БГ торта ??????????/

  • 3 003
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
БЛАГОДАРЯ ВИ    chef
ТОРТАТА и преди рождения ден и за рожденя ден стана прекрасна...няма как да прекача снимки за да ги видите Simple Smile  bouquetБлагодаря ви!

П.С. в тората за рождения ми ден прибавих между двата блата и малко сладко и банани!Стана Страхотна!

# 16
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ами това си е обикновени пандишпанови блатове и домашния крем ванилия.
Аз пандишпана го правя от 3 яйца, 2-3 лъжици захар ,2 лъж натурално нишесте или брашно.
Жълтъците се разбиват с около 2 лъж.захар и нишестето докато побелеят.
Белтъците се разбиват на снят.
Белтъците се прибъвят към жълтъчната смес като се бърка леко с дървена лъжица за да не спадне.Пече се върху хартия за печене 10 мин някъде.Ако ти залепне блата за хартията още докато е горещ обръщаш и намокряш с гъбичка хартията,блата се отлепя лесно.

Крема го правя от - 1 л прясно мляко,1  1/2  чаша захар, 3 яйца, 5 суп .лъж.брашно, ванилия, 1/2/може и цяло/ пак масло.
Яйцата и брашното се разбиват хубаво.
В горещото вече подсладено със захарта мляко на котлона се налива от яйчната смес на тънка струйка при непрекъсното бъркане.Като се сгъсти крема се добавя ванилията, аз слагам 2-3 прахчета, добавя се и маслото. Това е.

И накрая като са ти готови нещата си редиш блат -крем - блат- крем. Може да сиропираш блата със сироп от вода и захар, по вкусно е с карамелен сироп.Той се прави като карамелизираш захарта и разреждаш с гореща водичка.
Това е.
После ,за украсата на тортата всичко си е до фантазия, кех ти със захарни пръчици, кех ти с шоколад, каквото ти душа иска Laughing

Това е моето виждане за домашна торта Grinning

А  като се изпече блата, как се разрязва най-лесно на 3 отделни блата? Притеснявам се да не се изложа...с конец съм пробвала и не стана, с нож накриво.
Или това е рецептата само за един блат?

# 17
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Неволята учи дето се казва Sunglasses
Значи ползвах рецептата за блатовете на Мимис и за крема едно нишесте ванилия на Йоткер с прясно мляко.
Изпекох два блата, не ми се надигнаха обаче много, по скоро станаха тънки после намазах с крема, блат, крем и отгоре украсих със шоколадови пръчици..  chef Стана чудна.
Освен скоро да открия ресторант с рецепти от форума друго не се сещам...
Мерси момичета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт