Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 13

  • 3 275
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 142
Директно парче. В началото само ги смучеше. После започнахме да шредваме Simple Smile Рибката също Simple Smile Ей сега точно яде сьомгова пъстърва
на тиган, но е яла на пара, фурна, еърфраер, скара. Не съм забелязала кюфтенцата с месце, които съм правила, да са били гадни заради липсата на сол. Даже ако трябва да съм честна, даже ми беше гузно, че изяждам част от тях Simple Smile Но до сега не съм ги правила само с картоф. Винаги с разнообразни зеленчуци - тиквичка, морков, чушка, чесънче, лук. Задължително мазнина. Ставаха си и само с жълтък. Рецепта не мога да дам, защото всеки път имам различни неща в хладилника.

# 16
  • София
  • Мнения: 8 646
Бебетата не знаят какъв е вкуса на солта, та това не им е критерий.
Аз слагах зелени и сухи подправки, яйце, няой зеленчуци за овкусяване(морков, целина, сладък картоф...те са по-ароматни).
На малкото му дадох добре сварено свинско на парче и то си го държеше и смучеше. Рибата трябва да му е била една от първите храни, тъй като когато го захранвах бяхме в ОИ хотел и там имше каламри, риби и разни морски дарове. Би трябвало да е облизал някое парче риба или калмар.
На голямото дадох сьомга първо, беше с ориз и на нещо, като топки. Месо-заешко, баба ми по онова време още гледаше и сигурно съм му дала някое бутче да облизва.

# 17
  • Мнения: 1 104
Риба - печена на фурна (аз слагам и малко мазнина).

Месо - и варено може, но ако го варя - слагам кромид и морков също, някакви подправки.

А чия - как предлагате, накисвате ли я във вода преди това, варите ли я?

# 18
  • София
  • Мнения: 8 646
Аз съм я слагала в печиво. Мисля, че и в кисело мляко. Но нямаме много навик да я ядем и така си стои.
Доколкото знам, може да свали кръвното и не се препоръпва за бебета и малки деца, но някой път, по малко, надали ще направи някаква разлика.

# 19
  • Мнения: 5 142
Води и до изтъняване на червата Simple Smile Тъй че внимателно с нея принципно Simple Smile
Аз я ползвах преди да дам яйце. Редувах с ленено семе. За себе си ползвах в смути, но не ми е любима.
Днес сложих в купичката ѝ с плод и бисквитка, защото като се размразиха прасковите имаше доста вода Simple Smile Така се сгъсти и добави мазнина. Сложих около 1/3 чл. 1-2 пъти седмично максимум, но не помня са съм давала в последния месец.

Тя принципно се накисва, не знам някой да я яде директно, освен ако не е в печиво, но и там има течност.

# 20
  • Мнения: 1 104
Да да, знам, че поне 30 мин се накисва, но се чудех дали и отделно да варя. Няма да прекалявам с нея, благодаря!

А като каза бисквитки - някакви домашни ли? Търся рецепта за хубави бисквитки.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 891
Не се вари чията - накисва се в течност - вода, мляко и тн - набъбва, поема течност и става на гел - така се ползва. Аз съм давала като крем, но не обичам и не купувам

# 22
  • Мнения: 5 142
Покрай бебеправенето я пиех на смути с още неща, но мразя лигавата консистенция и я пасирах допълнително преди пиене. Що смути изпих тогава... Не мога да погледна сега Joy

Уви, нямам хубава рецепта. Ни пинтерест, ни тайни миълс, ни Инстаграм ме снабдиха с читава рецепта. Споменатите бяха направени от моя приятелка за детето и са с консистенция на тухла. Накиснах ги с плодчетата да могат да се ядат Simple Smile Не са с лоши съставки, на вкус са ок.

# 23
  • Мнения: 595
Аз правя лесни бисквити от банан, малко кокосово масло и бадемово брашно. Понякога съм добавяла и кокосови стърготини, чия, фурми и др. Мерките са на око. Пека ги на 180 докато се зачервят. Таткото и той много ги обича Simple Smile

Иначе чията в кисело мляко съм я давала предимно. Така я ям и аз по принцип.

# 24
  • София
  • Мнения: 8 646
Аз просто бърках различни неща до приемлива консистенция. Така правя и сега гофрери, палачинки и на себе си кексчета. Аз не ям млечни и глутен и така или иначе всичко става мокро с безглутеновите брашна, та не търся да са дунапренени и да се издуят. Та просто слагам яйце, изсипвам на око някакви брашна, слагам плодове или веган шоколадови капки и пека- задоволява ме резултата Joy
Стандартните печива си изискват мерки, теглилки, пропорции за всяка съставка и там си следвам рецепти.
Но за палачинки, гофрети и някакви сладки, които се гребат и пльокат с лъжица, върху хартоя за печена-измисляла съм си, докато стане гъсто, като за конкретното печиво.

# 25
  • Мнения: 1 104
Лоло, добре ли се получават?

Момичета, аз като правя бисквити, често слагам в тях овесени ядки. Обаче накисвам овеса (уж по-лесно да се преработи от стомахчето) и остават едни воднисти и супер меки вътре.... А понякога си искам да му дам бисквитка. И затова питам.

# 26
  • Мнения: 595
Ами на нас ни харесват Simple Smile а пък наскоро след като си правих ядково мляко ми остана пулпа от кашу, смесих го със счукани орехи, малко мед, малко ванилия, кокосово брашно, кокосови стърготини и май това беше, изпекох пак на 180. Станаха мноого вкусни бисквити.
Когато съм слагала овесени ядки в някакви такива печива никога не съм ги накисвала.

# 27
  • Мнения: 5 142
На консистенция всичко докарвам, но щом се изпекат стават или глетави, или много твърди. Ползвам обикновено масло и обикновено брашно, защото с алтернативните дори "нормална" рецепта като за нас не мога да направя ядлива.
Принципно имам алергия към "на око", "до златисто", "колкото поеме", фен съм на всичко до грам и със сладкарските неща нямам проблем. Сега... пречупих се някак да докарвам консистенция, но уви, няма нито една, от която да са излезли най-обикновени ронливи, но не каменни бисквити. Но не се отказвам Simple Smile Палачинките ги пооправих, бисквитите няма да ме бутнат Simple Smile

# 28
  • Мнения: 191
Inferiya, и аз съм фен на точните рецепти - печенето (на изделия) е въпрос на пропорции и химични процеси. Преди доста време правих такива крекери / бисквитки (цъкни на Metric за мерки в грамажи). Замених оризовото брашно с оризови люспи от ДМ (при кашите ги продават), а вместо ябълково пюре сложих морковено. Получиха се доста бисквитени и леко твърдички, но ако стоят в затворен съд омекват леко. Идеални за пътуване и издържат с дни.

# 29
  • Мнения: 2
Здравейте, моето бебе е на 5+ месеца успешно започнахме захванване,хапва всичко без проблем,но аз имам въпрос относно кърмата.Когато си хапва пюрето на обяд отказва да суче ,защото се наяжда с него ,но на мен гърдите започват да ми текат и ме болят знам ,че трябва да се изцедя ,но знам ,че така ще се увеличи още повече а нямам нужда от повече кърма или може би аз не съм наясно. Може ли да споделите вие как се справяте ще съм много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт