Манджа с кюфтета в доматен сос. Как?

  • 31 786
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 278
Благодаря момичета, и аз се възползвах от идеите ви и стана супер Simple Smile

# 16
  • out of space
  • Мнения: 8 573
А всъщност не разбрах,защо сложи картофи на това ястие Thinking

За да си спестя сгъстяването....всичко ми се свари добре, обаче...загорих манджата  Tired Blush ooooh!
Е, ще си я ядем...

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз омесвам каймата само с джоджен и ориз.Слагам да заври вода и пускам кюфтенцата в нея,може да се овалят в белтък(за да ги държи стегнати),но и без него става.Отделно си запържвам много лук,морковче,добавям малко брашно и червен пипер,накрая доматите и разреждам с бульона,където са врели кюфтетата.Когато всичко е готово прибавям кюфтетата и магданоз.
И аз така я правя!  Peace

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 551
Виждам, че мамите са ти дали идеи, но ето и моя вариант /то е нещо смесено между моя усет и изпитани рецепти /:
Първо си правя соса - запържвам лук, слагам доматите, червен пипер, моркови, подправки на вкус.
Докато сосът ври си правя сместа за кюфтетата: около 250-300 гр. кайма. Омесвам с едно яйце, 2-3 супени лъжици ориз, лук, сол.
Когато сосът е почти готов, оформям кюфтетата и пускам в соса. Не овалвам в брашно. Варя още докато се свари оризът. Преди да сваля от огъня, размивам малко брашно във вода и добавям в яденето. Разбърквам и оставям за 3-4 мин на котлона.
Приятен апетит! /дано съм обяснила като хората  Embarassed/

Общи условия

Активация на акаунт