Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 10

  • 30 576
  • 301
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 972
Аз засега се записвам в новата тема. (по-късно ще кача снимки)
Страхотни торти и като изпълнение и като идеи.   bouquet
Наталина да ти благодаря за рецептата на торта Рафаело - направих я най-накрая и много се хареса. А блата пък ми стана страхотен. За пръв път така да ми се надигне блата  Heart Eyes Hug
А крема го ползвах и за друга торта.

# 31
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618

Mimito, как може да кажеш, че тортата ти е като дрипава циганка - страхотна е и като идея и като изпълнение!
Сподели как ти се работеше с млечния марципан - добре ли го разточи или ти лепнеше?



Млечния марципан седя в хладилника около денонощие. Като го извадих беше адски твърд. Чаках около 2-3 часа да се отпусне на стайна температура, но не стана Mr. GreenПъхнах го в микровълновата и си доби консистенцията от предния ден. Лепнеше ми и ми беше станало леко на буци. Затова добавих малко вода и почнах месене с пудра захар. Стана страхотно меко тестенце, което аски лесно се точеше и моделираше. По моите вкусове това тесто наподобява бял шоколад.Само моето тесто има леко жълтакъв цват , а твоето е снежно бяло. Така ли се е получило или ползва бяла боя?
Лесно разточих, навих си го на точилката както е по картинките Mr. Greenза първи път чаршафа ми не залепна тук и там, не се раздърпа и се просна на тортата просто като по учебник Laughing Мога само да благодаря зе рецептите ти.
Не сме опитвали от тортичката, сина ми го хвана разстройство и сега чака ... Надявам се утре да имам късмет да я опитаме.

Меги трансфера ти е страхотен. Аз направих само един опит и нещо не се справих много добре.

Ира, торта ти е хубава!Изчистена и красива.

# 32
  • Мнения: 6 017
I r r a тортата ти не е никак постничка както се изрази...много ми хареса...панделката и придава "Финес", много дабре си съчетала цветовете...винаги съм харесвала комбинираните в нещо жълт и червен цвят.
megiver тортата ти е много хубава, а и вярвам много сладка, но ми изглежда доста претрупана...

# 33
Само аз ли не виждам тортата на Зори!? Crazy Cry Cry Cry

Зори, моля те, пусни я още веднъж! Praynig

Знам, че не ме познавате тук, но аз доста често Ви чета и Ви се възхищавам! Praynig

# 34
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Само аз ли не виждам тортата на Зори!? Crazy Cry Cry Cry

Зори, моля те, пусни я още веднъж! Praynig

Знам, че не ме познавате тук, но аз доста често Ви чета и Ви се възхищавам! Praynig

Ето направо линк към албумчето на Зори : http://3opu.multiply.com/photos/album/16

Последната торта е най-новата!  bouquet

# 35
  • Мнения: 243
Ей, много идейни торти-тази с кравичките е супер! Зори, иде ти отръки, не се оплаквай-тортата е жестока! Да си жива и здрава! Трансфера също много ми хареса, децата ми са луди по Скуби!
Искам съвет, моля ви!
Ще правим торта, но на 2 етажа - кръгла 25-26 см диаметър и отгоре друга, по-малка. Моля, тези, които са правили, а и тези, които знаят дали има някакви тънкости и хитринки при двуетажните торти. Могат ли да се напояват блатовете, така че да не хлътне горния в долния, как се слага моделиращата маса - когато е сглобена тортата или се обвиват двата етажа по отделно и тогава се сглобяват??? Моля за спешни съвети!!!

# 36
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Обвиването с марципан е отделно и после се слагат една върху друга. А е най-добре да имаш поставка за горния етаж - малко по-малка от формата на горния блат - например от някаква пластмасова плоскост, и 3 или 4 пластмасови тръбички или сламки за крака с дължина равна на дебелината на долния блат. Така няма да се вижда изобщо. А и да са малко по-къси краката, няколко мм до половин см, хлътването няма да е видимо и съвсем няма да си личи поставката. Ако не си намериш готова, трябва да си я направиш сама.  33uu

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 14:01 от М_е_г_и

# 37
  • Мнения: 294
Много красиви торти правите.Направо ви се възхищавам.Аз искам един съвет от вас и да ми предложите естествено торта която да е лесна за правене и отгоре искам да я украся с цветя.Моята майка има рожден ден и искам да я изненадам като и направя торта.Съответно искам да ми кажете и тези цветя който слагате видях как се правят но как ги оцветявате и бой от къде да си купя.Извинявайте че питам така но просто ви се възхищавам и искам и аз да направя торта.Може и на лични да ми кажете.Ще моля само да е по подробно  че ще ми е за първи път. Hug

# 38
  • Мнения: 243
Меги, благодаря ти много! А, като се обвиват поотделно блатовете, горния няма ли да стане много сух - в смисъл как да го напоя и да го пренеса?

# 39
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 226
svetilo, бои има специални ,но повечето от нас ползват тези които са за яйцата безвредните  Peace
Най лесно според мен е да направиш пандишпанови блатове и да ги слепиш с крем оле на Йоткер който е без варенето , поне това е любимото ми.
Пандишпановите блатове ги правя по тази рецепта :
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2879.html
ако още нещо има питай ако ми е в компетенцията ще ти отговоря  Hug

# 40
  • Мнения: 294
Искам рецепта за млечно маслен крем.И да питам удачен ли е за между блатовете.

# 41
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Porsha, работи направо върху тази импровизирана поставка, вместо поднос. Даже си мисля че можеш да я обвиеш и нея с марципана (просто да подвиеш краищата на марципана и под нея, за да не се мъчиш да го напъхваш между блата и поставката, когато те са с еднакви размери, ще е трудно), и направо слагаш върху долния етаж, после при рязането на тортата ще се разглоби, къде ще иде.

# 42
  • Мнения: 243
И , още нещо...Ако някой може да метне прословутия крем на Танита, че не знам къде да го търся назад в темите, ще съм му много благодарна!  Praynig

# 43
# 44
  • Мнения: 7 106
Зори, страхотна е. Знаех си, че ще направиш прелестна тортичка. Идва ти отръки. Поздравявам те, за което.  bouquet Давай и разрезче после. Crazy

Ето как е отвътре :



ssiillvvyy , надявам се, че вече си я видяла  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт