Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 8

  • 36 647
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 7 106
Щях да забравя да поздравя Корнишонката, за разкошната торта  Hug! Върха - много, много идейна, направена с вкус и професионализъм.
Браво!!!

# 256
  • Мнения: 972
Sladko i soleno под покритието трябва да има маслен крем, ганаш или кайсиево сладко. Покритието се разтича от допира със сметанов крем, влагата също му влияе.
Alexsb това което ми описваш ми прилича на принтирана картинка  newsm78 Има специални принтери, които принтират каквато искаш картинка върху вафлена платка, която се маже със желатинов разтвор за да изглежда лъскава.
За марципан Варна има голямо значение какво масло или маргарин ползваш.
Аз на последната ми торта сложих от марципана и готовото покритие директно върху сметановия крем, но тортата си беше за нас и я изядохме след 3-4 часа  Mr. Green

# 257
  • Мнения: 6 038
Благодаря ви момечета много ми помогнахте за което съм ви страшно благодарна. Вие момичета сте върха. Благодарение на вас разбрах много неща свързани с кулинарията. Браво! Сърдечни благодарности

# 258
  • Мнения: 188
wel,
знам ги тези принтираните картинки! не, това си бяха орнаменти(не триизмерни), като цветчета, листенца и др. в/у тортата. Личеше си, че са оформяни със шприц, а и не бяха рязани от марципан! много бяха красиви! трябва да се пробвам да си измисля да е като крем(дори и от нишесте) с повече желатин и оцветени! дали моце да се смеси изстинало нишесте с разтворен желатин?
да питам пак може ли трансфер в/у чаршаф?
и под него казваре се слага крем....по-назад в темите четох, че може да е само разбито масло с пудра захар, нявкой пробвал ли го е?
до скоро....4ао

# 259
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Момичета,черпя по едно парче от тортата Барби,която направих за 2-рия рожден ден на дъщеря ми.

Последна редакция: нд, 05 авг 2007, 18:13 от radost24

# 260
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Момичета,черпя по едно парче от тортата Барби,която направих за 2-рия рожден ден на дъщеря ми.http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3629478

Не се получава. Излез от профила си и тогава прати линк. Отиди на опцията разгледай албума, тогава ще може да се види снимката от други хора освен теб, иначе се вижда заглавната страница на снимка.бг Wink

# 261
# 262
  • Мнения: 188
момичета, а какъв беше този крем със течна сметана, крема сирене и желатин? дали мога в тортата да го комбинирам с млечно-маслен крем?

# 263
  • Мнения: 6 243
Крем с тези съставки е мусът по рецепта на Танита. Аз нещо не се ориентирам добре във въпросът ти, но ако правилно го схващам, ми се струва, че няма нужда да съчетаваш двата крема. Този е напълно достатъчен (и като вкус, и като количество) за пълнеж на една средноголяма торта. Естествено, ако ще я покриваш с чаршаф, трябва да намажеш с маслен крем (без млечна част) блатовете отгоре, но това количество маслен крем е толкова малко, че изобщо не се усеща.

# 264
  • Мнения: 188
сладка хапка,
с два реда мисля че отговори на въпросите ми! много благодаря! тази седмица обмислям и в петък ще действам!

# 265
  • Мнения: 6 243
По поовод въпросите ти по-горе: онова лъскавото, което слагат върху готовите торти, са някакви готови смеси, в които се добавя само вода. В Стара Загора такива могат да се купят от представителите на "Новажел", но са в много големи разфасовки за домашна употреба. За съжаление предлагането на подобни продукти за непроизводствени цели, е ограничено, да не кажа никакво.

# 266
  • Мнения: 188
sladka hapka,
сега забелчзах, че и ти си от ст.загора..........тогава да те питам дали има някъде специализирам магазин с бои за торти, готови марципани, шприцове за украсяване, форми за печене и т.н.?

# 267
  • Мнения: 188
аз въобще нямам шприц, какъв ще препоръчаш и откъде да си го взема и гледам, че само с по едно пликче ги продават, а ако украсявам с повече цветове как ще закрепя накрайниците за обикн.плик?

# 268
  • Мнения: 188
пак въпрос.....
като разглеждах cake central повечето им торти пишеше, че са направени с фондант, а гледам, че вие повече използвате марципан! и с фондант ставали по хубави фигурките, моля за съвет?

# 269
  • Мнения: 6 243
Специализиран магазин за такива артикули има на втория етаж на търговски център "Сити" - "Двата щъркела". Там има пошове и шприцове - някъде около 15 лв. средно им е цената. По-евтино ще ти излезе, ако си купиш обикновен турски шприц от някой м-н за домашни потреби (от тези, които са като спринцовка). Такива има и в Метро, немски, на Факелман - те са по-евтини и също са удобни за работа.

Форми за печене - най-добре от Метро - прилично качество за цената си. Иначе професионални форми продават в един магазин на ул. "Кадемлия" в София, но ти идва далечко  Grinning Форми има и в различни магазини за домашни потреби - просто трябва да проверяваш. Има интересни неща и в чагазина в "Ситито", за който писах по-горе.

Сладкарски бои не зная от къде да си намериш, моите са от чужбина. Много от пишещите тук ползват бои за яйца, на които пише, че стават и за сладкарски цели. Готови марципани в Стара Загора няма.

Има някои полезни неща в склада на "Новажел", но в момента не мога да ти дам телефона им. В тази тема съм писала и телефона, и съм давала ценовата им листа, но е 10 страници, а сега нямам време да я чета отново, за да ти ги извадя. Като имаш време, прегледай я и ще ги откриеш: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1236.0

Пак в темата има коментари и някои неща откъде могат да се купят.

Общи условия

Активация на акаунт