Любим чай

  • 5 229
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 10 758
Мента и липа.

# 46
  • Мнения: 2 070
Earl Gray с малко мляко. Mого харесвам аромата на бергамот.

Ей на това много им се чудя на англичаните. Да убият прекрасния чай с прясно мляко.  Sick Не им я долюбвам комбинацията. Иначе аромата е страхотен на този чай.

# 47
  • Мнения: 936
И за мен комбинацията чай+ мляко е  Sick
Как можах да забравя прекрасния Ърл Грей, много е хубав.
Станаха и интересни тези комбинации от ябълки и канела, ще ги потърся.

# 48
  • Мнения: 2 353
  Студен, газиран, от хмел.

# 49
  • София
  • Мнения: 6 999
Зелен с много захар. /на мен това ми е сутрешното кафе/

Мога да пия всичко, което ми предложат, но съм пристрастена към зеления и се дразня адски, когато в някое заведение няма такъв.

# 50
  • Мнения: 364
Чай от лайка, с малко мед и лимон! Peace

# 51
  • Мнения: 397
Лимон + джинжифил! Невероятен е! Peace

# 52
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Ох момичета, напомнихте ми за един гранулиран чай цитрон, който баба ми правеше преди. Дали съществува още туй чудо  newsm78 - направо беше страхотен.

# 53
  • Мнения: 5 140
Мента, бъз и липа са ми любими.

# 54
  • Мнения: 98
Черен с мляко, Студен чай с много лимони и без подсладител, и Ерл грей- мисля че това е жасминов чай.

# 55
  • Мнения: 2 070
Ърл Грей не е жасминов, освен, ако самата марка не предлага и такъв, аз само за бергамот знам.
Има също голяма разлика между само жасминов чай и зелен чай с аромат на жасмин, първият ми е по-любим. Като бях на гости на баща ми в едно градче в Испания, където живее, беше през септември, навсякъде беше цъфнал жасмина и аромата, който се носеше из въздуха беше невероятен, цялото градче беше пълно с жасмин... И миризмата е различна така от тази на чая в изсушен вид.
Веднъж асистирах на една корейка по един нейн проект, ходих насам-натам с нея и се налагаше и да се храним заедно и по кафета да ходим. Тя пиеше зеления чай в огромни количества, никога не му слагаше захар и винаги изчакваше градусите да паднат малко, според нея до към 80 трябва да станат, за да сложиш пакетчето да се запари и то за не повече от 3 минути /както по принцип се съветва за чай/. Един пък колега японец също го пиеше много и то винаги по време на ядене, защото така помагал да се усвоят ли, разградят ли по-лесно мазнините от храната. Затова и не надебелявали много хората от Изтока.
Мъж ми пък прави черния чай и липовия по различен начин от другите. Черния го слага да кипне за секунди, но го прави доста силен де, концентриран, а после го разрежда допълнително с вода, става по-различно от моя, аз просто правя запарка за 2-3 минути, неговия е по-вкусен и с много захар.

Ябълка с канела ми е   Sick може би защото не обичам и щрудел и като цяло ябълка в кексове, готвена, а канелата чак наскоро я огкрих за себе си, но в комбинация само с млякото с ориз или с капучино, класическо.

# 56
  • Мнения: 4 473
Студен чай пия единствено. Друг - само в най-краен случай, като лек.

# 57
  • Мнения: 8 462
Зелен,зелен,зелен,зелен,зелен!
Може и с жасмин,може и без.
Без захар и без мед.
Невероятно удоволствие.Стигам до 2-3 литра на ден-слабичък го правя.

# 58
  • Мнения: 803
Черен (на Тwinings), ягода, малина (на Pickwick)

# 59
  • Мнения: 3 622
Липов цвят, мурсалски и мента  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт