125 грама шоколад
125 грама захар
пакетче ванилена захар
3 яйца
75 грама брашно
щипка сода
за глазурата:
100грама шоколад
3-4 супени лъжици течна сметана
Разтапят се на умерена температура маслото и шоколада (аз лично използвам най-обикновеното масло на което пише "Краве масло", точно 125 грама е;), колкото до шоколада взимам от този в синя опаковка "Фин млечен")
Яйцата и двата вида захар се разбиват докато сместта побелее
В купа се сипват брашното и содата, след което се добавят останалите две смески. Пече се на около 200 градуса, в зависимост от фурната, по принцип се изпича за около 15-20 мин, проверявайте със стария трик с клечка за зъби.
Докато се пече тестото разтопете шоколада за глазурата, като добавите съвсем малко вода, колкото да не загори(ако го разтапяте в микровълнова, пак се добавя вода, но и се слага прозрачно фолио) След като шоколада е вече разтопен, добавете сметаната и разбъркайте.
Когато извадите тортата от фурната залейте с глазурата.
Може да се яде както топла, така и студена!