пристигаше, се правеха незнам си колко изследвания (сестра ми работеше в тази лаборатория 1 година). В същото предприятие имаше и отделна лаборатория на ДВСК (в нея пък работеше баща ми), в която изследванията се дублираха.
Колкото и да не ви се вярва, в Българските предприятия има контрол. Така че предпочитам да се доверя на мляко, което е минало през незнам си колко анализа, отколкото да вярвам на честната дума на бабата животновъдка.

# 20
  • UK/София
  • Мнения: 7 681

 Не давам домашно мляко, няма и да дам!Няма гаранция, че кравата и храната която е яла са читави.Заводското мляко подлежи на контрол, домашното не!

# 21
  • София
  • Мнения: 426
давам прясно мляко като и приготвям кремовете с него

# 22
  • Мнения: 707
Ама аz пак не раzбрах варенето не убива ли бактериите или там какъвто вредител има (при условие че иzобЩо има)?
Ако има антибиотици няма как да се махнат, но другите гадини?

А и млякото от магаzина е пастьориzирано (zагрято до 70°С май беШе), пак като вид zаЩита. А в къЩи се вари (100°С)...
Това не е zаяждане, ако има някой който zнае нека обясни.

# 23
  • София
  • Мнения: 1 230
И в друга тема бях писала, та ще се повторя. По съвет на педито, прясно мляко след 1,6м., а от Клуб Алергии на Дир-а, разбрах, че е много по-добре да се дава мляко от пликчета, отколкото от кутии - съдържанието на консерванти е много по-ниско, все пак и годността му е само 3 дни, а не 1 месец.

# 24
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
По съвет на педито, прясно мляко след 1,6м.,

 Ей това не го разбирам, защо се получава такова разминаване в мненията на педитрите ThinkingВ доста държави съветват след първата година АМ и кърмата да се заменят изцяло с прясно мляко.Аз не го направих, но ми е странно за противоречивите съвети!

# 25
  • Мнения: 2 908
И на мен ми е странно Rolling Eyes

# 26
  • Мнения: 1 483
Толкова много има написано навсякъде и аз мисля,че всеки сам преценява кога и какво да дава.Аз лично давам вече на Алекс грис с прясно мляко.И купувам Верея.

# 27
Благодаря на всички за отговорите  Grinning Значи в общи линии затвърдихте това което бях чул - никакво домашно мляко толкова рано, само от магазина, и то трябва да търся някое с много малък срок на годност, т.е. тези имали по-малко консерванти. Двете марки за които чух много за сега са Елби и Верея.

Тази седмица ще решим кое да бъде и ще ви информирам как сме го дали и какво е станало  Peace

Общи условия

Активация на акаунт