Пълнено пиле,печено в плик

  • 30 318
  • 74
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 1 802

Ето ТУК има рецепта за картофки в плик, а ТУК една преведена рецепта за пиле със зеленчуци...от където и се научих да пека по този начин...  bouquet
Златна си Габи, по край теб ще се науча да готвя бързо и много вкусно   bouquet Днес продължавам да се ровя в рецептите ти, пък като стана 100 кг ще си издействам бан за Готварския.

Относно пликовете - заради изкушенията на Габи бях много на зор за осъществяването им и взех едни евтини пликове от магазинче за левче. И пилето и картофките се препекоха, но трябваше много внимателно да разкъсвам плика, защото падаше на люспички и за малко да ядеме картофи С плик. Така, че заслужават си по-скъпите, но качествени пликове.

# 46
  • Мнения: 1 818
Данче-Калпазанче  Hug Да , определено трябва да заложиш на хубавите пликове...

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 686
gaby, направих бутчетата с оцет и чесън по рецептата на сестра ти, но не в плик. В плик направих картофите, предварително леко сварени. Омазних от вътре плика с олио и сложих малко вода в тавата. Опекоха се много добре, но пликът ми се нацепи след 30-40 мин. от само себе си, въпреки че го бях надупчила на 6 места с игла. Това нормално ли е или защото пликовете, които имам от години и никога не съм ползвала са некачествени ?

 newsm78 Моите стоят малко като цеуфанени. В пликове месото по-бързо ли се опича от колкото в тава?

# 48
  • Мнения: 1 818
Силиа,няма нужда да вариш картофите предварително...а пликовете не би трябвало да се цепят...явно качеството си казва думата ...Да в плик се опича много по-бързо всичко отколкото в тава...

# 49
  • Мнения: 3 211
Това нормално ли е или защото пликовете, които имам от години и никога не съм ползвала са некачествени ?

 newsm78 Моите стоят малко като цеуфанени. В пликове месото по-бързо ли се опича от колкото в тава?
явно са били стари
аз правя риба в плик, защото не мирише въобще, не цапа тавата и става много вкусно
слагам риба, малко зехтинче, зеленчуци, осолявам всичко и пека, за около 20мин. е готова
колкото по-голямо количество месо печеш, толкова повече минути трябва, един път пекох цяло  пиле и го извадих след 40 мин, беше сурово, според мен трябва около час и половина

# 50
  • София
  • Мнения: 581
   
ето и моето но половин пиле със зеленчуци

# 51
  • Мнения: 6 017
mamami4e станало е разкошно, останаха ми очите на него, скоро и аз ще пробвам- но цените на пилетата са доста височки...

# 52
  • Мнения: 1 818
Мамами4е,Браво на теб!Изглежда превъзходно!   bouquet

# 53
  • Пловдив
  • Мнения: 686
    Габи, отвори ми очите с тези пликове за печене, още повече при този скъп ток. Още от 2004г. слушам хубави неща за тях. Едни хора от Костенец с които пътувахме във влака, много ги хвалеха и казваха, че почти всичко си печали в тях и ставало страхотно. Мъжът се бил специализирал в готвенето в плик. Тогава си купих и моите, но до сега не бях пробвала нищо ...
     А имаш ли представа пържоли и други меса и зарзавати за колко време се изпичат горе-долу и при каква температура? Какво още правиш в тях?
     Пък аз ще взема да си купя по-качествени, че моите се гърмят и се сцепват по средата на печенето, макар че съм ги надупчила на няколко места и им бях оставила малко по-свободно пространство в плика.

# 54
  • София
  • Мнения: 581
Едно въпросче,някой правил ли е риба в плик. newsm78

# 55
  • София
  • Мнения: 2 671
Едно въпросче,някой правил ли е риба в плик. newsm78
Правих преди време пъстърва - почистените цели риби овкусявам със сол и черен пипер и натъпквам с магданоз, запечени на тиган бадеми /накълцани/ и кръгчета лимон, намазвам със зехтин и слагам в плик. Пекат се доста бързо и са приятни на вкус. Трябва да взема тия дни да ги направя пак...

# 56
  • София
  • Мнения: 581
Rumya, вкусът им на варено или на печено наподобява?

# 57
  • Мнения: 580
Ето табелата с времето за печене на моите пликове -  фирма Алу Фикс (Австрия)

елек. печка 180°, газова печка, степен 3 до 4


*козунак - 50-60 мин.

*щрудел с мак - 45-60 мин.

*пиле (замразено) 100 - 120 мин.

*печено пиле, гъска, патица - 60 - 70 мин. (това ми се вижда нещо малко  newsm78)

*рула от кайма или кюфтета - 10 мин

*телешко или свинско бутче - на 1см височина на месото 12 - 14 минути[/li][/list]


200°С, газ 3-4

*пълнено пиле 90 - 120 мин.

*пъстърва 20 мин.

*камбала 25-30 мин.

*треска 20-25 мин.

*шаран (2кг) 60 мин.

*костур 25-30 мин.

*калкан 10-15 мин.


# 58
  • София
  • Мнения: 2 671
Rumya, вкусът им на варено или на печено наподобява?
На печена риба.

# 59
  • София
  • Мнения: 581
Rumya,благодаря ще пробвам задължително със скумрия,лук и домати и ще пиша после.

Общи условия

Активация на акаунт