Ястия с дивеч (заек, фазан, пуйка, кон, куче и др)

  • 36 880
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 277
Ооо не,лисицата мирише ужасно и пренася всевъзможни зарази,не се яде NaughtyПъдпъдъци приготвям в патлажан.Издълбавам и посолявам патлажана и докато се оцеди запържвам лекичко пиленцето,задушавам отделно лук,морков,гъбки и издълбаното от патлажана.Сипвам от тази плънка на дъното,мушвам птичето и допълвам пак с плънката,слагам един резен домат отгоре и захлупвам с капачето на патлажана.Пека в тавичка под фолио около 2 и половина часа,стават мозък Hug

Благодаря ти Hug!

# 46
# 47
  • Мнения: 4 970
Пепчо, мерси за рецептата Hug В момента дори мъжа ми е на лов.Вече имат слука, та почвам да вадя рецептите Joy

# 48
  • Мнения: 9 114
Пепчо, мерси за рецептата Hug В момента дори мъжа ми е на лов.Вече имат слука, та почвам да вадя рецептите Joy

ааууу ама ти много рано получаваш информация  #Crazy  Те в момента ли го изследват? 

И моя е, ако се прибере до два часа, значи има   Laughing Ако ли закъснее - значи са останали за нощно  Shocked



Всъщност той вече два пъти носи, та съм заредила добре. Мислех да го правя на кайма, защото не бях готвила точно такова до сега но  така приготвено стана много крехко. Той все хвали там ловците как вкусно го приготвили. Но в понеделник като опита - с известна доза песимизъм в началото - каза, че е много по-вкусно от тяхното  Blush

# 49
  • Мнения: 9 114
Пак аз  Wink

Глиган с вино

# 50
  • Мнения: 9 114
Имам спешен въпрос към лично готвилите или участвали в готвене на сърни  Praynig

Как се процедира с месо на сърна /сръндак де/ - изкисва ли се или не? Сухо ли е или не? Освен на кайма за какво друго става - задушено със зеленчуци,  кебап - мисля да. Но печено?  Сушено на пастърма? 

# 51
  • Мнения: 6 155
Имам спешен въпрос към лично готвилите или участвали в готвене на сърни  Praynig

Как се процедира с месо на сърна /сръндак де/ - изкисва ли се или не? Сухо ли е или не? Освен на кайма за какво друго става - задушено със зеленчуци,  кебап - мисля да. Но печено?  Сушено на пастърма? 
Сухо е  Confused На кебап или задушено със зеленчуци е най-добре.
Преди няколко дни правих печено под фолио и шпиковано с сланина. Преди това кисна няколко дни в оцет. Месото стана крехко на конци, но остана вкусът на оцета.  Crazy
Пържоли от сръндак са като подметка  Mr. Green
Вместо кисненето в оцет, по-добре се получава ако го замразя във фризера месото -  за глиган поне. Но предполагам, че и за сръндака ще има ефект.

# 52
  • Мнения: 2 440
Тези дни готвих фазан, импровизирах и се получи добре. Затова си позволявам да дам рецептата - във вътрешността на фазана се слага ябълка, посолява се, натрива се с къри, слага се в йена и се залива с бяло вино. Пече се до готовност. Стана сочно и леко ястие.

# 53
  • Мнения: 9 114

Пържоли от сръндак са като подметка  Mr. Green
Вместо кисненето в оцет, по-добре се получава ако го замразя във фризера месото -  за глиган поне. Но предполагам, че и за сръндака ще има ефект.



неееееееееее Биби  Naughty станаха вкусни и крехки  Laughing е чак като пилешки не. Но мариновах във водка и съвсем малко бял оцет. След това шпиковах,  правих с ликьор ....... ето това всъщност си оставям като рецепта за филе от сърна Много вкусно беше, щом гнусливите ми тийнове ядоха.   Но следващия път ще е вече замръзнало, та няма да се налага да марисновам, щом казваш. Сега съм заложила пастърма, да видим тя какво ще стане.  Макар, че вече съжалявам защо не оставих цялото филе.
Със зеленчуци  и варианти на задушено им омръзна.
Благодаря, Биби   bouquet

# 54
  • Мнения: 6 155
Е, няма за какво  Hug

Аз моите пържоли нищо не ги правих - директно на скарата. Може би затова е беше такъв резултата  Laughing
Ще пробвам твоята рецепта със сигурност. Много добре изглежда. Почти го бях отписала сърнешкото, че за нищо не става. Обаче проблема май не е в него  Mr. Green

А пастърма как се прави? 


# 55
  • Мнения: 9 114
първо се маринова в бяло вино, ликьор и коняк. С едни подправки е и стои в плик в хладилника завързано в плик -трябва да е 48ч. След това ще овалям в сол, захар пипери и пристискам едновременно 24ч. Пак след това трябва да дръпне - или на въздух или  на решетка в хладилник /както  си правя телешка и свинска пастърми, че нямам място за сушене/ и се надявам до края на другата седмица да го пробваме.

А да - обезкостеното месо, това което не е филе, или пък шол, го направих на кайма и на Чирпански наденички. Като кайма е много вкусно  Embarassed Embarassed пробвахме ги на скарата още вчера. Не мирише, не е мариновано и не е жилаво, което ме навежда на мисълта, че едно замразяване му е напълно достатъчно за мускулатурата.

# 56
  • Мнения: 6 155
Може ли и рецептата за Чирпанските наденички?  Blush

# 57
  • Мнения: 9 114
Заповядай  bowuu Съотношението на каймата е 3/1 части  сърнешка/свинско тлъсто месо. Освен кимион и черен пипер съм сложила и сминдух. Наистина са по-едри от общоизвестните наденички, приличат на кебапчета, но но само външно  Wink

# 58
  • Мнения: 6 155
Леле, Пеп-чо, майстор си...какви неща правиш само  omm omm omm

Последен въпрос  Embarassed Ще стане ли без червата, т.е. като кебапче?

# 59
  • Мнения: 1 906
Имам спешен въпрос към лично готвилите или участвали в готвене на сърни  Praynig

Как се процедира с месо на сърна /сръндак де/ - изкисва ли се или не? Сухо ли е или не? Освен на кайма за какво друго става - задушено със зеленчуци,  кебап - мисля да. Но печено?  Сушено на пастърма? 

На мен това месце ми идва малко сухичко, но мноооого вкусно.
Правя го печено с червено вино и домати. Много лесно и вкусно!

Общи условия

Активация на акаунт