Deutschland kocht ( Немска кухня)

  • 57 866
  • 193
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
  • Мнения: 6 353
Мерси    bouquet , знаех си ,че има нещо повече от захар .Обаче сега като чета продуктите  ooooh!  ,направо не знам дали бих се осмелила да го направя  Simple Smile

# 16
  • Мнения: 1 610
Естествено, продуктите са "или".Пробвай с ябълката, настъргана или сок,не е супер зле. Peace

# 17
  • Мнения: 4 138
за зелето -ако ще е българско, режете го с ренде. май имаше някакво вьорнер. ако ще се слага в каче, не съм наясно, ама си мисля, че се прави кат нашето кисело горедолу. обаче майсторлъка е после. в една тензухена торбичка се слага дафинов лист, вахолдерберен, зърна черен пипер. една ябълка се нарязва на ситно. може да се сложат малко свински цици са вкус. всичко това се поставя със зеленцето на котлона и се оставя да заври. и така 10 пъти. оставяш да изстине, пак топлиш. на финала вадиш торби4ката със подправките. става наистина много добро. ако цялата процедура се прави 2 дни вкусът е божествен. лепи се директно на дупето, особено ако е гарнитура към някоя мазна мръфка hahaha

# 18
  • Мнения: 592
на мен неЩо не ми стана ясно zа какво кисело zеле говрите? Тмно 4ервеното дето е съсъ zахар и пар4енца ябълка или zа българско си кисело zеле?

Матакосмата, не е ли малко сложна таzи про4едура? Свекито прави ка тъмно4ервеното с то тенzухене торби4ка с подправките, но тя тогава каzа, 4е го купила съЩата сутрин от паzара  newsm78 Ще вzема да я питам, да не би аz да се бъркам, но като вкус беШе като това тъмно4ервеното в бурканите.

# 19
  • Мнения: 1 610
За Sauerkraut говоря аз. Другото е Rotkraut. Поздрави   bouquet

# 20
  • Мнения: 592
Как да си приготвим българско кисело zеле на вкус , с немско нали4но

Продукти

2 кутии кис. zеле Mildesa
4ервн пипер
4ерен пипер
КИМИОН, не копър ( греШката емоя  sorry Stop
вегета
дафинов лист
мас
пуШени свинки гърди или всякъкъв друг пикантен вурст дето му приляга

Приготвяне

Иzплакваме zелето,
поставяма го в тенджера под налягане
слагаме вси4ките подправки в zелето,
Вегетата я раzреждаме с води4ка, дас е плу4и брйуе
и добадяме и нея.
Раzбъркваме добре, поставяме месото и маста ( може или олио).
Затрявряме тенджерата и варим около 20 мин.
Като първо на силен огън докато zавки и после  на слаб.


 Tipps:
Ако слагагате каслер, го сложете към края, 4е ина4е става твърд като подметка.
Или слагате каслера в баратШлаух и го скагате във фураната, така хем фурната 4иста, каслера со4ен.
Иzполzвам тенджера под налягане zаЩото става по_брzо, не вдига пара и малко смърди.


  chef

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 08:22 от Morena

# 21
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Цитат
Отворете готварските тефтери немски мами и споделете своя опит!!ТАЗИ ТЕМА Е САМО ЗА НАС!
  Shocked

Объркахте отчетния подфорум ли?

Само немски майки могат да пишат и споделят немски рецепти тук, така ли?

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 359
Цитат
Отворете готварските тефтери немски мами и споделете своя опит!!ТАЗИ ТЕМА Е САМО ЗА НАС!
  Shocked

Объркахте отчетния подфорум ли?

Само немски майки могат да пишат и споделят немски рецепти тук, така ли?
Подкрепям.
Тема за немска кухня е едно, а тема само за готвене на немски майки - съвсем друго. Темата за немските мами е в "Чужбинския" ето я

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 13:30 от Зелена мамба

# 23
  • Мнения: 373
Както сте я подкарали "немски мами", темата ви завря от рецепти.... newsm10

# 24
  • Мнения: 592
Знам Ласкова, не сме много активни zа сега, но това се дължи на това, 4е от готвене не остава време zа вписване на рецептите. А при мен проблемът е друг, аz искам да вкарам и снимки, а все оЩе не съм си ги вкарала в албум.

Риен, един ?
Ние само немски рецепти ли трябва да вписваме или просто всякакви, каквито zнаем?
Аz например оби4ам немската кухня, но не готвя гут бйургерлихе кйухе. И ако е само zа такива рецепти, доста см го zакъсала.

# 25
  • Мнения: 1 610
Зауър братен със сос от червено вино от сърфлайн

800 гр. телешко от Унтершале(нямам идея коя част е таzи  при българското теле )
1 морков
1 корен от магданоz
1/4 глава целина(селери)
1_2 дафинов лист
1 клонка тамян или 2 щипки сух
3/8 л. бургундско червено вино
1/8 л. винен оцет
1/4 л. вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
50 г. сланина(феттер шпек)
4 с.л. олио
2 с.л. доматено пЮре

Миеш месото и го подсушаваш и оставяш настрана, накълцваш zеленчуците на средно големи парчета и с другите подправки ги иzсипваш в дълбока и тясна тенджера(аz полzвам таzи zа варене на аспержи). Слагаш месото и го поливаш с виното, слагаш водата и оцета да zаврят, иzчакваш да иzстинат да можеш спокойно да си държиш вътре пръста и ги ливваш и тях в тенджерата. Затваряш тенджерата и оставяш zа 1_2 дни(2 е по_добре) в хладилника като чат пат обръщаш мръвката да се накисне добре от всякъде.
Преди да печеш zагряваш фурната до 200 градуса, подсушаваш пак месото и до натъркваш със солта и пипера. Наряzваш на кубчета сланината и я слагаш да се поzапържи с олиото в дълбок тиган, когато стане роzова слагаш и месото и пържиш от всички страни хубаво, иzсипваш маринатата и zеленчуците в тигана и добавяш доматеното пЮре. Като се раzтвори хубаво прехвърляш всичко в една тава, покриваш с фолио и слагаш във фурната. Минимум 2ч. му трябва, но отива към 3 обикновенно. Когато е готово пасираш соса и zеленчуците, режеш мръвката на филии и поливаш с пасираната смес. За гарнитура си zнаеш_кльос, мльос или брат картофелн

Отговор на мопси> surfline , виж какво намерих: " Die Unterschale ist ein Teilstück aus den Aussenseite der Keule vom Rind. Zu den Unterschale ist ein weiteres Teilstück zuzurechnen, die Rolle. Die Unterschale  hat nicht so feinfasriges Fleisch  wie die Oberschale  und eignet sich daher zum Schmoren oder Braten." http://www.lebensmittellexikon.de/u0000030.php
 
 

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 21:02 от rien

# 26
  • Мнения: 1 610

 
Момичета, Ласкова, Бу и Мамбата...Добре дошли сте в тази тема, както и в немската. Hug  Няма значение къде живеете... Предположих , че няма да е така интересно на останалите да се присъединят към нашия приятелски кръг.
Мамба,похвално и много услужливо менние, но ние си знаем темата в чужбинския  Mr. Green . Отворих тема ,за да си намираме по-лесно рецептите, които си даваме именно в чужбинската тема. Понеже там изписваме една тема на 3-4 дни и е абсурдно да откриеш еди кое си тирамису, например. Wink  А този сладкиш не е немски нали?  Party  И тъй като обичаме да има основна идея, макар никога да не я спазваме, темата я започнах като немска кухня от различните региони.
Ласкова, готварски рецепти не се пишат за норматив.  Wink А и аз искам снимки да сложа.   Grinning И да изпробвам на другите идеите.  Flutter
Ники, аз ще си напиша доматите шмеркезе, а те не са немска кухня. Нали се сещаш, почваме една тема на един принцип, а после ни идват идеите. Peace Пиши , каквото ти сърце сака!

# 27
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Тема за немска кухня е едно, а тема само за готвене на немски майки - съвсем друго.
Tired

По-добро и със сигурност - по-полезно ще е темата да е за немска кухня - просто. Вярвам, че любовта към готвенето е достатъчна за образуване на приятелски кръг, ако и кухнята в дадена тема да е национална.
Иначе, как да го кажа... да не се обиди някой, но даже да имам интерес към немската кухня, надали ще ми е интересно да чета тема, която е озаглавена и с ясна таргет-аудитория, от която не съм част и в чието начало пише ТАЗИ ТЕМА Е САМО ЗА НАС!...

# 28
  • Мнения: 3 423
Може ли и аз да се включа.
На мен ми е по-изгодно да разбирам
темата като "ето, баш като за нас е
таз тема, дайте да споделим някоя и
друга рецепта, та да сме си полезни
една на друга, пък ако някоя колежка
зажаднее за айсбайн, тук да надзърне".
Даааа, така разбирам аз.
Обаче други разбират друго.

Аз ям френска кухня предимно, немската
не я уважавам особено, затова няма да
се включвам тук редовно, но искам само
да вметна, че има разлика между айсбайн
и айс ам щил. Едното е джолан, другото
сладолед, тип ескимо. Ако поръчвате, не
се подлъгвайте. Та така. Сетя ли се за
нещо, ще пиша пак.

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Темата може да остане като Немска кухня и както някой беше питал по-горе да се пишат наистина само немски рецепти и разбира се от всички, така би била полезна и на останалите потребители.
За останалите рецепти, моля действайте не като немски мами..., а като всички нас! Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 мар 2007, 08:21 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт