Обикновенно кисело мляко или йогурт?

  • 7 400
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 258
който има възможност е най-хубаво да си закупи уред за квасане на мляко и поне да знаете какво давате.[/quote]


Лио,я кажи къде ги има тези уреди...За пръв път чувам за такова нещо,но определено ще ми е полезно-сигурна съм...

# 16
  • Мнения: 6 206
Цитат на: Liorena
йогурт Laughing ужасно смешно звучи на български Laughing , който знае френски е наясно какво имам предвид.

та, йогуртът на Данон, ако се визира не е нищо друго освен предимно нишесте. ако се цели даването на нишесте - да, това е продуктът -, но това не е кисело мляко.....
в смисъл, че не трябва да се заблуждава една мама, че давайки йогурт = бацилус булгарикус.

който има възможност е най-хубаво да си закупи уред за квасане на мляко и поне да знаете какво давате.

Абсолютна истина.
Всъщност малко от киселите ни млека са всъщност кисели, поне така съм чела. Аз ям Фибела. Данон не бих яла, нито дала на детето си, защото вътре бацилус булгарикус йок. Нишесте, оцветители и консерванти. А мерси съм.
Дори бях чела, че са ги принудили да сменят името, защото нямат общо с киселото мляко и тогава на някой от маркетинга му хрумнало "йогурт". Но разбира се, това е само четено, може да има тук някой от кухнята, да каже как стоят нещата.

# 17
  • Мнения: 1 341
Цитат на: Liorena

който има възможност е най-хубаво да си закупи уред за квасане на мляко и поне да знаете какво давате.

Я и на мен ми стан интересно за този уред. Майка ми си го заквасява в тенджера, но я увива в кърпа, за да е топло. На какъв принцип работи този уред?

# 18
  • Мнения: 7 821
Давам йогурт за разнообразяване на десерта, но са по-големи. Много по-често давам просто кисело мляко с настърган плод и бисквити и това препоръчвам! Давам и обикновено кисело мляко с 1ч.л. домашно сладко.
И според мен е пълно с оцветители, а и плодовете които са сложени (ако въобще ги има) са неподходящи за бебета (ягода, малина и др. горски плодове).
Успех в избора

# 19
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Цитат на: SAYONARA
който има възможност е най-хубаво да си закупи уред за квасане на мляко и поне да знаете какво давате.



Лио,я кажи къде ги има тези уреди...За пръв път чувам за такова нещо,но определено ще ми е полезно-сигурна съм...[/quote]
 Въпроса ти е към Лио,виждам че явно не го е видяла и не ти е отговорила и за това ще ме извините и двете,че се намесвам аз Wink Уредите за квасене ги има в магазините за дом.електроуреди.Който намери и реши да си купи съветвам едно:питайте дали продават резервни бурканчета!!!!!!!Доста бързо и лесно се чупят,особено в "сръчни" ръце като моите!!!

# 20
  • Букурещ
  • Мнения: 7 836
съжалявам, не съл влизала тук от вчера и не съм видяла, иначе знаете веднага отговарям.
Значи biliana333 явно има по-добро инфо от мен.
Нашият уред за квасене на мляко го имаме (да не ми се смеете Embarassed ) от 1986г, когато ни бяха на гости от Франция едни приятели на майка ми, художници, които ни го подариха.

За БГ нямам идея къде се продават, но biliana333 нека да каже, ако знае по-подробно, аз не знам.

нашите бурканчете са още читави, не знаех, че трябва да имаш резервни.

biliana, ти къде си виждала?

сега, то не е казано, че само с такъв уред се кваси мляко, бабата на мъжа ми си го кваси и до ден днешен в буркани, от домашно прясно мляко, аз по принцип не обичам кисело мляко, не ям, никакво, но домашно квасено мляко - много ми харесва.

# 21
  • Мнения: 2 258
Много ви благодаря за инфото:)Майка ми също подквасва мляко  без уред,но предполагам,че с него ще е по-удобно....Оз също ще се разтърся и поразпитам за такова чудо....

# 22
  • Мнения: 6 206
А интересно какво мляко ползвате за подквасване.
Защото за мен да се подквасва има смисъл само  домашно прясно мляко. С пастьоризирано е безсмислено.

# 23
  • Букурещ
  • Мнения: 7 836
Цитат на: PoliaSp
А интересно какво мляко ползвате за подквасване.
Защото за мен да се подквасва има смисъл само  домашно прясно мляко. С пастьоризирано е безсмислено.


домашно, да, ама не всеки има възможност.

# 24
  • Мнения: 4 414
Цитат на: PoliaSp

 Данон не бих яла, нито дала на детето си, защото вътре бацилус булгарикус йок. Нишесте, оцветители и консерванти. А мерси съм.

и аз така:)
Цитат на: PoliaSp
А интересно какво мляко ползвате за подквасване.
Защото за мен да се подквасва има смисъл само домашно прясно мляко. С пастьоризирано е безсмислено.

съгласна! не виждам смисъл да купуваш прясно мляко от магазина, за да си го квасиш. пастьоризацията, обаче е варене на млякото при Т над 100 градуса и се прави, с цел да се убият бацилите...домашно или купешко, мен ме е страх да давам непастьоризирано/неварено/ мляко...ние все още не ядем кисело мляко, де:)

# 25
  • Мнения: 6 206
Абе, усетих аз, че думата не ми е много много ясна. Embarassed
Карай, важното е, че съм била на прав път. Grinning

# 26
  • Мнения: 883
Е, аз си квася със сварено прясно мляко (домашно). Ако е изтинало го стоплям за една минута в микровълновата, слагам в чист буркан 2 супени лъжици кисело мляко ( Бор-Чвор) и бавно изливам стопленото прясно в буркана, като бъркам непрекъснато. Слагам капачка, увивам буркана с 2 кърпи и го слагам до парното- след няколко часа млякото е готово. От това мляко не давам на детето- ядем го двамата с мъжо.

# 27
  • Spain
  • Мнения: 3 750
аз давам  йогурд на Гери ,но като десерт .... някак не съм и помисляла да заменя някое хранене с кис мляко . като цяло примерно в 4ужбина - под йогурд разбираме кисело мляко . тук  това си имаме Simple Smile - давам детския на данон - гледам да е подсладен  възможно наи малко ,но да си е слади4ък (натурален момата не иска) . в тука6ните йогурди наистина липсва бактерията - която до колкото съм 4увала спомага за доброто храносмилане . другото което трябва да знае6 е 4е кис мляко/йогурда трябва да бъде възможно най много обезмаслен , с по голям процент -разхлабва

# 28
  • Мнения: 4 965
Лично мнение: квасено домашно кисело мляко - след навършени 9 или 10 месеца; купено кисело мляко (само определени марки) - след навършени поне 18 месеца; йогурт - след 2 г.; йогурт или кисела мляко на "Данон" - никога (дори детето да е на 50 и ... години  Wink ).

# 29
  • Мнения: 2 952
Какво зна4и кисело мляко и каво йогурт .По-скоро каква е разликата ....ние тук на киселото мляко казваме йогурт...то е даже преводно така ...

Общи условия

Активация на акаунт