някой пече ли пипер във...............

  • 2 994
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 1 858
А дали ще се получат добре на скара с тефлоново покритие  newsm78 Не е оребрена, от тези планчи гладките.
Идеално ще стане  Peace
И аз така мисля Peace
Откога и се каня на една такава скара  Rolling Eyes

# 31
  • Мнения: 1 783
Или във фурната на грил в една тава - моята фурна е газова, или на грила с въглища на двора. Като печем и всички съседи ни се чудят какво правим. Между другото, печен пипер много хубаво се замразява, белиш, слагаш в торбичка и пъхаш в камерата.

# 32
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Снощи научих за много мързеляв начин за печене на пипер, но на открито - с газова горелка. Ставало много бързо и женската работа остава само беленето. Което пък било още по-лесно, ако пипера е замразен направо с люспата. След размразяване се махала само с едно движение.
Тая процедура естествено не е за ежедневно готвене, а като почне консерваторията в по-късен етап на лятото Wink
Да не ви звучи като "една приятелка казала на моя позната", източника е опитен кръчмар  Peace

# 33
  • Мнения: 2 936
Снощи научих за много мързеляв начин за печене на пипер, но на открито - с газова горелка

Тая процедура естествено не е за ежедневно готвене, а като почне консерваторията в по-късен етап на лятото Wink


 newsm10 това се знае на село... баба така правеше зимнина...Mr. Green

# 34
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Когато се пекат чушките с газовата горелка беленето изобщо не е удоволствие.  Sad. За замразен пипер не знам, ама за суров определено не е.
Всяка година така печем чушките за лютеница - голямо чоплене пада, защото изгаря бързо и остава една тънка люспичка, която определено не пада с едно движение.  Grinning

# 35
  • 1st floor
  • Мнения: 9 117
пека само на котлон

# 36
  • Мнения: 5 362
Винаги го пека в чушкопек Peace
Но знам,че става хубав и добре изпечен и в партигрила.
Една позната пече и в оребрен тефлонов тиган Rolling Eyesнезнам обаче как става там.

Общи условия

Активация на акаунт