Искам някой да сподели опит как се правят домашни плодови пюрета, как се съхраняват, затварят, кипват ли се и какво изобщо се правят.
Днес бабите на моето дете нарязаха на ситно праскови в бурканчета от по 500гр., доляха малко с вода и ги свариха. Аз обаче нещо със съмнение подхождам към цялата тази работа, защото не съм сигурна, че ще са по-добри от купените. Идеята им не беше да правят пловоди пюрета, а да си имало детето за зимата нещо като компот или най-малкото резенчета плодове, които да добавям към кашите му. Всичко ОК, детето ми дотогава ще е на 10 месеца и мисля, че няма да е проблем, ако му дам "сварени праскови", но се зачудих дали мога сега да му дам, като предварително пасирам съсържимото на бурканчетата (захар не е добавяна) или да продължавам да си купувам готови пюрета?! Направих и една бърза сметка, че кило праскови струва 1.60, от които се приготвят 3 буркана близо от по 500гр., а аз за същите пари купувам пюретата на ХИП, в които не съм сигурна, че има само това, което пише на етикета и въпреки това съм оптимистично настроена, че със сигурност минават някакви проверки Не е проблемът и в парите, ако знам, че е по-добре за детето ще продължавам да купувам, но просто се чудя кое е по-доброто, а и искам да чуя ЗА и ПРОТИВ... Вие сте? Какво мислите, как процедирате, какъв опит имате?