Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 4

  • 16 690
  • 146
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 2 761
апропо, как прави балони от дъвка с мастикс?
аз като дете я дъвчех с пчелен восък и не ставаха newsm78
да знаеш дъвки без подсладители и къде да си ги купя?

Не прави балони с Мастикса.Ина4е не му купувам дъвки,той опита тази покрай мен.То и аз не оби4ам да дъв4а,но не е ло6о за по4истване на зъбите.

Ами нямаме такова мляко. Но ти питала ли си в някой магаzин?

Не съм питала,4ета им етикетите.Не мисля,4е са много добре запознати.
Веднъж питах за студенопресовано олио от гроздови семки и един служител ми предложи евтината бутилка от този,дето го извли4ат по хими4ен на4ин.Като го питах къде пи6е,4е е студенопресован сви рамене.Действат на принципа ,ако мине номера.
Затова гледам да си отварям зъркелите Grinning


# 121
  • Мнения: 4 700
Ами ако попаднеШ на някой по компетентен продавач, го помоли да провери в каталоzити дали се предлага такова мляко. Не zнам ти къде си точно. АЗ съм в Щутгарт и ние продаваме млечни продукти най вече от региални Molkerei. Та мога да проверя най много дали те предлагат неЩо подобно.

# 122
  • Мнения: 4 358
Време беше да се даде гласност за вредата от аспартама...http://dnes.dir.bg/2007/11/30/news2391966.html

Изпреварила си ме. Точно щях да я пускам.Най накрая вярно.

# 123
... непоасьоризирано и нехомогенизирано прясно мляко.Търсих на няколко места в био-магазини,както и на един пазар в квартала,но ако не е едното,то поне 6те е другото.

От Wikipedia:

"In Deutschland und der EU ist nach dem Europarecht (Richtlinie 92/46/EWG Des Rates vom 16. Juni 1992 Hygienevorschriften für die Herstellung und Vermarktung von Rohmilch, wärmebehandelter Milch und Erzeugnissen auf Milchbasis) die Pasteurisierung für alle gehandelten Milchsorten außer Roh- und Vorzugsmilch gesetzlich vorgeschrieben, Rohmilchkäse müssen als solche gekennzeichnet werden und sollten nach Meinung vieler Mediziner von Schwangeren und Menschen mit geschwächtem Immunsystem vorbeugend gemieden werden. "

# 124
Аз купувам само мляко в кутия. И много го харесваме.

# 125
  • Мнения: 4 150
В Германия има сурово мляко 100%.Виждал сьм,но не помня кьде точно.
Декември пак Ще ходя и Ще ти кажа точно кьде има.
Нямате ли Konsumentenschutz да попитаШ кьде има?

# 126
  • Мнения: 2 761
В Германия има сурово мляко 100%.Виждал сьм,но не помня кьде точно.
Декември пак Ще ходя и Ще ти кажа точно кьде има.
Нямате ли Konsumentenschutz да попитаШ кьде има?

Представа нямам за Konsumentenschutz.

Знам,4е по принцип наистина е забранено да се продава необработено и затова ме съмнява да има в магазините.Може би все пак трябва да попитам.Или да потърся някой по-голям пазар,когато хората от селата идват newsm78

Между другото хрумна ми,4е тази истинска дъвка Мастикс вместо да я паля направо, мога първо да си я подъвквам,а после вместо да я изхвярлям да си я паля.Не знам ефекта на пре4истване оба4е какъв 6те бъде.



# 127
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Или да потърся някой по-голям пазар,когато хората от селата идват newsm78

Между другото хрумна ми,4е тази истинска дъвка Мастикс вместо да я паля направо, мога първо да си я подъвквам,а после вместо да я изхвярлям да си я паля.Не знам ефекта на пре4истване оба4е какъв 6те бъде.

аз си търсих сурово мляко да си правя сирене и ми казаха, че никой няма да ми даде само 10 литра.
както доят кравите и директно отива в цистерната или каквото е там, всичко е херметизирано и никой няма да си направи работа за няколко литра мляко.
ама попитай де.
verbraucherzentrale  няма ли да имат инфо? newsm78

за мастикса - идея си нямам newsm78.
аз да си призная честно го търсих, защото един приятел си вари ракия (немец е Joy) и опита веднъж българска домашна, която беше с мастикс и ме пита от къде е този аромат и яз му обясних.
после я намерих в Талия  Wink и му купих една опаковка да си слага в ракията.  Whistling

не бих я ползвала за горене.

# 128
  • Мнения: 4 150
http://www.ziegen-treff.de/forum/viewtopic.php?t=3660&view=p … 060fbaf89d5ddff17
Това е форум и неЩо си споделят zа млякото..някои даже продават.

Асялайн,
При нас е консументенШуц,при вас е verbraucherzentrale,zабравил сьм Embarassed

http://maps.google.at/maps?hl=de&um=1&ie=UTF-8&q=bio … -results&cd=1
ЗаЩо не питате тук,може да ви дадат инфо.

А тук дали няма сурово мляко?
http://www.kaese-abt.de/4710.html Всичкото им сирене е от сурово мляко...

# 129
  • Мнения: 4 150
Току Що питах жена ми и тя ми каzа,че са купували от тук сурово мляко.Сега като раzгледах сайта,има сурово мляко.
http://www.naturkost.de/cgi-bin/suche/search.pl?Terms=rohmilch

# 130
  • Мнения: 667
Всичкото им сирене е от сурово мляко...
Кристиян, принципно технологията на приготвяне на сирене предполага млякото да е сурово. Само се затопля до около 40 градуса без да се вари или пастьоризира.

# 131
  • Мнения: 2 761

А тук дали няма сурово мляко?
http://www.kaese-abt.de/4710.html Всичкото им сирене е от сурово мляко...

Тук няма.Ходих преди малко,млякото им е пастьоризирано.Пратиха ме в Реформхауса-там не бе6е пастьоризирано,но за сметка на това -хомогенизирано.
6те питам на другите места.

# 132
  • Мнения: 2 761
На едно място 4етох,4е в семките на дюлята се съдържал амигдалин.Но пи6е6е да не се ядат,за6тото бил отровен.Всъ6тност въпроса с амигдалина и по-рано сме го коментирали и ми се струва,4е не биха навредили newsm78

# 133
  • Мнения: 3 810
малко офф   Omega, много ми харесаха текстовете в подписа ти!

# 134
  • Мнения: 147
Всичкото им сирене е от сурово мляко...
Кристиян, принципно технологията на приготвяне на сирене предполага млякото да е сурово. Само се затопля до около 40 градуса без да се вари или пастьоризира.
Aз загрявам до 32 градуса, но рецептата ми е с мая (не знам дали е същото ако се ползва нещо друго).

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт