Прочутия сладко-кисел сос... и още от китайския народ

  • 194 071
  • 181
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 10 825
Тъй като имам едно зайче как мислите дали мога да го направя по рецептата за пилешко?
Т.е. ясно че мога да го направя, ама дали ще се получи добре newsm78

# 16
  • Мнения: 1 951
Тъй като имам едно зайче как мислите дали мога да го направя по рецептата за пилешко?
Т.е. ясно че мога да го направя, ама дали ще се получи добре newsm78

Ами, да, защо да не е вкусно  Grinning
Заешко в сладко-кисел сос  Whistling

# 17
  • Мнения: 1 494
А паниран заек е....асолютна вкусотия. И пак може да се гарнира със сос.

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Леле, каква вкусна темичка!   chef

# 19
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 395
Станала съм спец на Пиле в сладко- кисел сос  bowuu Мъжът ми е възхитен, а аз ставам все по- добра с всеки следващ път, когато го приготвям  Grinning

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Станала съм спец на Пиле в сладко- кисел сос  bowuu Мъжът ми е възхитен, а аз ставам все по- добра с всеки следващ път, когато го приготвям  Grinning
Давай рецептата веднага!  Rolling Eyes
Моля!  Sad

# 21
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 395
Този път ще се отчета, защото преди време съм те пропуснала  Heart Eyes


400 г пилешко филе
1 ч.ч.компот от ананас
1 ч.ч.пилешки бульон
150 г грах ( млад )
1 глава лук
по 1 залена и 1 червена чушка
1/4 ч.ч. ябълков оцет
3 с.л. сухо бяло вино
2 с.л. соев сос
1 с.л. мед
2 с.л. олио
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. смлян джинджифил

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Смесва се половината от соевия сос, виното, джинджифила и се мариноват хапките за 1 час.
Слагат се в тенджерка нарязаните чушки, лука ( на филийки ), граха и се задушават докато омекнат леко. Изваждат се в чиния. В тенджетата се налива бульона, меда, оцета и останалия соев сос и се оставя да заври.
Нарязва се ананаса на кубчета се оставя да се изцеди..Разтваря се нишестето към ананасовия сок и постепенно се прибавя към соса. След като заври температурата се намаля и се оставя да къкри докато леко се сгъсти, бърка се постоянно.
Добавят се хапките и се задушават до омекване. След това се слагат ананаса и задушените зеленчуци и след минута ястието е готово. Поднася се върху задушен ориз.


# 22
# 23
  • Мнения: 1 288
много вкусни рецепти. непременно ще ги пробвам   chef

# 24
  • София
  • Мнения: 1 423
Тарталета, благодаря ти за рецептата!   bouquet
Ние с мъжа ми обожаваме пиле в сладко-кисел сос.   chef

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Тарталета, едно огромно Благодаря!   bouquet

# 26
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 395
Моля, моля, за нищо. Ама вземете да я пробвате и да се похвалите с добри резултати.

# 27
  • Мнения: 2 697
Девойки, специални благодарности за тези, които са дали рецепти. Обожавам китайска кухня и нямам търпение да пробвам да сготвя нещо от рецептите ви  bouquet  bouquet  bouquet

# 28
  • Пловдив
  • Мнения: 4 385
Сосчето и аз го направих, стана много вкусно. Peace

# 29
  • Мнения: 2 697
А аз само като чета рецептата на Тарталетка и направо слюноотделям вече...Нямам търпение да я опитам скоро Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт