Carow Alt : Eating in the Raw

  • 8 029
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 817
Adkosan, в България я няма до колкото разбрах. Аз си я поръчах от Англия на английски.

# 46
  • Мнения: 6 958
ZiMa къде си, що не се мяркаш при нас  Hug Сигурно си заета с изпити, а и си се заела с книгата, за което благодарим  Hug

# 47
  • Мнения: 323
Adkosan, в България я няма до колкото разбрах. Аз си я поръчах от Англия на английски.

Значи няма да стане.  Много мерси   bouquet

# 48
  • Мнения: 1 817
Миранди мила, исках да ти пиша и миналия път, че учене, работа и майстори ми отнемат почти цялото време. Но явно само съм мислела, че съм ти писала, а не съм... Hug

# 49
  • Мнения: 1 817
Adkosan, в България я няма до колкото разбрах. Аз си я поръчах от Англия на английски.

Значи няма да стане.  Много мерси   bouquet

Спешно ли ти трябва? Мога да ти я купя и да ти я пратя до бг, но не знам колко ще струва доставката от Германия до България. Иначе самата книга беше 13-14 евро някъде.

# 50
  • Мнения: 323
Спешно ли ти трябва? Мога да ти я купя и да ти я пратя до бг, но не знам колко ще струва доставката от Германия до България. Иначе самата книга беше 13-14 евро някъде.

Спешно не, просто си мисля, че е от книгите които човек трябва да има в библиотеката си. Щом не е само в Англия ще я потърся в Брюксел, имаме приятели там. Ако не успея да я намеря, ще ти пиша. Благодаря ти   Hug

# 51
  • Мнения: 6 958
Миранди мила, исках да ти пиша и миналия път, че учене, работа и майстори ми отнемат почти цялото време. Но явно само съм мислела, че съм ти писала, а не съм... Hug


Вече съм по спокойна, важното е че си онлайн из форума, когато се освободиш ще се виждаме из нашите теми  bowuu Успешни изпити, а аз продължавам да следя темата ти   bouquet

# 52
  • Мнения: 1 817
Adkosan, ето ти линк, на който познатите ти от Брюксел могат да я поръчат. В книжарниците я няма, а само в интернет.
http://www.amazon.com/Eating-Raw-Beginners-Healthier-Raw-Food/dp … 699903&sr=8-1
Стурва 10,88 английски лири.
Ако не стане, пиши. Може и на лични. Не е проблем да ти я купя и пратя!  Hug

# 53
  • Мнения: 1 817
Вече съм по спокойна, важното е че си онлайн из форума, когато се освободиш ще се виждаме из нашите теми  bowuu Успешни изпити, а аз продължавам да следя темата ти   bouquet
Мирандичке, много се радвам, че си се сетила за мен!  Hug
В банята паднаха половината плочки над ваната, а газовия бойлер отказа да работи и всеки ден майстори. В чудо се видях. Половинката я няма по цял ден в къщи и аз трябва да се занимавам с такива проблеми  Crossing Arms . Ходя и на работа, защото пари нема и трябва да се действа  Laughing . А за октомври готвя 7 държавни  Crazy ... Обаче днес вече не издържах и лежах цял ден в леглото!  Mr. Green
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА СПАМА!!!   bouquet

# 54
  • У дома
  • Мнения: 1 741
ZiMa , успех с майсторите! И аз ги имам, че и трудно се разбираме, защото почти не говорят английски, голям зор видях с тях.

А за книгата не се ядосвайте, че я нямате. Ще пуснем рецептите тук, това е най-ценното от цялата книга.

# 55
  • Мнения: 323
Adkosan, ето ти линк, на който познатите ти от Брюксел могат да я поръчат. В книжарниците я няма, а само в интернет.
http://www.amazon.com/Eating-Raw-Beginners-Healthier-Raw-Food/dp … 699903&sr=8-1
Стурва 10,88 английски лири.
Ако не стане, пиши. Може и на лични. Не е проблем да ти я купя и пратя!  Hug

ZiMa, благодаря ти  Hug

# 56
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Eto neshto ot men:

Сурови храни

Увод

Малко хора знаят, че скритите съкровища, семена, ядки и бобови, могат да освободят техните ензими и хранителни вещества след специална обработка. Оcbен че те са една от силните храни в природата, кълновете са богати на фибри и помагат за причистваенто на дебелото черво и организма като цяло. Някои съдържат и вечества като genistein с анти-канцерогенно влияние. Тези растения са най-полезни за организма докато те са в процес на поникване или покълване. Най-лесния начин да се стимулира поникване е културите да се накиснат във вода за известно количество време. При бобовите растения например тяхната форма се запазва. Поникването е идеално когато искате бобовите растения да запазят целостта си. Като допълнителна стъпка приемаме покълването, след като бобовите и семената са поникнали те трябва да се изцедят и поставят в специален контейнер за покълване. Например люцерна и други подобни имат уникален вкус и различна консистенция. Кълновете, които добиете имат годност между 5 и 6 дни преди да станат горчиви. Важно е да се изполват само сурови, за предпочитане от орничен произход семена, ядки и бобови.

Поникване
Изплаквате културите и ги накиствате в причистена вода за определено време (виж таблица 1) покрити с марля. Те трябва да се държат на стайна температура. След това културите се измиват няколко пъти с вода и са готови за употреба.

Покълване
След като са поникнали културите те вече са готови за покълване. След като ги изцедите добре, ги поставяте в специялния контейнер за покълване, покривайки ги с марля, за да дишат. Изчаквате определеното време за покълване (виж таблица 1). Когато са готови ги изплакнете няколко пъти с вода и консумирайте до 6 дни.

таблица 1

Култура                  Време за поникване   Време за покълване
Люцерна                           8 часа                         2-5 часа
Бадеми                         8-12 часа                          12 часа
Ечемик                         6-8 часа                            2 дни
Елда (buckwheat)         6 часа                            2 дни
Кашу                         2-2.5 часа                             -
Леблебия                              12 часа                            12 часа
(Kamut)                               7 часа                              2-3 дни
Леща                               8 часа                             12 часа
Боб мунг (mung beans)   1 ден                              2-5 дни
Синап                                    8 часа                              2-7 дни
Ядки (и други)                     6 часа                                  -
Овес                                     6 часа                                 2 дни
Тиква                                     8 часа                                 1 ден
(Quinoa)                                     2 часа                                 1 ден
Репички                                     8 часа                               2-4 дни
Червена детелина                     8 часа                               2-5 дни
Ръж                                     8 часа                                 3 дни
Сусам                                     8 часа                              1-2 дни
Шпелта (spelt)                     7 часа                                 2 дни
Слънчоглед                     2 часа                              2-3 дни
Орехи                                      4 часа                                   -
Жито                                      7 часа                             2-2.5 дни
Див ориз                                       9 часа    3 (до 5) дни


Рецепти

Крем „Джулиано”

Продукти:
•   1 1/2 чаши поникнали орехи, кашу или други ядки по избор
•   1/3 чаша прясно изтискан портокалов сок
•   2 супени лъжици накълцани фурми
•   Няколко капки бадемива есенциа (по избор)
Сложете всички продукти в блендър (blender) като спирате от време на време и oбирате по стените. Проверsвайте на сладост и консистенция и пожеланиe добавете още фурми. Добавете допълнително водаq ако крема е много твърд. Продължете докато крема е пухкав и гладък. Използвайте веднага.

# 57
  • Мнения: 1 817
Хот мама, благодаря ти!   bouquet  bouquet  bouquet

# 58
  • У дома
  • Мнения: 1 741
ZiMa  ,
много съм зле със словореда на български вече, не ми се смейте много.

# 59
  • Мнения: 1 817
Хот мамо, аз също съм позабравила малко и граматиката, и думичките, но нали ни се разбира  Grinning !
Не се притеснявай изобщо!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт