Коприва?

  • 7 841
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 413
Хонда, ти ме разби! Какъв вид има това чудо-като шницелчета или...много обичам коприва,но за панирана за пръв път чувам, но щом ти даваш рецептата със сигурност ще е хубава!

# 16
Копривата се почиства, измива и попарва, след което се нарязва на ситно.

В дълбок тиган се запържва лук в олио. Като порозовее, се добавят 2-3 лъжици брашно, което също се позапържва. Слагат се 2 ч.л. червен пипер да цвърне и той в мазнинката. След това се наливат 2 чаени чаши студена!! вода. Бърка се, докато се сгъсти. Ако е много гъсто - още малко вода. Добавя се сол на вкус и нарязаната коприва. После - пресен магданоз и джоджен задължително. Като поври 15 мин., се оставя леко да поизстине.

Отделно се счуква чесън с малко оцет и вода, който всеки си добавя в чинията, според вкуса.

Аз съм луда по тази селска манджичка, копирана от баба ми. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт