КГБ = Клуб на Готините Баби - 219

  • 20 856
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 5 356
A, тъкмо да попитам и аз за кюфтетата.  Яла съм с доматен сос или с бял сос.извън вкъщи .  Кюфтенцата едни рехавки, сочни,вкусни. Моите стават някак сбити и по-твърди. Аз слагам малко орию  в суровата кайма и ги сварявам предварително. После ги пускам в соса да покъкрят. Друг път слагам сварен ориз в суровата кайма
 и така ги пускам в соса..Пак не са,както искам.  Явно технологията ми не е правилна.
Вие как ги  готвите?

# 61
  • Вила Великула
  • Мнения: 2 044
КАГ, освен да слагат и накиснат хляб в кюфтетата за да стават толкова рехави.
И аз много обичам вредния шницел от кайма, но никога не мога да го приготвя такъв, какъвто съм го яла в заведение. Последно ядох такъв в Перник в едно заведение, което е на пряка на фермерския пазар. Мисля, че се казваше Рио. Има лятото отвън маси и там седнахме. Беше ми много вкусен. Казаха, че там го приготвят.

# 62
  • Мнения: 2 142
КАГ, и двата вида кюфтета -
омесвам каймата с ориз и
във вряща вода ги пускам.

# 63
  • Мнения: 2 008
Да се запиша за днес.

Яжке,някой друг снощи е бил овчар с овцете.
Аз по тава време - от един и половина до  два  месих тесто за мекици😁🤔🙄
Вместо да броя овце свърших полезна дейност.
Сутринта тестото ме чакаше напълнило купата и торбата
Изпържих мекици с и без сирене.
За всеки вкус да има.
Аз обичам със сирене и някакво сладко.Днес беше кайсиево.
Вчера готвих пиле с много лук и картофи,както го готвеше баба.
Картофите да се разварят,а накрая малко застройка с препечено брашно,за да стане гъсто ястието.
Една голяма тенджера със зелеви сърми.
Днес прословутия крем карамел.
Разпратих  по домовете щеркини и утре пак ще дрънкам поне една тенджера.

Грети,аз също пущам кюфтета във врящата вода,но и моите са твърдички с или без ориз.
Имах случай като пуснах кюфтетата и водата порозовя.
Явно боята и  беше дошла  в повече.Кучето и котките я изядоха,а аз драснах чертата на тази фирма завинаги.

# 64
  • София
  • Мнения: 1 746
Предполагам,че Дидиа знае най-точно .Нали има одобрен рецептурник за ДГ и е запозната с ястията .Аз бих напраавила кюфтетата на пара и после само да ги добавя в соса.Така ще са най-полезни и най сочни.

# 65
  • София
  • Мнения: 16 089
Да си дам и моето мнение за кюфтетата, че много ги обичам.
Пл. ги замеса от предната вечер с подправки и малко настърган лук, ориз. Задушава настърган морков и лук, доматен сос,  сипва вода да заври. Пуска ги оваляни в брашно във врящата  вода, като поврат размива малко брашно за сгъстяване. Отделно прави варен бял ориз и картофено пюре за гарнитура.

# 66
  • Мнения: 2 142
Айша, с Пл. готвим еднакво!
Харесвам готвещи мъже.
И тези ястия имат различни
вариации, както повечето.
Въпрос на вкус.

# 67
  • София
  • Мнения: 3 454
Добро утро мили, приятелки!
Кафенцето и пожеланията от мен:

Днес не открих  празник, но пък нека на всички ни в сърцата да е празнично и малко смешничко:
                                                                                                

Сега и аз да споделя моите кюфтета с доматен сос. /така ги наричам и децата като бяха малки много ги обичаха/.  
Каймата я правя, като в нея слагам ориз, черен пипер , малко чубрица, сол. Не слагам лук, яйца и хляб. Запържвам една глава лук  в олиото и добавям кюфтенцата, овалени в брашно, малко да се запържат. Вадя ги . Слагам доматите, ако са пресни настъргани на ренде и махната люспата, ако са от консерва леко намачкани. Ръся червен пипер и връщам кюфтета, малко водичка и чакам малко да "клокнат" . Ако е много рядка "супата" слагам и малко брашно, но това много рядко става. Накрая слагам 1-2 листа от дафинов лист и чер пипер на зърна. Готвя на "слаб огън"  и след като видя, че ориза е готов изключвам. Това е. Добър апетит.
Хубав ден и бъдете здрави.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 07:40 от Nina NN

# 68
  • София
  • Мнения: 3 709
Добро утро!
Бях забравила, че има нова тема и се чудех защо не пишете.
Кюфтета с доматен сос правя, като запържвам лук в мазнина, добавям подправки и домати, оставям да се варят, през това време си правя кюфтетата с ориз и яйце вътре, овългалвам ги в брашно и ги пускам в доматения сос. Не добавям брашно за сгъстяване на соса, става си гъстичък, а кюфтетата стават мекички и сочни.
Желая ви хубава седмица, нашата не е чак толкова хубава, защото внука е с температура.

# 69
  • Мнения: 5 356
Гъбка, Красива Белла, Айша, Нина, Мериан, Пипи, благодаря за споделените ви технологии !  . Ще следвам вашите съвети.
Тази седмица  рецептата ще се изпълни. Днес съм планирала риба скумрия  печена  на фурна.

Нина, и аз  съм  от добрите и затова съм  пуФкава. Освен това бъркам и с   взаимоотношенията  с хладилника

Болните!  Как сте?  Върви ли на  оздравяване?

Лек и ползотворен да е денят ви!

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 12:14 от K.A.G.

# 70
  • София
  • Мнения: 8 407
Привет, красавици!
Да продължа приказката за сос кюфтенцата. Сварявам ориз, обърквам каймата със сол, черен пипер и ориза. Кюфтенцата са колкото голям орех. Овалвам ги в брашно. През това време на котлона вече ври доматено пюре с водичка и малко сол. Пускам кюфтенцата да се сварят и те. Понякога слагам останалия ориз и той сгъстява соса, друг път слагам брашно и червен пипер. Оризът е като гарнитура. Децата го харесват с карофено пюре. Ако сосът киселее, слагам малко захар. Харесва ми с доматеното пюре, защото не махам люспи и семки и сосът е много гладък. Добавям и малко млян черен пипер.
Днес стартирах моя проект. Доволна съм, заредена съм, имам очаквания и надежди, че нещата, които съм запланувала ще се случат.
Сега яхвам коня и поемам към тръстиката.
На всички желая приятна почивка!

# 71
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 304
Ето съм и аз да не ме забравите.
На кюфтета с доматен сос майка им викаше кюфтета по цариградски, защото оризът в тях стърчал като минаретата на Цариград Joy И аз ги правя като Фло, но не варя ориза предварително. Просто ги варя в доматения сос до сваряване на ориза, а после сгъстявам с малко размито брашно. Обичам ги и с бял чеснов сос.
Нинка, днес било ден на пъзела - така ми излезе във фейса.

# 72
  • Мнения: 1 226
След близо два месеца разправии като на панаир - спасих си хората. За пореден път при нас няма да има съкращения. Сега мога да отдъхна, пък после и нещо да поработя. Разцентроваха и мен и хората, а обикновено началото на годината е доста напрегнато. В момента борим РЗИ-то. И там са едни чудеса...Но всичко е добре, когато свършва добре.
ПИятелят обижда на охлюв - това е научил засега от детската градина.

# 73
  • Мнения: 18 618
Нали наблягаме на електронизация, какви съкращения, то без това пробито и  всеки хакер влиза, дето да влеят нови , готини младеж, те съкращения. С държавни заплати няма да привлекат хора. Работят вече за 100 лв на час, минимум, свестните.
 Да не останат без кадри скоро да гледат.
 Пиятеля  явно харесва охлюви, те така обиждат малките ,по харесване. Сладурчо още. Ще порасне и той.
 Ега ти държавата.

# 74
  • София
  • Мнения: 3 709
Много съм в тренда. Нали днес било денят на пъзела. От снощи редя един 1000 части.
Ениса, браво! Напоследък тенденцията работа за трима специалисти да се върши от един новобранец. После се чудим що нищо не върви!
Забравих да кажа за кюфтетата в доматен сос, и аз като Фло слагам малко захар в доматения сос. Но трябва да се слага накрая, че да не загори.
След малко си тръгвам, хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт