съставки
1пиле,
4 добре узрели домата ,
2 големи 4у6ки ,
1 лук ,
скилидка 4есън,
120 гр хамон серано(шунков салам ),
1/2 4ашка бяло вино (50 -100гр), зехтин ,
сол и 4ерен пипер
изпържваме пилето (нарязано на пар4ета )в тиган , да порозовее от вси4ки страни . в друг тиган запържваме 4есъна и лука , когато лука стане прозра4ен се добавя шунковия салам нарязан на малки куб4ета и 4у6ките нарязани на тънки ленти4ки .след около 10 мин се добавят нарязаните домати и половината 4ашка вино. след малко се добавя запе4еното пиле и се оставя да клокне на бавен огън за около 15 мин .
това е оригибална рецепта за пиле ал 4илиндрон която съм взела от този сайт
http://www.sabormediterraneo.com/recetasmes/r19.htm
правила съм го няколко пъти , но обикновено го правя с по- малко домати ,за по -малко сос.