За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 18 802
  • 474
  •   1
Отговори
# 375
  • под тепетата
  • Мнения: 9 319
Сакън, не хвърляй! Слагам в теста- питки, мекици. Замразявам, ако ми е много .

# 376
  • Мнения: 36
Благодаря за съветите.

Така ще я прецедя, че обичам извара, но да не е суха.

За суроватката много пъти съм срещал като инфо, че печивата стават хубави с нея, сега е момента да пробвам. 🙂

П.С. ще си спретна един тутманик. По рецепта е 100 мл. вода и 100 мл. прясно мляко. В случая водата да бъде заменена със суроватката, нали?

# 377
  • Sofia
  • Мнения: 26 400
Може и само с нея,т.е.200мл

# 378
  • Мнения: 6 730
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?

# 379
  • Мнения: 3 350
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?
На зеленчукови слагам галета, не хляб. Ако хлябът ти е сух, просто го препечи на фурна на грил режим и си направи сухар, от него - галета.

# 380
  • под тепетата
  • Мнения: 9 319
Крутони за крем супа.

# 381
  • Мнения: 39 405
Или си правиш "кубети" за домашен снакс.

# 382
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 161
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?
Правиш го на галета и става за панировка. И за попара става. Или го изхвърляш.

# 383
  • под тепетата
  • Мнения: 9 319
Пържени филийки!

# 384
  • In transit
  • Мнения: 11 853
Мерси. А към какво добавяте стар хляб освен на кюфтета с кайма, кнедли, пудинг ... на зеленчукови кюфтета слагате ли ?
На зеленчукови кюфтета предпочитам картофи да сложа.

Хлебен пудинг с ябълки, орехи и мед


Студена доматена супа

# 385
  • Мнения: 6 730
аз пудинга с кашкавал и яйца го правя.
на галета ми е трудно. с какво правите галетата ?

Не ми се хвърля. Имаме тук в гората един малък парк с животни като кози, кокошки, сърни и прасе и всичко живо се носи от паркинга с торби със сух хляб. И лебедите на реката много обичат . Но аз не съм по хвърлянето на хляб. Ще прегледам и за други възможности.

# 386
  • Мнения: 12 891
Галета обикновено в чопъра мятам и меля на импулси докато ми хареса колко едро е станало. Иначе на крутони за супа или ей така както купените кубети да си ги хрупате като че ли най-бързо се изяжда. А пък хляб носи и на замразяване, ако сега не ви се яде нещо такова а пък искаш да го запазиш.

# 387
  • Мнения: 2 481
Хляб на парченца и смесен с продуктите за баница - яйце, сирене, кисело мляко и сода, става доста наподобяваща тутманик измишльотина.
Някакви гризини от рода на Bake rolls също могат да се постигнат.
Пълнен хляб също. С чесън, масло, кашкавал и каквото ви хрумне, във фолио и запечен.

# 388
  • При децата ми
  • Мнения: 6 078
Правих ризото с пилешко и зеленчуци снощи, но много се се сгъстило. Може ли да го оправя, ако налея малко гореща вода. Имах пилешки бул н, но свърши, сложих го всичкия на ризотото.

# 389
  • Мнения: 3 350
Може, но трябва пак малко да го клокнеш или запечеш.

Общи условия

Активация на акаунт